Narın qabığını yeyin - Görün nələrə qadir imiş…
Çində son illərdə aparılan təcrübələr nəticəsində məlum olub ki, narın qabığı meyvəsindən və suyundan daha faydalıdır. Belə ki, nar qabığının tərkibində olan "ellegik asit" deyilən maddə qadınlarda sinə xərçənginin yaranmasının qarşısını alır.
Milli.Az yenisabah.az-a istinadən xəbər verir ki, təcrübələr nar qabığının xolestrolu aşağı saldığını, beta hüceyrələrini artıraraq diabetli xəstələrə, ürək-damar xəstəliklərindən əziyyət çəkənlərə çox yardımçı olduğunu deyir. Təcrübələr nəticəsində müəyyən edilib ki, narın qabığı sinə, yemək borusu, dəri, bağırsaq, prostat və pankreas xərçənginə qarşı daha xeyirlidir.
Nar qabığından xeyirli maddələri necə almaq olar? Bunun üçün nar qabıqlarını kölgədə qurutmaq lazımdır. Daha sonra qurumuş qabıqları xırdalayırıq. 100 qr qaynanmış suya, 2 qr nar qabığı ataraq 10 dəqiqə qaynatmaq lazımdır. Hazır olan mayeni çay kimi qəbul etmək olar. vakansiya
Qurudulmuş və parçalanmış hazır nar qabıqlarını qəhvəüyüdən dəyirmanda toz halına salıb hazırladığımız salatlarda və ya ağartı məhsullarında da istifadə edə bilərik. Duzdan istifadə etməkdənsə, üyüdülmüş nar qabığı yemək daha faydalıdır.
Milli.Az
Xəbərlərimizi WhatsApp kanalımızdan da oxuyun









Vətən haqqında bayatılar
Ehtiraslı öpüşmək üçün bunlara mütləq əməl edin
İdeal Dieta: 1 həftəyə 5 kq arıqla!
Qara zirə (Çörək otunun) faydaları
Qarazirə hər dərdin çarəsi olan bitki
Qaravəllilər
Arzuolunmaz hamiləlik
Ən güclü təbii antibiotik: Udi hindi bitkisinin faydaları
Azərbaycanda uşaqlar arasında yeni xəstəlik yayılır - XƏBƏRDARLIQ
Kivini qabığını soymadan yeyin
Səsimdən başqa hər yerim əməliyyatla düzəlib' - Ülviyyədən etiraf
Bu vitamin çatışmırsa insan daim əsəbi olur
Emre Altuğ sabah Moskvada konsert verəcək
Ev dustağı olan rusiyalı bloger dördüncü övladına hamilədir