Niyə suyu iki dəfə qaynatmaq olmaz? - xəbərdarlıq

Niyə suyu iki dəfə qaynatmaq olmaz? - xəbərdarlıqMütəxəssislərin fikrincə, suyun dəfələrlə qaynadılması onun tərkibinə və xassələrinə təsir edir.
Milli.Az xəbər verir ki, bir çox insan çay və ya qəhvə hazırlamaq üçün suyun qaynadılmasına önəm vermirlər. Bununla belə, tədqiqatçılar xəbərdarlıq edirlər ki, suyu bir neçə dəfə ardıcıl olaraq qaynatmaq arzuolunmazdır. Çünki bu onun tərkibinə və xüsusiyyətlərinə təsir göstərə bilər.
Ən çox qaynatmaq üçün istifadə edilən kran suyu müxtəlif çirkləri ehtiva edir. Onların arasında dezinfeksiya üçün istifadə edilən xlor, kalsium və maqnezium duzları, həmçinin az miqdarda qurğuşun, sink və ya stronsium kimi ağır metallar var.
Hər təkrar qaynama ilə bu çirklər konsentrasiya olur. Suyun buxarlanması prosesi onun həcmini azaldır, mineral duzlar və çöküntülər qalır ki, biz çaydanın divarlarında miqyas şəklində görürük. Bu birləşmələr kiçik miqdarda sağlamlıq üçün təhlükəsiz olsalar da, zaman keçdikcə onların konsentrasiyası nəzərə çarpır.
Bundan əlavə, suda olan üzvi birləşmələr, qızdırılanda xlorla qarşılıqlı təsir göstərərək zəhərli maddələr əmələ gətirə bilər. Bu proseslər kiçik miqyasda baş versə də, yenə də suyun keyfiyyətini aşağı salır.
Su iki dəfə və ya daha çox qaynadılırsa, orqanizmə faydası azalır. Təkrar qaynama qalan faydalı mineralları məhv edir və belə su hələ də susuzluğu yatırsa da, onun xüsusiyyətləri daha az dəyərli olur.
Mütəxəssislər istifadə etməzdən əvvəl çaydanı mütəmadi olaraq kireçdən təmizləməyi və suyu yalnız bir dəfə qaynatmağı məsləhət görürlər.
Qaynama müddəti məsələsi də vacibdir. Mənbə suyunun keyfiyyəti şübhə doğurursa, onu ən azı beş dəqiqə qaynatmaq lazımdır. Hepatit B virusu kimi daha davamlı mikroorqanizmləri məhv etmək üçün 30 dəqiqəyə qədər vaxt lazım olacaq və botulizm sporları yalnız 6 saat qaynadıqdan sonra ölür. /lent.az
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 690   Tarix: 31 dekabr 2024
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Şəkər xəstəliyinə tutulma riskini artıran məhsul

Kembric Universitetinin alimləri müəyyən ediblər ki, qırmızı ət (mal əti, quzu, donuz əti) və qırmızı ət məhsulları (bekon və salam) 2-ci tip diabetin inkişaf riskini artıra bilər. xəbər verir ki, araşdırmanın nəticələr

.

Makaronun faydaları

Makaron dünyada məşhur yeməklərdən biridir. Mənşəyi İtaliya olan makaron dünyanın bir çox fərqli mədəniyyətində özünəməxsus bir yerə malikdir və bir çox fərqli reseptlərdə istifadə olunur. qafqazinfo-ya istinadən xəbər veri

.

Avokadonun şokedici zərərləri aşkarlandı

Son illərin məşhur meyvəsi olan avokado tərkibində sağlam yağlar, vitaminlər və antioksidantlar olan "super qida" hesab edilir. Bu səbəblə pəhriz siyahılarının əvəzolunmaz meyvələri arasındadır. Avokado uzun müddətdi

.

Qışda bu qidalar yeyilməlidir

Soyuq qış aylarında orqanizmin immunitetini gücləndirmək və xəstəliklərdən qorunmaq üçün düzgün qidalanma mühüm əhəmiyyət daşıyır. Mütəxəssislər qış aylarında müəyyən qidalara üstünlük verməklə sağlamlığı qorumağın mümkü

.

Qulağa su dolanda nə etməliyik?

Çiməndə qulağınıza su getdikdə narahatlıq hiss edə bilərsiniz, amma bu vəziyyəti tez və təhlükəsiz şəkildə aradan qaldırmaq mümkündür. Aşağıdakı üsulları sınayın:. Başınızı əyin və silkələyin.   Su gedən qulaq tərəfini aşağ

.

Taxta qaşıqlar bu xəstəliklərə yol açırmış

Mətbəxdə tez-tez istifadə etdiyimiz və əksər insanların metal qaşıqlardan daha sağlam variant olduğunu düşündüyü taxta qaşıqların zərərli olduğu ortaya çıxıb. xəbər verir ki, mütəxəssislər tavaların cızılmasının qarşısın

.

Uşaqlar kolbasa verməyin - XƏBƏRDARLIQ

İşlənmiş ət xərçəngə səbəb ola bilər. Kolbasa bişirmə prosesində xərçəngə səbəb ola biləcək maddələr əmələ gəlir. . xarici mediaya istinadla bildirir ki, bunu tibb elmləri namizədi, həkim İrina Baranova xatırladıb. O, he

.

Razyana çayının faydaları

Razyana çayı sağlamlığa faydalı xüsusiyyətləri ilə tanınır. qafqazinfo-ya istinadən xəbər verir ki, razyana çayı həzm sistemini rahatlaşdırır, qaz və şişkinliyi aradan qaldırır. Eyni zamanda, iltihab əleyhinə xüsusiyyətlər

.

Xaş faydalıdır, yoxsa ziyan?

Xaşın insan orqanizmi üçün xeyirli bir yemək olduğunu bilirik. Amma bu yeməyin dəri problemlərinə də inanılmaz faydası olduğu ortaya çıxıb.  bildirir ki, bu barədə türkiyəli fitoterapiya mütəxəssisi Ümit Aktaş məlumat verib. 

turlar.az

sonxeber.az gelinlikler kosmetika mehsullari yay kolleksiyasi kabablar korpenin cekisi tozsoranlar pamidor maskasi qz eviyçun hakışta novruz bayramına aid hakıştalar qız bürcü novruz hakışdaları statuslar