Makaron illərdir yanlış bişirilirmiş - ən sağlam və dadlı üsul

Makaron illərdir yanlış bişirilirmiş - ən sağlam və dadlı üsulMakaron illərdir səhv üsulla bişirilir.
Milli.Az bildirir ki, makaronun ən doğru bişirmə üsulu onu birbaşa sobada hazırlamaqdır.
Mütəxəssislər bildiriblər ki, makaronu əvvəlcədən yarı bişirib sonra sobaya qoymaq əksinə, dadını azaldır və quruluq yaradır. Çünki yarıbişmiş makaron sobada artıq dərəcədə bişir və həm içindən bərk qalır, həm də xarici quruluğu itir.
Ən doğru üsul - quru makaronu əvvəlcədən sousla yaxşıca qarışdırmaq və həmin qarışığı birbaşa sobaya yerləşdirməkdir. Bu zaman makaron sousdakı nəmliyi özünə çəkir, içdən yumşaq, üstdən isə xırçıldayan və zərif dad əldə olunur.
Mütəxəssislər həmçinin xəbərdarlıq ediblər ki, bişirmə zamanı suya duz əlavə etmək makaronun dadını daha da zənginləşdirir. Duzsuz su ilə bişirilən makaron isə dadsız və sönük olur. Bəzi aşpazlar isə sousun miqdarının da önəmli olduğunu qeyd ediblər - sous kifayət qədər bol olmalıdır ki, makaron sobada bişərkən tam nəmlənsin və qurumasın.
Artıq yeni üsulla bişirilən makaron, həm qida dəyərini qoruyur, həm də hər loxmada fərqli  dad hiss etdirir. Bu üsul son illərdə Avropada məşhurlaşıb və indi dünyanın bir çox yerlərində tövsiyə edilir.
İsmayıl
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 871   Tarix: 07 may 2025
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Alkoqolun qaraciyərə zərəri açıqlandı

Kaliforniya Universiteti, San Dieqo Tibb Məktəbinin alimləri alkoqolla əlaqəli qaraciyər xəstəliyinin (ALD) yaranma mexanizmini açıqlayıblar. Yeni araşdırmaya görə, xroniki alkoqol istifadəsi bağırsaqda bakteriyaların nəzarətd

.

Bu toxum bədəni zərərli maddədən təmizləyir

Həkim payızda bədəni detoks üçün təmizləməyin yollarını açıqlayıb. xəbər verir ki, payız mövsümündə orqanizmin yaydan sonra bərpası üçün qidalanmaya balqabaq tumları ( toxum ) və balqabaq yağı əlavə edilməlidir. Bu barəd

.

Təhlükəli xərçəng növünün inkişafını belə dayandırmaq olar - YENİ YOL

Qaraciyər xərçənginin müalicəsində hüceyrə peyvəndinin standart terapiyaya əlavə olunması xəstəliyin inkişafını əhəmiyyətli dərəcədə ləngidə bilər. Bu barədə Birmingem Universitetinin və Böyük Britaniyanın bir sıra klinikalarını

.

Səhərlər ac qalmaq sümükləri əridir

Səhər yeməyindən imtina sağlamlıq üçün həddindən artıq zərərlidir. xəbər verir ki, Yaponiyanın Nara Tibb Universitetinin alimləri 927 min nəfər arasında apardıqları araşdırmada müəyyən ediblər ki, səhər yeməyini ötürmək v

.

Quru əncirin möcüzəvi faydaları

Quru əncir həm dadlı, həm də sağlamlıq baxımından çox faydalı meyvədir. Təbii şəkərləri, lif və vitaminlərlə zəngin olan quru əncir bir çox sağlamlıq problemlərinə qarşı təsir göstərir. xəbər verir ki, əsas faydalar bunlardır:

.

Ürək üçün ən faydalı qida açıqlandı - Damarları açır

Ürək və damar sağlamlığı üçün ən qiymətli məhsul açıqlanıb. xəbər verir ki, Rusiya Piroqov Universitetinin dosenti Elvira Xaçirova " "ya açıqlamasında bildirib ki, ürək-damar sistemi üçün ən faydalı məhsullar balı

.

Şəkər xəstəliyi ilə bağlı sensasiyalı KƏŞF

Aralıq dənizi pəhrizinin kalori məhdudiyyəti, müntəzəm fiziki aktivlik və peşəkar dəstəklə birləşdirilməsi II tip şəkərli diabetin inkişaf ehtimalını 31% azaldır. -ın məlumatına görə, bu barədə "Science Daily" elm

.

Bu məlhəmlə yaralarınız sağalacaq

Bəzən bilinən, bəzən isə bilinməyən səbəbdən bədəndə yaralar əmələ gəlir. Və ya yıxılırıq, əlimizi bıçaq kəsir. Bəzi hallarda isə yaralar gec sağalır, xoşagəlməz görüntü yaradır. xəbər verir ki, mütəxəssislər yaranı sağaltma

.

Ağcaqanad dişləmələri ölüm riski daşıyırmış

Ağcaqanad dişləmələri təkcə qaşınma yaratmır, müxtəlif xəstəliklər də daşıyırlar. Bu infeksiyalar yüksək hərarət, əzələ ağrıları, səpgilər, nevroloji ağırlaşmalar və hətta ölümlə nəticələnə bilər.  xəbər verir ki, ağcaqanadla

turlar.az

sade makiyaj sekilleri makiyaj instagram yemek reseptleri arvaddan icaze kagizi kişilərə təsir etmək hamiləlik testi abqoranin hazirlanmasi kosmetika bedii edebiyyat hakisdalar xanim az aslan bürclər