Niyə yumurta ilə qəhvə yaxud çay içmək olmaz?

Niyə yumurta ilə qəhvə yaxud çay içmək olmaz?Yumurta ilə çay və ya qəhvənin birlikdə qəbulu faydalı mikroelementlərin mənimsənilməsini çətinləşdirir. Və bu, əsas problem deyil. Yumurta ən faydalı məhsullardan biri hesab olunur: o, zülal, A, D və B12 vitaminləri ilə zəngindir.
Milli.Az xəbər verir ki, lakin onun qəhvə və ya çayla birlikdə yeyilməsi sağlamlığa mənfi təsir göstərə bilər - ekspertlər belə xəbərdarlıq edirlər. Çoxları belə bir səhər yeməyinə öyrəşsə də, mütəxəssislər bu vərdişi yenidən nəzərdən keçirməyi tövsiyə edir.
Yumurta ilə qəhvəni birlikdə yemək niyə təhlükəlidir?
Dietoloq Priya Bansal izah edir ki, həm yumurta, həm də qəhvə ayrı-ayrılıqda faydalıdır. Yumurta orqanizmi zülal, faydalı yağlar və vacib mikroelementlərlə təmin edir. Qəhvə isə kofein sayəsində oyanıqlığı və diqqəti artırır. Amma bu iki məhsulun birlikdə istifadəsi bəzi qida maddələrinin mənimsənilməsini azalda bilər.
Dəmir və kalsiumun mənimsənilməsinin azalması
Qəhvə tərkibindəki tanninlər və polifenollar səbəbindən yumurtadakı dəmir və kalsiumun orqanizm tərəfindən mənimsənilməsini çətinləşdirir. Bunun qarşısını almaq üçün səhər yeməyindən sonra qəhvə və ya çayı içmək üçün ən azı 1 saat gözləmək tövsiyə olunur.
Həzm problemləri
Həm yumurta, həm də qəhvə mədə turşusunun ifrazını artırır. Bu isə yanğı, turşuluqla bağlı reflü və ya mədə narahatlığına səbəb ola bilər - xüsusilə də mədəsində yüksək turşuluq olan insanlarda.
Susuzlaşma riski
Qəhvə və yumurta hər ikisi sidikqovucu xüsusiyyətə malikdir. Onlar birlikdə qəbul edildikdə bədən daha çox maye itirir və bu da susuzlaşmaya səbəb ola bilər. Ağız quruluğu və susuzluq hiss etməmək üçün su qəbulunu artırmaq vacibdir.
Dərmanların mənimsənilməsinə təsiri
Kofein bəzi dərmanların, o cümlədən antibiotiklərin və mədə turşusunu azaldan preparatların effektivliyini azalda bilər. Əgər qidalanma zamanı yumurta da qəbul edilirsə, dərmanların mənimsənilməsi daha da çətinləşə bilər.
Bu məhsulları necə düzgün birləşdirmək olar?
Mütəxəssislər yumurta ilə qəhvə və ya çay içmək əvəzinə ya 1 saat gözləməyi, ya da qəhvəni bitki çayı və ya su ilə əvəz etməyi məsləhət görürlər. Əgər qəhvəsiz keçinmək mümkün deyilsə, yumurtanı tərəvəz və ya tam taxıllı tostla birlikdə yemək məsləhətdir - bu, məhsulların orqanizmə təsirini balanslaşdırmağa kömək edəcək./lent.az
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 957   Tarix: 12 aprel 2025
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Qığırdaq və sümükləri "gəncləşdirən" dərman tapıldı - Elm dünyasında inqilab

Sümüklərin və qığırdaqların "gəncləşməsi" üçün yeni preparat hazırlanıb. Stenford Universitetinin tədqiqatçıları yaşlanma ilə əlaqəli oynaq aşınmasını ləngidə bilən və 15-PGDH adlı fermentin fəaliyyətini zəiflədə

.

Diabet və diş sağlamlığı arasında kritik əlaqə üzə çıxdı

Alimlər şəkər diabetinin ağız və diş sağlamlığına birbaşa təsir etdiyini müəyyən ediblər. Araşdırmalara əsasən, diabetli şəxslərdə ağız quruluğu, diş çürüməsi, diş əti iltihabı, göbələk infeksiyaları və diş itkisi daha ço

.

Öd kisəsi ağrıyanda nə etməli? - 5 MƏSLƏHƏT

Öd kisəsi ağrı hiss edən, ağrı siqnalı verən orqandır. Çox zaman kisədə daş olanda və iltihabi xəstəliklərdə ağrıyır. Kəskin pristuplarda ilk işiniz təcili yardım çağırıb, xəstəxanaya çatmaqdır, bu zaman hətta ağrıkəsic

.

"Məcburi maska taxmaq" dövrü geri qayıdır? - Məktəblər bağlandı, xəstəxanalarda yer yoxdur

Avropada sürətlə yayılan və H3N2 virusunun yeni mutasiyası ilə əlaqələndirilən "super qrip" hallarının artması ciddi narahatlıq yaradıb. Bir çox ölkədə xəstəxanalar yüksək hazırlıq vəziyyətinə gətirilib, hətta bəz

.

Kolbasa 2 ağır xəstəliyə səbəb olur

Həkimlər gündəlik rasionda ən təhlükəli qidalardan birinin kolbasa olduğunu bildirirlər. xəbər verir ki, qastroenteroloq Yevgeniya Melnikova emal olunmuş ət məhsullarının həddindən artıq istehlakının ağır sağlamlıq fəsadlar

.

"Məsum" görünən mayonezin ölümcül riskləri

Mayonez həddindən artıq istifadə edildikdə ürək-damar xəstəlikləri riski artır. xəbər verir ki, bunu rusiyalı endokrinoloq Margarita Belousova deyib. O bildiirb ki, mayonezin həddindən artıq qəbulu sağlamlıq üçün ciddi risklə

.

Dondurulmuş ət nə qədər müddət saxlanıla bilər?

Mütəxəssislər dondurulmuş ətin təhlükəsiz şəkildə saxlanması ilə bağlı vacib məqamları açıqlayıb. xəbər verir ki, onların sözlərinə görə, ət məhsullarını düzgün dondurmaq qida zəhərlənməsinin qarşısını almaq və qidanın keyfiyyətin

.

Qlobal qripdən özümüzü necə qoruyaq?

Hazırda həkim-infeksionistlər dünyada ötən illərlə müqayisədə daha sərt qrip mövsümünün yaşandığını iddia edirlər. Onlar bunun qismən virusun yeni mutasiyaya uğrayan növündən qaynaqlandığını bildirirlər. Yaponiya və Böyü

.

Gündə 8 banka enerji içkisi içdi, bir tərəfi iflic oldu

Populyar enerji içkilərinin həddindən artıq qəbulu insult riskini artırır. xəbər verir ki, Britaniyalı həkimlərin "BMJ Case Reports" jurnalında dərc olunan araşdırmasına görə enerji içkilərinin həddindən artıq qəbul

turlar.az

makiyaj instagram kosmetoloq sac duzumleri tutmalar səyahət körpə gəzintidə qadın saytı kosmetika hekaye janri zehmet ve zinet hakışta arxadan olmag yumurta