Mədəaltı vəzi xərçəngi ilə mübarizənin yeni üsulu tapıldı

Mədəaltı vəzi xərçəngi ilə mübarizənin yeni üsulu tapıldıABŞ tədqiqat laboratoriyası "Cold Spring Harbor"dan olan alimlər aşkar ediblər ki, fol turşusu ilə immunoterapiya siçanlarda mədəaltı vəzidə bədxassəli şişlərini məhv edir.
Milli.Az oxu.az-a istinadən bildirir ki, alimlərin sözlərinə görə, xərçəngin ən effektiv müalicə üsullarından biri immunoterapiyadır. Bu, bədxassəli xəstəliklərin müalicəsində şişi məhv etmək üçün immun sistemin resurslarından istifadə edən bir istiqamətdir. Lakin mədəaltı vəzin axacaq adenokarsinoması olan əksər xəstələr üçün bu terapiya effektiv deyil.
Əvvəllər hesab edilirdi ki, mədəaltı vəzin xərçəngi immun cavab yaratmır, bu da immunoterapiyanın tətbiqini qeyri-mümkün edir. Siçanlar üzərində aparılan yeni tədqiqat zamanı alimlər müəyyən ediblər ki, bu xəstəlik zamanı immun hüceyrələr şişə hücum edə bilir, lakin onun strukturlarına çətinliklə nüfuz edir. Tədqiqatçılar immun reaksiyaların effektivliyini necə artırmağı anlamağa çalışıblar. Məlum olub ki, xərçənglə mübarizədə fol turşusu kömək edə bilər.
Alimlər aşkar ediblər ki, fol turşusu ilə immunoterapiya iki xərçəng əleyhinə molekulun - NKT və I tip interferonların səviyyəsini artırır. NKT hüceyrələri I tip interferon istehsal edir ki, bu da öz növbəsində T hüceyrələrinin daha sürətlə yayılmasına və şişlərə nüfuz etməsinə kömək edir.
Tədqiqatçılar, həmçinin izah ediblər ki, mədəaltı vəzin xərçəngi (MVX) CXCR4 və CXCL12 zülalları vasitəsilə immun hüceyrələrdən qorunur. Lakin şişlər fol turşusu ilə işləndikdə bu müdafiədə "boşluqlar" yaranır ki, bu da immun hüceyrələrə xəstəliyin inkişafını dayandırmağa və bədxassəli törəmələri məhv etməyə imkan verir.
Alimlərin sözlərinə görə, onların kəşfi mədəaltı vəzin xərçənginin müalicəsi üçün yeni dərmanların hazırlanmasına əsas ola bilər. Lakin bundan əvvəl siçanlar üzərində aparılan tədqiqatların nəticələrini insanlara uyğunlaşdırmaq lazım olacaq ki, bu da çətin bir məsələ ola bilər.
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 1007   Tarix: 03 sentyabr 2024
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

50 yaşdan yuxarı insanlar bu vitamini İÇSİN

Ekspertlər bildirirlər ki, 50 yaşdan yuxarı şəxslər üçün D vitamini qəbul etmək sağlamlıq baxımından xüsusilə vacibdir. xəbər verir ki, D vitamini sümüklərin sağlamlığını qorumaq, əzələ gücünü artırmaq və immun sistemin

.

Ürək üçün faydalıdır deyə ovuc-ovuc yeyilir- qaraciyəri məhv edirmiş

Bu gün ürək sağlamlığı üçün tez-tez tövsiyə olunan bir qida əslində qaraciyərə zərər verir. Ürək sağlamlığına faydaları ilə tanınan bu qida, həddindən artıq istehlak edildikdə yağlı qaraciyər xəstəliyinə səbəb ola bilər

.

Orqanizm üçün ən "zərərsiz" spirtli içki

Nutrisioloqlar hesab edir ki, cin-tonik alkoqollu içkilər arasında orqanizm üçün ən "zərərsiz" içkidir. -a istinadən xəbər verir ki, ekspertlərın fikrincə, cin-tonik aşağıkalorili və asan həzm edilə bilən olmasın

.

Kiflənmiş məhsulları yemək xərçəng yaradır

Kiflənmiş meyvələri qətiyyən yeməyin. xəbər verir ki, bu barədə ekspert Mariya Zolotaryova xəbərdarlıq edib. "Kif göbələkləri insan sağlamlığı üçün təhlükəli sayılır. Onlar təkcə məhsulların görünüşünü korlamır. Hə

.

Yaşı 50-dən yuxarı kişilər mütləq bu müayinədən keçməlidir

Yaşı 50-dən yuxarı kişilər mütləq bu müayinədən keçməlidir. xəbər verir ki, bunu rusiyalı həkim Samir Sanqvi deyib. "50 yaşdan yuxarı kişilər sağlamlıqlarını qorumaq üçün mütləq qan analizindən keçməlidirlər. Bir ço

.

"Mayalı məhsullar ürəyin "evini yıxır"

Kardioloq ürəyin sağlam qalmasına kömək edən qidaları açıqlayıb. xəbər verir ki, rusiyalı kardioloq Anton Vaxlyaev gündəlik qidalanmada daha çox təzə tərəvəz, meyvə və göyərtiyə yer verilməsini tövsiyə edib. "Kaliuml

.

Qan laxtalanması problemi genetik imiş

Qan laxtalanması problemi genetik imiş. xəbər verir ki, F2 (protorombin) və F5 (Leyden faktoru) genlərindəki mutasiyalar qan laxtalanmasını pozur və tromboz ( damarların tıxanması ) riskini artırır. . Bu barədə Rusiyanı

.

Bunları yesəniz, şirniyyatı unudacaqsınız

Şirniyyat bir çox insanın imtina edə bilmədiyi ləzzətdir. Lakin çox istehsal etdikdə artıq çəkiyə, qandakı şəkər miqdarının artmasına, mədə-bağırsaq sistemində problemlərin yaranmasına səbəb olur. xəbər verir ki, zeytun yarpağ

.

Gün ərzində neçə stəkan kofe içmək olar?

Gündə 4 stəkandan çox qəhvə içmək mənfi təsirlərə səbəb olur. xəbər verir ki, qəhvə təravətlə oyanmaq və diqqəti artırmaq üçün çoxlarının gündəlik vərdişinə çevrilib. Lakin mütəxəssislər bildirirlər ki, gündə dörd stəkanda

turlar.az

aksessuarlar yemek reseptleri hamilelikde qidalanma sabir haciyev efirde soyunan aparici sidik yolu infeksiyasi mədə xorası kosmetika layla pizza eqreb qurd ve quzu maska