Noxudu necə tez bişirmək olar?
Təcrübəli ev xanımları adətən noxudu bişirməzdən əvvəl 8-10 saat ərzində isladır, lakin bu proses çox vaxt aparır. Bəs gecədən islatmadan noxudu tez bişirmək mümkündürmü?
Milli.Az xəbər verir ki, əgər noxudu gecədən islatmadan tez bişirmək istəyirsinizsə, aşağıdakı üsullardan birini tətbiq edə bilərsiniz
Qaynar Su və Tez İslatma Metodu
Bu üsul noxudu yumşaltmağa və bişirmə müddətini azaltmağa kömək edir:
Noxudu yuyun və bir qazana qoyun.
Üzərinə bol qaynar su əlavə edin.
Qazanı ocağa qoyub suyu qaynadın.
Qaynadıqdan sonra ocağı söndürün və noxudu qapağı bağlı şəkildə 1 saat saxlayın.
1 saat sonra suyu süzün və təmiz su əlavə edərək normal qaydada bişirin.
Sürətli Qaynatma və Bişirmə
Noxudu qazana qoyub üstünə kifayət qədər su əlavə edin.
Suyun üzərinə bir çay qaşığı soda (çörək sodası) əlavə edin.
Qaynadıqdan sonra 5-10 dəqiqə yüksək odda bişirin.
Suyu süzün və yeni təmiz su ilə yenidən bişirin.
Bu üsul noxudun tez yumşalmasına kömək edəcək.
Təzyiqli Qazanda (Düdüklü Tencerede) Bişirmə
Əgər düdüklü qazandan istifadə etsəniz, islatmadan noxudu təxminən 30-40 dəqiqəyə bişirə bilərsiniz.
Noxudu yuyun və qazanın içinə qoyun.
Üzərinə 2-3 barmaq keçəcək qədər su əlavə edin.
Qazanın qapağını bağlayıb yüksək odda 30-40 dəqiqə bişirin.
Bişdikdən sonra suyu süzün və yeməyə əlavə edin.
Bu üsullar noxudu tez bişirməyə və vaxtınıza qənaət etməyə kömək edəcək.
Milli.Az