Narda bu qədər fayda olduğunu bilirdinizmi?
Hazırda mövsümü olan nar meyvələri və toxumlarında çoxlu bioloji aktiv birləşmələr var. Tədqiqatlar göstərir ki, nar güclü antioksidant, antimikrobiyal və antikanserogen xüsusiyyətlərə malikdir.
Milli.Az lent.az-a istinadən bildirir ki, bunu tanınmış endokrinoloq, dietoloq, t.ü.f.d. Oksana Mixaleva deyib.
Nar ürək-damar, endokrin, revmatoloji və hətta onkoloji xəstəliklər, ağız boşluğunun patologiyaları, həmçinin metabolik sindrom üçün faydalıdır. Bundan əlavə, tədqiqatlar dəri vəziyyətinə müsbət təsirini də aşkar edib.
Həkimin sözlərinə görə, gənc narı birbaşa toxumları ilə birlikdə yemək olar, çünki tərkibindəki lif onun qida dəyərini və faydalarını artırır. Lif bağırsaq xərçənginin qarşısının alınmasına, həmçinin həzm sisteminin normal fəaliyyətinin saxlanmasına və zərərli maddələrin orqanizmdən çıxarılmasına kömək edir.
O həmçinin əlavə edib ki, yalnız yumşaq nar dənələrini yeyə bilərsiniz, çünki sərt olanlar mədə və bağırsaqların selikli qişasını zədələyə bilər.
Milli.Az









Qadınları orqazma çatdıran 7 seks pozası
Əkiz uşaq doğmaq üçün MÜTLƏQ OXUYUN
Bu qidalar gözləri sağlam saxlayır
Çay deyil, meyvədir
Onkoloq xəbərdarlıq edir: Şirin içkilər xərçəng riskini artırır
Üç il idi danışıq qabiliyyətini itirmişdi' - Meyxanaçı Kərimin oğlu
Meyxanaçı Kərimin dəfn ediləcəyi yer məlum olub
Güllünün qızı övladını öldürmək istəyib?' - İDDİA
Coşqun Rəhimova ağır itki
Azad "Bir əsər" adlı solo konsertinin efir variantını təqdim edəcək