Oruc tutanların nəzərinə - Bu qidalar vaxtından tez acdırır
Bəzi qidalar qanda şəkərin sürətlə azalmasına səbəb olduğu üçün aclıq hissini artırır.
Mill.Az xəbər verir ki, bəzi qidalar oruc tutan şəxslərin daha tez acmasına səbəb olur.
Bu qidalar arasında qızardılmış kartof, meyvə şirələri, ağ düyü, şəkərli və qazlı içkilər, həmçinin yağsız qatıq var.
Qızardılmış kartof qan şəkərini sürətlə yüksəldib sonra anidən saldığı üçün ac hiss etdirir. Meyvə şirələri lif tərkibini itirdiyi üçün toxluq hissi vermir. Ağ düyü də vaxtından tez acıqlığa səbəb olur, buna görə basmati və ya qəhvəyi düyü daha yaxşı seçimdir. Şəkərli və qazlı içkilər insulin səviyyəsini artıraraq aclıq hissini tezləşdirir.
Sahurda bu qidalardan uzaq durmaq aclıq müddətini uzatmağa kömək edə bilər.
İslam
Milli.Az









8 mart – Beynəlxalq Qadınlar günü münasibətilə təbrik
Kişiləri ehtiraslandıran sözlər
Yuxuda sevdiyin insanı görmək
Acılı, yağlı, yoxsa turş? - Mədə üçün ən zərərli qida
"Mərhəmətdən danışmağa ixtiyarımız yoxdur
Qrip zamanı isti vanna qəbul etmək təhlükəlidir
İspanaqdakı qum və palçığı yox edən təəccüblü üsul: 1 qaşıq bəs edir
Bayramda bunları yeməyin
Çayı belə içəndə mədə xərçəngi yaradır
"Mobil telefonlarda olan bakteriyalar unitazdan 18 dəfə çoxdur"
"Dünyanın ən gözəl şəhəri Bakı" - Xəyyam Nisanov
Meyxanaçı Samirə: "Həyat yoldaşım məndən 22 yaş böyük idi
Elektron siqaret məni xərçəng xəstəsi etdi' - Pekkan