Meyvə şirələri hansı xəstəliyə faydalıdır?

Meyvə şirələri hansı xəstəliyə faydalıdır?Mütəxəssislər xəstəliklərdən qorunma və sağlam bir həyat tərzi üçün güclü bir immunitet sisteminin lazım olduğunu bildirir. Bunun üçün vitamin tərkibli, antioksidan və minerallar baxımından güclü meyvə şirələrindən istifadə edilməsi tövsiyyə olunur.
Portağal şirəsi
Bir stəkan portağal şirəsi gündəlik C vitamini ehtiyacını qarşılayır. Tərkibində bir çox vitamin və minerrallar olan portağal şirəsi xərçəng hüceyrələrinin inkişafının qarşısını alır və kapilyar damarları gücləndirir.
Hangi hastalıÄa hangi meyve suyu iyi geliyor ?
Ərik şirəsi
Bir stəkan ərik şirəsi gündəlik A vitamini ehtiyacının 3-də 1 hissəsini qarşılayır. Ərik sadəcə qəbzlik deyil həssas bağırsaq xəstəliyi,diş xəstəlikləri , apandisit, şəkər, ürək xəstəlikləri , bağırsaq xərçəngi kimi xəstəliklərin yaranma riskini azaldır, bağırsaqların davamlı işləməsini təmin edir.
Hangi hastalıÄa hangi meyve suyu iyi geliyor ?
Üzüm şirəsi
A, B və C vitaminləri ilə zəngin olan üzüm suyunun tərkibində həm də bol miqdarda potasium və dəmir mövcuddur. Güclü antioksidan xüsusiyyəti sayəsində bədəndə olan sərbəst radikallar ilə mübarizə aprarır. Hüceyrələrdəki zədələri azaldır və immunitet sistemini gücləndirir.
Hangi hastalıÄa hangi meyve suyu iyi geliyor ?
Nar şirəsi
Xolestrol və şəkəri tənzimləyərək ürək sağlamlığını qoruyur və xərçəng hüceyrələrinin inkişafının qarşısını alır. Bundan başqa bağırsaq parazitlərini də düşürmədə təsirlidir.
Hangi hastalıÄa hangi meyve suyu iyi geliyor ?
Alma şirəsi
Almanın tərkibində immunitet sistemini gücləndirən B3, E vitamini və potasium var. Qan şəkərini nəzarətdə saxlayan alma suyu baş ağrısını da aradan qaldırır.
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1456   Tarix: 16 fevral 2020
f Paylaş


Kurslar.az kurslar

Oxşar xəbərlər

.

Xəstəliyi olanlar Masazırdan ev almasınlar - Həkim riskləri AÇIQLADI

Son zamanlar xroniki xəstəliyi və ya yüksək qan təzyiqi olan şəxslərin Masazır kimi ərazilərdən ev almaması ilə bağlı fikirlər səsləndirilir. Bildirilir ki, bu cür yaşayış məntəqələri onların səhhətinə mənfi təsir göstər

.

Qış aylarında artan iştahanın səbəbi görün nə imiş

Qış mövsümündə bir çox insanın iştahası artır, xüsusilə də şirniyyata və ağır qidalara meyl güclənir. xəbər verir ki, Rusiyalı diyetoloq Lyudmila Denisenko bildirib ki, bunun səbəbini günəş işığının azalması, qısa günlə

.

Öd kisəsi ağrıyanda nə etməli? - 5 MƏSLƏHƏT

Öd kisəsi ağrı hiss edən, ağrı siqnalı verən orqandır. Çox zaman kisədə daş olanda və iltihabi xəstəliklərdə ağrıyır. Kəskin pristuplarda ilk işiniz təcili yardım çağırıb, xəstəxanaya çatmaqdır, bu zaman hətta ağrıkəsic

.

Çayxorlara pis xəbər

Həddindən artıq isti içkilərə üstünlük verənlərdə qida borusu xərçəngi riski əhəmiyyətli dərəcədə yüksəlir. xəbər verir ki, bu barədə "SM-Klinika"nın onkoloq-ximioterapevti Liana Sadykova xəbərdarlıq edib. Onu

.

Soyuq havada çay əvəzinə su içmək daha faydalıdır

Havaların soyuması ilə insanlar bədəni isidən içkilərə xüsusilə çaya daha çox üstünlük verirlər. Lakin mütəxəssislər xəbərdarlıq edirlər ki, soyuq günlərdə çay əvəzinə su içmək orqanizm üçün daha faydalıdır. xəbər verir ki

.

Arıqladan, tox saxlayan, enerji verən super qida – Çia toxumu

Son illər sağlam qidalanma trendlərinin əsas komponentlərindən biri kimi çia toxumu xüsusi populyarlıq qazanıb.   -a istinadən xəbər verir ki, kiçik ölçülü olmasına baxmayaraq, çia toxumu yüksək miqdarda vitamin, mineral

.

Qatıq suyunu atmayın - tamam başqa faydası var imiş

Qatığın qapağını açdıqda üzərində toplanan sarımtıl suyu çox vaxt heç düşünmədən atırıq. Halbuki mütəxəssislərin sözlərinə görə, bu maye qatığın qida dəyəri ən yüksək hissəsidir və immunitetdən tutmuş həzmin yaxşılaşmasın

.

Yaddaşı gücləndirən iki təbii qoxu - Mütəxəssislər tövsiyə edir

Yeni araşdırmalar göstərir ki, bəzi təbii qoxuların inhalyasiyası zehni fəaliyyəti artırır, enerjini yüksəldir və diqqəti kəskinləşdirir. Xüsusilə çox kofein qəbulunun qan təzyiqini yüksəltməsi, hamilələr üçün risk yaratmas

.

Dondurulmuş ət nə qədər müddət saxlanıla bilər?

Mütəxəssislər dondurulmuş ətin təhlükəsiz şəkildə saxlanması ilə bağlı vacib məqamları açıqlayıb. xəbər verir ki, onların sözlərinə görə, ət məhsullarını düzgün dondurmaq qida zəhərlənməsinin qarşısını almaq və qidanın keyfiyyətin

turlar.az

makiyaj instagram sac duzumleri reseptler xorionik qonadotropin xinayaxdi sozleri qiymenin hazirlanmasi balıq və dəniz məhsulları kosmetika novruz bayramı haxışta saglam qidalanma zencefil şəkərbura mekteb