Ödündə daş olduğunu özün yoxla – Necə bilməli?

Ödündə daş olduğunu özün yoxla – Necə bilməli?Öd kisəsi ödün toplandığı kisə kimi orqandır, qaraciyərin altında yerləşir.
Öd kisəsinda yaranan daşkara kalkulyoz xolesistit deyilir. Bu gün ödündə daş olmayan insan azdır.
Daş əmələ gəlməsinin səbəbləri isə müxtəlifdir: irsi meyillik, öd axarının tutulması, ödün özünün tərkibinin pis olması, qidalanma, iltihab, oturaq həyat.
Öddə daş ciddi xəstəlikdir və sizdə daş olub-olmadığını bir neçə üsulla özünüz də təyin edə bilərsiz.
Milli.Az medicina.az-a istinadən həmin əlamətləri təqdim edir.
- Göbək ətrafı, üstü hissəyə güclü şəkildə basdıqda, bərk ağrı. Əvvəlcə göbəkdən 2 sm yuxarı, sonra 2 sm sağa tərəf
- Sağ qabırğaaltında acqarına və yedikdən sonra basdıqda ağrı.
- Səhərlər həmin hissədə ağrı, ürəkbulanma, yüngül qusma, qusmada sarı ödün olması
- Yağlı, qızardılmış, duzlu, istiotlu yeməklərdən sonra köp, həzmsizlik, ağırlıq, sanki ödün bu qidalara çatmaması hissi
- Sarılıq - göz içi, dibi və ovuclarınızın içi saralıbsa, 100% öd axarı tutulub və bu artıq ciddi siqnaldır.
- Öd kisəsi səhər tezdən, acqarına UZİ-də yoxlanmalıdır.
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1572   Tarix: 13 fevral 2020
f Paylaş


xidmetler

Oxşar xəbərlər

.

Hər gün yeyirik, amma ürəyə ziyandır - Süfrədə ən təhlükəli 3 qida

Ləzzətli olduqları üçün gündəlik süfrələrdən əskik olmayan bəzi qidalar, mütəxəssislərin fikrincə, ürək sağlamlığı üçün ciddi risk yarada bilər. xəbər verir ki, araşdırmalar göstərir ki, xüsusilə emal olunmuş və qızardılmı

.

Çay və qəhvənin hansı halda xərçəng yaratdığı elmə məlum oldu

Alimlər çay və qəhvənin çox isti halda içilməsinin mədə xərçəngi riskini artırdığını müəyyən ediblər. xəbər verir ki, araşdırma Çinin Paytaxt Tibb Universitetinin alimləri tərəfindən aparılıb. Nəticələr "Food & Function"

.

Acılı, yağlı, yoxsa turş? - Mədə üçün ən zərərli qida

Yeni il süfrəsində bol çeşidli yeməklər mədə-bağırsaq sistemi üçün ciddi risklər yarada bilər. Mütəxəssislər xəbərdarlıq edir ki, bəzi qidalar bayram sevincini sağlamlıq problemləri ilə əvəz edə bilər. xəbər verir ki, EuroOnc

.

Mövsümi qripdən qorunmağın 5 yolu - Mütəxəssisdən tövsiyə

Qış aylarının gəlişi ilə birlikdə tənəffüs yolları infeksiyalarında, xüsusilə mövsümi qrip hallarında ciddi artım müşahidə olunur. xəbər verir ki, qulaq, burun və boğaz mütəxəssisi, dosent İsmayıl Öndər Uysal bildirib ki

.

Mətbəxdə taxta qaşıqdan istifadə təhlükəlidirmi?

Taxta qaşıqlar uzun illərdir mətbəxlərin ayrılmaz hissəsidir. Ancaq son vaxtlar onların sağlamlıq baxımından təhlükəli olub-olmaması ilə bağlı müzakirələr aparılır. xəbər verir ki, mütəxəssislərin sözlərinə görə, taxta qaşıqla

.

Bayramda bunları yeməyin

Bayram günlərində süfrələrin bol və çeşidli olması çox vaxt həddindən artıq qidalanmaya səbəb olur. Mütəxəssislər xəbərdarlıq edir ki, normadan artıq yemək mədə-bağırsaq sistemində ağırlaşma, köp, həzm pozğunluğu və ümum

.

Onkoloq xəbərdarlıq edir: Şirin içkilər xərçəng riskini artırır

Şirin qazlı içkilərin tez-tez qəbul edilməsi yoğun bağırsaqda poliplərin yaranması və xərçəng riskinin artması ilə əlaqələndirilir. xəbər verir ki, rusiyalı onkoloq Sergey İvanov bildirib ki, bu tip içkilərin müntəzəm istifadəs

.

Orqanizmi təmizləyir, həzmi yaxşılaşdırır, dərini qoruyur - Detoksun faydaları

Müasir həyat tərzi, qeyri-sağlam qidalanma, hava çirkliliyi, stress və kimyəvi maddələr orqanizmdə toksinlərin yığılmasına səbəb olur. Bu toksinlər zamanla həm fiziki, həm də psixoloji sağlamlığa mənfi təsir göstərə bilər

.

Belə toyuqları almayın - Rəngindən bilinir

Toyuq ətindəki rənglər həm ət yağlılığı, həm də təzəlik səviyyəsi barədə ipucu verir. xəbər verir ki, mütəxəssislərin sözlərinə görə ağımtıl və açıq çəhrayı ənglər adətən yağlılıq və birləşdirici toxumaların paylanmasın

turlar.az

toy makiyaji sekilleri hamilelikde qidalanma adlarin menasi tozsoranlar doslu qizlar qirmizi mercinin hazirlanmasi badam kosmetika kokelmek maskalar bahar hakista hakista sozler