Makaron haqqında bilmədiklərimiz

Makaron haqqında bilmədiklərimiz1. İnsanların bir çox hissəsi hesab edir ki, makaron məmulatlarının (makaron, vermişel, spaqetti və s.) qəbulu kökəlməyə səbəb olur. Lakin bu yanlış məlumatdır.
Makaron azkalorili məhsuldur. 100 qr makaronun enerji dəyəri 300-400 kalori təşkil edir. Lakin söhbət quru makarondan gedir. Bişirilmə zamanı makaron çoxlu miqdarda su canına çəkir ki, onun həcmi bir neçə dəfə böyüyür, kalorilərin miqdarı isə artmır.
Əgər insan makaron məmulatlarını az miqdarda bitki yağı və tərəvəzlərlə qəbul edirsə, bu heç zaman kökəlməyə səbəb olmayacaq. Məhz bu səbəbdən makaron hal hazırda dəbdə olan aralıq dənizi pəhrizinin ayrılmaz hissəsidir.
Əksinə isə makarona kotlet, qulyaş, sosis, yağlı souslar əlavə olunduqda yemək çox kalorili olur. Belə qidaların tez-tez qəbul olunması kökəlməyə səbəb olur.
Beləliklə, makaron yox, makaronla birlikdə qəbul olunan yağlı qidalar kökəlməyə səbəb ola bilər.
2. Makaron bir çox insanların fikirinə görə az xeyirli məhsuldur. Lakin bu da yanlışdır. Makaron buğda unundan hazırlanır. Makaronun tərkibinə zülal, B qrupu vitaminləri, mürəkkəb karbohidratlar kimi faydalı maddələr daxildir. B qrupu vitaminləri sinir, ürək-damar və orqanizmin digər sistemləri və orqanları üçün olduqca vacibdir.
Makaron məmulatlarının tərkibində olan sellüloz (təbii liflər) bağırsaqların fəaliyyətinə müsbət təsir edir, bağırsaqları orada yığılan ziyanlı maddələrdən təmizləyir.
Karbohidratlar bizim orqanizmimizdə "yanacaq" funksiyasını yerinə yetirir. Mürəkkəb karbohidratlar sadə karbohidratlarla müqayisədə orqanizm tərəfindən daha uzun müddət ərzində mənimsənilir və nəticədə insan özünü uzun müddət ərzində tox hiss edir. Bu isə kökəlmənin qarşısını alır.
3. Makaron ekoloji təmiz məhsul sayılır. Bu məhsulların hazırlanması zamanı konservant, rəngvericilər və s. kimi ziyanlı maddələr istifadə olunmur. Tez bişirilən vermişel ("lapşa") istisnadır. Bu məhsulun tərkibində külli miqdarda dad və rəngvericilər və s. ziyanlı maddələr var. Bu səbəbdən belə məhsulları qəbul etmək olmaz.
4. Ən faydalı makaron buğdanın bərk növlərindən hazırlanır. Belə makaronların səthi hamar olur, səthində qara nöqtələr ola bilər, makaron qızılı və ya kəhrəba rəngində olur, makaron paçkasında qırıntılar olmur. Paçkanın üzərində "A qrupu" ("Группа А"), "durum", "buğdanın bərk növləri" ("пшеница твердых сортов"), "semolina di grano duro" kimi yazılar olur.
5. Xüsusi müalicəvi  makaron növləri mövcuddur. Onların hazırlanması zamanı buğda kəpəyi, vitaminlər, düyü və ya qarabaşaq unu əlavə olunur.
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1060   Tarix: 30 oktyabr 2021
f Paylaş


Ustalar.az ustalar sayti

Oxşar xəbərlər

.

Hansı balıq orqanizm üçün daha faydalıdır? - Qızılbalıq, skumbriya, yoxsa

"Qidalanmanın sağlam olması üçün ət və balıq arasında seçim olmamalıdır. Tam rasion üçün hər ikisi vacibdir". -a istinadən xəbər verir ki, bu barədə rusiyalı qastroenteroloq Yekaterina Kaşux danışıb. Onun sözlərin

.

Dərini gənc saxlayır, qocalmanı gecikdirir

Balqabaq tumunun tərkibi lif, E vitamini, fosfor, sink, dəmir, kalsium, maqnezium və natrium kimi minerallarla zəngindir. qafqazinfo-ya istinadən xəbər verir ki, balqabaq tumu tərkibindəki sink mineralı sayəsində immunite

.

Qulaqcıqdan çox istifadənin zərərləri

Qulaqcıqlardan həddindən artıq istifadə bir sıra sağlamlıq problemlərinə səbəb ola bilər. əsas zərərləri aşağıda qeyd edir:. Eşitmə itkisi. Yüksək səs: Qulaqcıqdan yüksək səslə uzun müddət istifadə eşitmə qabiliyyətini daim

.

Uşaq telefondan nə qədər istifadə etməlidir?

Əgər siz sonradan övladınızı qadcetlərdən necə ayırmaq barədə suala cavab axtarmaq istəmirsinizsə, dərhal onların istifadəsi üçün vaxt məhdudiyyətləri təyin edin. -a istinadən bildirir ki, mütəxəssislər uşağın telefon qarşısınd

.

Belə havalarda niyə bəzi insanların əhvalı yaxşı olmur?

Tutqun və buludlu havalar bəzi insanlarda əhval-ruhiyyəni pisləşdirə bilər, çünki günəş işığının azalması beyindəki serotonin səviyyəsinin düşməsinə səbəb ola bilər. Serotonin, əhval-ruhiyyə, yuxu və iştahanı tənzimləyə

.

Yumurtanın əsas faydalı xüsusiyyətləri

San Dieqo Kaliforniya Universitetinin alimləri müəyyən ediblər ki, həftədə iki-dörd yumurta yemək qanda xolesterinin səviyyəsini aşağı salır. -a istinadən xəbər verir ki, araşdırmanın nəticələri "Nutrients" jurnalınd

.

Alimlərdən XƏBƏRDARLIQ: Marketlərdəki bu qidalar ölümə aparır - SİYAHI

Alimlər hər kəsə, xüsusən də hamilə qadınlara və yaşlılara xəbərdarlıq ediblər ki, marketlərdən məhsul alarkən diqqətli olsunlar. xəbər verir ki, yaş və hamiləlik kimi faktorlar immunitet sisteminin azalmasına səbəb olduğunda

.

Kor-koranə edilən "TÜRKƏÇARƏ"nin fəsadları

Çoxumuz xəstələnən kimi həkimdən öncə dədə-baba, nənə-bibi üsulunu sınayırıq. Hansısa otlardan inhalyasiya, buxar, isti kartofdan burunun üstünə kompress, yanığa qatıq və ya sidik çəkmək və s. Yəqin ki, bunlar haqqında eşitmisi

.

Özünüzə bu çayı dəmləyin

İtburnu çayı güclü antioksidant xüsusiyyətlərə malikdir və orqanizmin immun sistemini gücləndirir. . qafqazinfo-ya istinadən xəbər verir ki, itburnu çayı xüsusilə soyuqdəymə və qrip kimi xəstəliklərin müalicəsində istifad

turlar.az

sonxeber.az geyim və ayaqqabılar adlarin menasi qadin sayti oxsamalar cennet almasinin hazirlanmasi seksual pozalar tanınmış qadınlar xərçəng bürcü səməd vurğun ginekoloq atalar sözləri seksi