Mükəmməl makiyaj üçün 10 məsləhət

Mükəmməl makiyaj üçün 10 məsləhətMakiyaj qadınların əvəzolunmazları sırasında ilk pillələrdə yer alır. Bəs, mükəmməl makiyaj etmək üçün nələr lazım olduğunu bilirsiniz?

Axşam.az xarici KİV-ə istinadən sizlərə makiyajın 10 qızıl qaydasını təqdim edir:
Tonal krem

Düzgün tonal kremi seçmək dərinizin sağlamlığı üçün əsas şərtdir. Əgər dəriniz qurudursa, tərkibində minerallar olan kremlərdən istifadə edin. Yağlı dəriniz varsa, mat kremlər sizə uyğundur. Quru cildi olan qadınlar makiyajdan əvvəl nəmləndiricilərdən istifadə etsə, daha yaxşı nəticə əldə edə bilər.

Örtücü

Örtücünü tonal kremdən sonra və üçbucaq şəklində istifadə edin. Rəngli örtücülər üzdəki rəng uyğunsuzluğunu gizlətmək üçündür. Yaşıl rəngli örtücülər qırmızı ləkələr, narıncılar isə gözaltı qaraltılar üçündür.

Kirşan

Kirşan xüsusilə yağlı dərilər üçün daha məqsədəuyğundur. Üzünüzdə ən çox hansı hissə parıldayırsa, ilk olaraq həmin hissəyə kirşan vurun. Daha yaxşı yayılması üçün makiyaj fırçalarından istifadə edin.

Bronzlaşdırıcı

Bronzlaşdırıcıdan mümkün qədər az istifadə edin. Əks halda olduğunuzdan daha yaşlı görünəcəksiniz. Bronzlaşdırıcıdan üzünüzün ən çox günəş dəyən hissələrinə vurun.

Ənlik

Ənliyi almacıq sümüklərinizin üzərinə vurun. İstifadədən sonra makiyaj fırçasıyla yayın. Bu zaman üzünüz daha təbii görünəcək.

Göz kölgəsi

Göz kölgələrindən əvvəl göz qapağınıza örtücü vurun. Belə halda makiyajınız daha qalıcı olacaq. Əgər bir neçə rəngdən istifadə edəcəksinizsə, əvvəlcə ən açıq rəngdən başlayın. Bütün rənglərdən istifadə etdikdən sonra makiyaj fırçası ilə rəngləri qarışdırın.

Sürmə

Sürmə istifadə edərkən aynaya bacardığınız qədər yaxın olun. Gözünüzün kənarına sürmə ilə nazik xətt qoyun. Ardınca isə gözün gözün iç hissəsinə tərəf xətti davam etdirin. Əgər düzgün çəkə bilməsəniz fırça vasitəsilə sürməni yayın. Bu zaman dumanlı göz makiyajı etmiş olacaqsınız.

Tuş

Tuş makiyajın əvəzolunmazıdır. Tuş istifadə edərkən birinci kirpiklərinizin dibindən başlayın. Bu halda kirpikləriniz daha dolğun olacaq.

Qaşlar

Əgər qaşlarınız nazikdirsə, qaş qələmlərindən, yaxud da göz kölgənizin içində saçınıza uyğun olan rəngdən istifadə edərək qaşınızı doldura bilərsiniz.

Dodaq boyası

Dodaq boyasını istifadə etmədən əvvəl dodağınızdakı ölü dərini təmizləyin. Ardınca dodağınızı nəmləndirin. Sonda isə dodaq boyasından istifadə edin. Belə halda həm canlı, həm də dolğun dodaqlara sahib olacaqsınız.

Xəbərlər     Baxılıb: 1846   Tarix: 10 may 2018
f Paylaş

Kurslar.az kurslar

Oxşar xəbərlər

.

Qara zirənin inanılmaz faydaları - Hər gün səhər acqarına

Təbii dərman kimi istifadə olunan qara zirə(çörəkotu) əsrlər boyu alternativ təbabətdə istifadə olunur. Hazırda da qara zirə həm müalicə məqsədi, həm də ləzzətli dadına görə tez-tez yediyimiz yeməklərdə istifadə olunur. Anca

.

Hansı yeməkləri sabaha saxlamaq olmaz? - SİYAHI

İnsanlar çox vaxt ertəsi günə saxlanılan yeməklərin sağlam olub-olmadığını düşünmür. Lakin mütəxəssislər iddia edirlər ki, bəzi yeməklər bir neçə saat keçdikdən sonra xəstəlik mənbəyinə çevrilir. Belə ki, onlar soyuducud

.

İçdiyimiz sudakı bu maddə xərçəng yaradır - Şok araşdırma

Böyük Britaniyanın Şeffild Universitetinin alimləri müəyyən ediblər ki, dünyada milyonlarla insan tərkibində yüksək miqdarda arsen maddəsi olan su içir. -a istinadən xəbər verir ki, tədqiqat "Science of The Total Environment"

.

Cücərmiş kartofu atmayın – Qızıl dəyərində

Adətən payız aylarında kisələrlə alınan kartof müəyyən müddət ərzində istehlak edilmədikdə cücərməyə başlayır. Təəssüf ki, cücərməyə başlayan bu kartoflar zibilliyə atılır. Mİlli.Az " "a istinadən xəbər verir ki

.

Balıq niyə limonla yeyilməlidir? - Beş əsas SƏBƏB

Restoranlarda balıq və dəniz məhsulları yeməkləri bir səbəbə görə limonla verilir.   -a istinadən xəbər verir ki, aşpaz Yuliya Arxipova balıq yeməklərinin nəyə görə limonla yeyilməsinin səbəbini açıqlayıb. Birincisi, gözəldir

.

Müxtəlif yemək çeşidlərinin verdiyi fəsadlardan necə qorunaq? - AÇIQLAMA

"50 yaşdan yuxarı insanlar balıq yeməlidirlər, çünki bu yaşda bədənin əzələ kütləsini və gücünü saxlamaq üçün daha çox proteinə ehtiyacı var". Bu barədə -a Tibet təbabəti üzrə menecer Günay Seyfullayeva Novruz Bayram

.

Necə qidalansaq, mədəmiz də bayram edər?

Baharın gəlişinin rəmzi olan Novruz bayramının süfrəsini bol çeşidli yeməklərsiz, şirniyyatsız, çərəzlərsiz təsəvvür etmək mümkün deyil. Amma bu süfrəsini zənginləşdirməyə çalışarkən qidalanmada yol verdiyimiz bəzi səhvlə

.

Bağırsaq xərçəngini yaradan faktor aşkarlandı

ABŞ-ın Fred Hatçinson Xərçəng Mərkəzinin alimləri aşkar ediblər ki, ağız boşluğunda yaşayan "Fusobacterium nucleatum" bakteriyası bağırsaqlara keçərək aqressiv şişlərin əmələ gəlməsinə səbəb ola bilir. Araşdırmanı

.

Banan adı ilə aldığımız meyvə "afrika kartofu" imiş - Diqqət

Banan çoxlarının sevdiyi meyvədir. Onu öz cinsindən olan plantainlə tez-tez qarışıq salırlar. -a istinadən banan və plantainin fərqi barədə məlumat verir. Banan daha sarı, ətirli, yumşaq və şirin olur. Forması qövsvaridir

turlar.az

sonxeber.az qaşların formalari kosmetik vasiteler geyim necə seçməli haqista əllərin tərləməsi küncüt yağı cins salvar 2024 kosmetika hakista sozler novruz bayramina aid hakista yemekler lakonizm kahfe fali