Meyvə-tərəvəz diabet riskini azaldır
Meyvə və tərəvəz diabet yaranması riskini azaldır.
Milli.Az Sputnik Azərbaycan-a istinadla xəbər verir ki, bu nəticəyə Kembric universitetinin alimləri gəlib.
Araşdırma iki mərhələdə aparılıb. Birinci mərhələdə alimlər meyvə və tərəvəzlərin tərkibində olan C vitamini və digər komponentlərin miqdarını öyrənib. İkinci mərhələdə isə alimlər iki qrup insan üzərində təhlil aparıb.
Birinci qrupda olan şəxslərə ikinci tip diabet diaqnozu qoyulub. İkinci könüllülər qrupu isə sağlam şəxslər olub. Təcrübə müddətində bir qrup gün ərzində 274 qram meyvə-tərəvəz, ikinci qrup isə 508 qram meyvə-tərəvəz qəbul edib.
Nəticələrlə müəyyən edilib ki, meyvə diabet yaranma riskini 25 faiz azaldır.
"Vitamin əlavələri deyil, meyvə və tərəvəz istehlakı ikinci qrup diabetin profilaktikasında çox əhəmiyyətlidir" - deyə mütəxəssislər bildirib.
Bununla yanaşı, alimlərin iddialarına görə taxıllı qidaların qəbul edilməsi də sağlamlıq üçün əhəmiyyətlidir.
Milli.Az /news.milli.az









Vətən haqqında bayatılar
Ehtiraslı öpüşmək üçün bunlara mütləq əməl edin
İdeal Dieta: 1 həftəyə 5 kq arıqla!
Qara zirə (Çörək otunun) faydaları
Qarazirə hər dərdin çarəsi olan bitki
Qaravəllilər
Arzuolunmaz hamiləlik
Kənan İmirzalıoğlu deputat olmaq istəyir - İDDİA
"Avroviziya 2026"da 35 ölkə çıxış edəcək
Protein tozları həqiqətən lazımlıdır? - Mütəxəssisdən açıqlama
Nadir hallarda qadınların başına gəlir, amma səbəb eynidir
Meray Keri illərdir birinciliyini qoruyur
İllərdir səhv bilinir - Eyni yerdə saxlayanda bir-birini çürüdən məhsullar
Bu qarışımı içsəniz, qışda heç xəstələnməyəcəksiniz