Ömür boyu faydasından dəm vurulan süd həqiqətən xeyirlidirmi?

Ömür boyu faydasından dəm vurulan süd həqiqətən xeyirlidirmi?Süd böyüklər üçün faydalıdırmı?- Ekspertlər danışdı
Süd, körpələrdə sağlam sümük və beyin inkişafına kömək edən kalsium, zülal və vacib vitaminlərlə zəngin olduğu üçün ənənəvi olaraq uşaqlar üçün vacib qida hesab edilir.
Milli.Az lent.az-a istinadən bildirir ki, mütəxəssislər yetkinlik dövründə müntəzəm süd istehlakının bütün müsbət və mənfi cəhətlərini açıqlayıblar.
Niyə qadınlar yaşlandıqca daha çox kalsiuma ehtiyac duyurlar? 
Mütəxəssislərin fikrincə, qadınlar 35 yaşından sonra kalsium preparatları qəbul etməli, 55 yaşından sonra isə osteoporozun qarşısını almaq üçün doza gündə 1000 mq-a qədər artırılmalıdır.Xüsusilə də osteoporoz riskinin artdığı qocalıqda sümüklərin kövrəkləşməsinin qarşısını almaq üçün bədənə müntəzəm olaraq kalsium tədarükünün vacibliyini vurğulayır.
Uşaqlar üçün süd: faydaları və təhlükəsizliyi
Bədənin böyüməsi üçün kalsiuma ehtiyacı olduğu üçün uşaqlar daha çox südə ehtiyac duyurlar. Süd onları böyüklərdən daha yaxşı mənimsəyən kalsiumla təmin edir. Bununla belə, insanların təxminən 20% -nin laktoza dözümsüzlüyünü nəzərə almağa dəyər, bu da onlar üçün süd istehlakını qeyri-mümkün edir. Bildirilir ki, indiki süd əcdadlarımızın içdiyi süddən fərqlidir: inəklərin saxlanma şəraiti və onların qidalanması dəyişib, bu da südün tərkibinə təsir göstərə bilər.
Uşaqlıqda süd içməmək olarmı?
Mütəxəssislər deyirlər ki, uşaqlar eyni qidaları digər qidalardan alırsa, süd pəhrizdən xaric edilə bilər. Məsələn, kalsium və vitamin mənbələri bitki qidaları və ya zənginləşdirilmiş qidalar ola bilər. Bununla belə, süd hələ də kalsium və zülalın ən əlverişli və əlçatan mənbələrindən biridir.
35 yaşdan sonra hansı süd seçmək lazımdır?
35 yaşdan sonra, digər kalsium əlavələri qəbul etmədiyiniz halda, az yağlı südə keçmək tövsiyə olunur. Bu süd kalsiumun faydaları ilə doymuş yağ istehlakı riskini minimuma endirərək ürək-damar xəstəliklərinin inkişaf ehtimalını azaldır.
Osteoporoz və onun simptomları
Osteoporoz sümük sıxlığının azaldığı və sınıq riskini artıran bir xəstəlikdir. Bu xəstəlik tez-tez erkən mərhələlərdə asemptomatikdir, yalnız onurğanın deformasiyası və sümük ağrısı kimi ciddi pozğunluqlarla özünü göstərir. Osteoporozun xəbərdarlıq əlamətləri arasında artan yorğunluq, oynaq və boyun ağrıları, xüsusən də hava dəyişdikdə, həmçinin depressiya və narahatlıq var.
Milli.Az
Xəbərlərimizi WhatsApp kanalımızdan da oxuyun

Xəbərlər     Baxılıb: 938   Tarix: 02 noyabr 2024
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Qarsız qış sağlamlığımıza zərər vurur - Psixiatr

Tutqun hava və qar örtüyünün olmaması insanın psixi sağlamlığı üçün zərərlidir. xəbər verir ki, bunu rusiyalı psixiatr Aleksandr Semçenkov deyib. O bildirib ki, bu hallar səbəbindən səhərlər oyanmaq çətinləşir, apatiya v

.

Arıqladan, tox saxlayan, enerji verən super qida – Çia toxumu

Son illər sağlam qidalanma trendlərinin əsas komponentlərindən biri kimi çia toxumu xüsusi populyarlıq qazanıb.   -a istinadən xəbər verir ki, kiçik ölçülü olmasına baxmayaraq, çia toxumu yüksək miqdarda vitamin, mineral

.

Yaşı 5-dən az olan uşaqlara diqqət - Təhlükə var

Son illər dünyada uşaq ölümlərinin sayı artıb. Bu qorxunc tendensiya erkən doğum nəticəsində dünyaya gələn uşaqlar arasında özünü daha qabarıq şəkildə göstərir. xəbər verir ki, 37 həftədən tez baş tutan doğum erkən doğu

.

Niyə hamı kökəlir? - AÇIQLAMA

Son illər ölkəmizdə piylənmə hallarında ciddi artım müşahidə olunur. Həkimlər və qidalanma mütəxəssisləri bildirirlər ki, artıq çəkinin bu qədər sürətlə yayılması həm həyat tərzi, həm də qida vərdişləri ilə birbaşa bağlıdır

.

Diabet və diş sağlamlığı arasında kritik əlaqə üzə çıxdı

Alimlər şəkər diabetinin ağız və diş sağlamlığına birbaşa təsir etdiyini müəyyən ediblər. Araşdırmalara əsasən, diabetli şəxslərdə ağız quruluğu, diş çürüməsi, diş əti iltihabı, göbələk infeksiyaları və diş itkisi daha ço

.

Dondurulmuş ət nə qədər müddət saxlanıla bilər?

Mütəxəssislər dondurulmuş ətin təhlükəsiz şəkildə saxlanması ilə bağlı vacib məqamları açıqlayıb. xəbər verir ki, onların sözlərinə görə, ət məhsullarını düzgün dondurmaq qida zəhərlənməsinin qarşısını almaq və qidanın keyfiyyətin

.

Zərərli bilinirdi, ömrü uzadırmış - Alimlər təsdiqlədi

Alimlər müəyyən ediblər ki, kakao və tünd şokoladda olan teobromin maddəsi bioloji qocalmanın daha yavaş getməsinə kömək edir. xəbər verir ki, araşdırma "Kings College London" alimləri tərəfindən aparılıb və "Aging"

.

Kolbasa 2 ağır xəstəliyə səbəb olur

Həkimlər gündəlik rasionda ən təhlükəli qidalardan birinin kolbasa olduğunu bildirirlər. xəbər verir ki, qastroenteroloq Yevgeniya Melnikova emal olunmuş ət məhsullarının həddindən artıq istehlakının ağır sağlamlıq fəsadlar

.

Çipsdən niyə imtina etmək lazımdır? - Kardioloqlar açıqladı

Kardioloqların fikrincə, gün ərzində sağlam qəlyanaltılar istifadə etmək artıq çəkinin və ürək xəstəliklərinin qarşısını almağa kömək edir. Lakin nəyin yeyilməsi xüsusilə önəmlidir. . xəbər verir ki, "Parade" nəşr

turlar.az

yay geyimləri 2025 qaşların formalari kosmetoloq dolma reseptleri hamiləlikdə uşağın cinsinin təyini turşu resepti balamı sevirəm kosmetika fitat dostluq mekteb burcler brusell bakteriyası