Meyvələrin sirri

Meyvələrin sirriÜzüm.
Bədənin, zehnin gücünü artırır, qan yaradır. Orqanizmdə yığılıb qalan zəhərli maddələri orqanizmdən xaric edir, arterial təyziqi aşağı salır. Mədə və qaraciyər xəstəlikləri zamanı, splenomeqaliyada, revmatizm xəstəliyində iltihab əleyhinə təsir göstərir. Qəbizliyi aradan qaldırmaqla yanaşı, orqanizmin B vitamininə olan təlabatını ödəyir. Hamiləlik zamanı ürəkbulanmanı aradan qaldırır, dərini gözəllşdirir. Üzüm böyrəklərdəki qum və daşların tökülməsinə kömək edir, orqanizmi möhkəmləndirir.
Armud.
Böyrəklərin fəaliyyətini artırır, sidikqovucu təsirə malikdir. Endokrin vəzlərin yaxşı işləməsinə yardım edir. Qəbizyliyi, zehni yorğunluğu aradan qaldırır, həzmin getməsini sürətləndirir. Armudun şirinliyi nə qədər olursa, olsun qanda şəkərin miqdarını artırmır. Yeməkdən sonra yeyilməsi daha faydalıdır.
Şaftalı.
Sinir və mədə-bağırsaq sistemi xəstəliklərinə faydası böyükdür, antioksidant təsirə malikdir. Bağırsaqlardan qurdların xaric olmasına yardım edir. Sidik yollarının xəstəliklri zamanı əvəzolunmaz təsirə malikdir. Gün ərzində bir-neçə dəfə şaftalı yeməklə diet saxlayaraq arıqlamaq mümkündür. Şaftalı sümükləri möhkəmləndirmək qabiliyyətinə malikdir.
Alma.
Tərkibindəki vitaminlər sayəsində immun sistemini möhkəmləndirir, qanda şəkərin miqdarını normada saxlayır, xolesterolu aşağı salır. Orqanizmin müqavimətini atrırır, əzələlərdə baş verən ağrıları azaldır.
Tut.
Sidikqovucu və bağırsaq işlədici təsirə malikdir. Qaraciyər və öd xəstəlikləri zamanı faydası böyükdür.
Ərik.
Tərkibində olan kaliumun sayəyində ürək və damar xəstəlikləri zamanı faydası böyükdür.
Yerkökü.
Tərkibində olan A, B, C, D, E vitaminləri sayəsində dəri və sümük sisteminə faydası böyükdür. Yerkökü hüceyrələrin yenilənməsinə yardımçı olur, saçları canlandırır, görmə qabiliyyətini yaxşılaşdırır.
Yemiş.
Tərkibi olan A vitamini, kalium və fol turşusu ilə zəngindir. Damarlarda daralmaların qarşısını alır, bağırsaqların yaxşı işləməsinə yardım edir. Göz xəstəliklərində faydası var.
Portağal.
Portağalın tərkibi C vitamini ilə zəngindir. Portağal immuniteti qaldırır, müqaviməti artırmaq qabiiyyətinə malikdir. Bir çox xəstəliklərdən sonra orqanizmin sağlamlığını bərpa eləmək üçün faydalıdır.
Çiyələk.
Qan artırıcı təsirə malikdir. Hüceyrələrin yenilənməsinə yardım edir, dərini gözəlləşdirir.
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1042   Tarix: 10 sentyabr 2020
f Paylaş

Kurslar.az kurslar

Oxşar xəbərlər

.

Bir çox xəstəliyin dərmanı olan ananasın İNANILMAZ FAYDALARI

Cənubi Amerikanın isti iqlimində yetişən, şirniyyatlara gözəl bir alternativ olan ananasın faydaları saymaqla bitmir. Ananas çox zəngin kimyəvi tərkibə malikdir. A, PP, C , B qrupu vitaminlər, bir çox vacib minerallar kalium

.

Təzyiq dərmanını səhər, yoxsa axşam içməli?

Hipertoniyaya qarşı təzyiq salıcı dərmanları günün hansı saatında içmək lazımdır ki, xəstələr özlərini qorusun?. -a istinadən xəbər verir ki, rusiyalı həkimlər Yelena Malışeva və German Gandelman hipertoniklərə tövsiyələ

.

Yatarkən smartfonu yanımızda saxlamaq TƏHLÜKƏLİDİR?

Bir çox insanlar gecələr smartfonu çarpayının yanında və ya yastığın altında saxlayır. .   -a istinadən bildirir ki, araşdırmalara görə, mobil telefondan istifadə insan sağlamlığı üçün təhlükəsizdir. Çoxsaylı tədqiqatla

.

Mütəxəssisdən çörək, makaron və kartofla əlaqədar MARAQLI TÖVSİYƏ

Adətən insanlar pəhrizdə çörək, makaron, kartof və bir çox digər bu kimi qidaları məhdudlaşdırmağa öyrəşiblər. Əslində bu qidalar ziyanlı deyil, onları yemək tərzi səhvdir. -a istinadən bildirir ki, bu barədə tanınmış rusiyal

.

Yaşıl bananın faydaları nələrdir?

Bananın hər növünün fərqli dadı var. Yetişməmiş, yaşıl banan lif baxımından daha zəngindir. Xüsusilə şəkər xəstələri üçün yaşıl banan daha faydalı hesab olunur.   -a istinadən yaşıl bananın bilinməyən faydalarını təqdim edir:

.

Kimlərə portağal yemək olmaz?

Portağal son dərəcə sağlam qidadır, lakin bəzi insanlar bu meyvəni yeməməlidir. -a istinadən xəbər verir ki, endokrinoloq Elena Syuraşkinanın fikrincə, mədə və bağırsaq xəstəlikləri olan şəxslər portağal istehlak etməməlidir

.

Yağlı mətbəx dolabların parladacaq üsul

Mətbəxlərdəki dolabı yemək bişirərkən ən çox çirklənən yerlər sırasındadır.   -a istinadən xəbər verir ki, yağ sıçramalarını təmizləmək gecikdirildikdə daha çətinləşə bilər. Mətbəx dolabını parıldadacaq üsulu izah edirik:

.

Qanın tünd rəngdə olması nəyin əlamətidir?

Qan rəngi bədəndəki oksigen miqdarını göstərir. bildirir ki, əgər qanın rəngi açıqdırsa tərkibindəki oksigenin miqdarının kifayət qədər olduğunu göstərir. Əgər qanın rəngi tünddürsə, bu qandakı oksigenin az olduğunu bildiri

.

Kişilərin diqqətinə, bu xərçəng növü sürətlə artır

Dünyada kişilərdə ən çox rast gəlinən xərçəng növü olan prostat xərçəngi gün getdikcə artmağa davam edir. Hazırda bu növ xərçəngdən ölüm nisbətinə görə dünyada 4-cü yerdədir.   -a istinadən bildirir ki, prostat xərçəngi

turlar.az

sonxeber.az geyim dəbləri toy makiyaji sekilleri donlar 2024 donlar yay ucun ilk tibbi yardim bilincik resepti aksesuar kosmetika arxadan olmag veten seirleri hakisda brusell bakteriyası toy gecesi