Məşhur dietoloq ən təhlükəli şirniyyatları AÇIQLADI

Məşhur dietoloq ən təhlükəli şirniyyatları AÇIQLADIŞirniyyatın tərkibi nə qədər mürəkkəb olsa, orqanizm üçün bir o qədər təhlükəlidir.
Milli.Az xəbər verir ki, bu barədə dietoloq, tibb elmləri namizədi Lyudmila Zotova məlumat verib.
Bu baxımdan ən təhlükəsizi "monotərkibli" məhsullardır. Məsələn, şokolad, mürəbbə və ya bal. Mütəxəssisin sözlərinə görə, onlar onlarla maddədən ibarət olan desertdən daha zərərsizdir. Marmelad, zefir, tünd şokolada diqqət etməlisiniz.
Ən zərərlilərinə qızardılmış şirniyyatları daxil etmək olar. Çək-çək (buğda unundan hazırlanmış yumşaq xəmirdən və çiy yumurtadan hazırlanır) və digər bu kimi şirniyyatlara çox miqdarda sadə şəkər və yağlar daxildir.
İkinci yerdə ləzzətli maya xəmiri gəlir. Üçüncü yerdə şokolad batonları və qaymaqlı tortlardır.
"Mikrobiologiya baxımından bütün zülallar və südlü çərəzlər təhlükəlidir" , - deyə dietoloq bildirib.
Şirniyyat seçərkən onların tərkibinə və görünüşünə diqqət yetirməyə dəyər. Məhsulun parlaq rəngi varsa, çox güman ki, zərərli boyaq maddələri istifadə edilib. (publika.az)
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1716   Tarix: 23 fevral 2020
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Hamı edir, ancaq çox zərərlidir: Kökəldir, mədəni yorur, şəkər yaradır

"Yeməyi meyvə şirələri və qazlı içkilərlə içmək sağlamlıq üçün ciddi fəsadlara səbəb ola bilər". xəbər verir ki, bunu rusiyalı diyetoloq və qidalanma mütəxəssisi Nadejda Litvinova-Qrazion deyib. Onun sözlərinə görə b

.

Qəhvə vaxtı: Səhər yoxsa günorta içmək daha yaxşıdır?

Qəhvə istehlakının vaxtı bədənin kofeinə reaksiyasına təsir göstərir. Səhər qəhvəsi diqqət və konsentrasiyanı artırır, günorta qəhvəsi isə yuxululuğu azalda bilər, lakin gecə yuxusuna mane ola bilər. bu barədə "Verywel

.

Şirin olsa da, başdan ayağa "zəhər"dir

Dişlər üçün ən zərərli şirniyyat çubuqlu konfetlərdir. xəbər verir ki, bunu stomatoloq Viktoriya Radko deyib. Onun sözlərinə görə, bu tip konfetlər mina təbəqəsini dağıdır, kariyes riskini artırır və tez-tez istehlak edildikd

.

Səhər dəriləndə qiyməti od bahasına olur: Hətta səkidə belə yetişir

Təbiətin bizə bəxş etdiyi, amma çox zaman diqqətdən qaçan bir bitki var ki, qiyməti qızıla bərabərdir. Doğru zamanda toplanıb istifadə edildikdə həm iqtisadi, həm də sağlamlıq baxımından böyük dəyərə malik olan bu bitki səhəri

.

Saxta şərabı necə seçmək olar?

Saxta şərabı ayırd etməyin üsulları açıqlanıb. xəbər verir ki, Rusiyanın keyfiyyətə nəzarət qurumu "Roskachestvo" şərabın keyfiyyətini müəyyən etmək üçün əsas əlamətləri açıqlayıb. Qurumun sədr müavini Yelena Saratseva bildiri

.

Gündə bir qaşıq yemək lazımdır - Bədəni cavanlaşdırır, xəstəliklərdən qoruyur

Sağlam həyatın sirri bəzən elə öz mətbəximizdə gizlənir. Mütəxəssislər bildirirlər ki, gündəlik yeməklərdə istifadə etdiyimiz bəzi ədviyyatlar təkcə dad qatmaqla kifayətlənmir, həm də orqanizmi müxtəlif xəstəliklərdən qoruyur

.

Ürək problemləri bu yaşdan başlayır - Həmin vaxt nə yemisinizsə, qocaldıqca

Alimlər ürək sağlamlığının əsas dövrünün 17-25 yaş arasında olduğunu müəyyən ediblər. xəbər verir ki, Cənubi Karolina Universitetinin Tibb Bacılığı kafedrasının dosenti Cuel Skott "The Conversation" nəşrinə açıqlamasınd

.

Ən zərərli çay: bir fincanı 100 siqaretdən də pisdir

Çoxsaylı çay növləri arasında orqanizmə son dərəcə mənfi təsir göstərən biri də var. -ın xarici mediaya istinadən məlumatına görə, ekspertlərin fikrincə, bu içkinin bir stəkanı insana zərər baxımından 100 ədəd çəkilmiş siqaret

.

Bunları yeyən gec qocalır

Xəstəliklər bədənin qüvvəsini alır və yaşlanmağa səbəb olur. Buna görə hər şeydən əvvəl düzgün və balanslı qidalanmaya əməl etmək lazımdır. Bu qidalar vaxtından əvvəl qocalmağa qoymur, həm də gəncliyin ömrünü uzadır. qocalmağ

turlar.az

toy gecesi qadin dunyasi geyim şəkilləri həsrət şəkilləri süni mayalanma qutab xemiri tortlar kosmetika hakista sozler bayati qiz evi ucun laylalar hədəfi olmayan gəmiyə heç bir külək kömək edə bilməz