Pəhriz saxlamadan arıqlamağın ƏN ASAN YOLU

Pəhriz saxlamadan arıqlamağın ƏN ASAN YOLUBarselonadakı Alimmenta Klinikasının qidalanma mütəxəssisi Adriana Oros artıq çəkidən xilas olmağın və qidalanmaya nəzarət etməyin ən asan, ən sürətli yolunu açıqlayıb.
Milli.Az xəbər verir ki, bu barədə "ABC" jurnalı məlumat yayıb.
Qeyd olunub ki, "Boşqab metodu" müəyyən növdən olan qidaların pəhrizə nə qədər daxil edilə biləcəyini anlamağa kömək edir. Boşqabın yarısını çiy və ya bişmiş tərəvəzlər təşkil etməlidir. Boşqabın dörddə birinə yumurta, yağsız ət, dəniz məhsulları, balıq və ya paxlalılar kimi yüksək proteinlər, digər dörddə birinə isə makaron, düyü, kartof və ya taxıl çörəyi kimi kompleks karbohidratlar daxil olmalıdır. Dietoloq boşqaba az miqdarda bitki yağı da əlavə etməyi təklif edib.
Yemək sırasını təşkil etmək üçün Oros əvvəlcə az kalorili, lakin toxluq hissi yaradan çiy və ya bişmiş tərəvəzlərin yeyilməsini təklif edir, sonra protein və karbohidratları. Onların porsiyası isə gündəlik enerji xərclərindən asılıdır.
Dietoloq bildirib ki, bu metod arıqlamağınıza kömək edəcək. Pəhrizin əsasını lif və su sayəsində toxluğa kömək edən tərəvəzlər təşkil edir, zülallar isə yüksək bioloji dəyərə malikdir. Həm daha faydalıdır, həm də tərkibində daha az doymuş yağlar var. Karbohidratlar yavaş-yavaş suda həll olunmalı və kompleks olmalıdır. Bütün bunlar pəhrizin effektivliyinə imkan verir. Porsiyaları hesablayarkən karbohidratlara və yağlara diqqət yetirməlisiniz: onların miqdarı insanın ehtiyac və hədəflərindən asılıdır. Bundan əlavə, həzm problemləri və ya bəzi qidalara qarşı dözümsüzlük səbəbindən tərəvəzlərin miqdarını dəqiq müəyyənləşdirməlisiniz. Oros pəhrizin fərdiləşdirilməli və ehtiyac üzərində qurulmalı olduğunu vurğulayıb. Bundan əlavə, idmanla məşğul olmağı, aktiv həyat tərzi keçirməyi və su içməyi unutmamalı, həm də stressdən qaçmağa çalışmalısınız.
Qidalanma mütəxəssisi insanların müxtəlifliyi tez-tez unutduğunu, ət məhsullarına daha çox üstünlük verdiyini, balıq, dəniz məhsulları və ya paxlalı bitkilərdən az istifadə etdiyini qeyd edib.
Vegetarianlar üçünsə o, iki seçim təklif edib. Birinci halda, boşqabın yarısı tərəvəz və az miqdarda meyvədən, ikincisi tərəvəz zülallarından hazırlanmalıdır. Alternativ olaraq boşqabın yarısını tərəvəz və ya meyvələr, dörddə birini zülallar, qalanlarını isə kompleks karbohidratlar təşkil etməlidir. (publika.az)
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1338   Tarix: 05 oktyabr 2020
f Paylaş

Digər yazılar

Bədəni diabet və xərçəngdən qoruyur

Alimlərin apardıqları araşdırmalar, püstənin orqanizmi diabet və xərçəngdən qoruyan ən yaxşı qidalardan biri olduğunu göstərib. Bir çox həkimlər püstəni ideal bir məhsul adlandırır, çünki qəbul edilməsi diabet, xərçəng kim

Mütəxəssis palma yağının zərərli olduğunu təkzib etdi

Palma yağının faydalı xüsusiyyətlərə sahib olduğu aşkar edilib. -a istinadən bildirir ki, bu barədə aqronom Yelizaveta Tixonova məlumat verib. Mütəxəssis qeyd edib ki, bu məhsul bədənin yağ çatışmazlığını aradan qaldırır

Ən "təhlükəli" qan qrupu açıqlanıb

Yaponiyalı alimlər ən "təhlükəli" qan qrupunu açıqlayıb. Aparılan tədqiqatlara görə, birinci qan qrupu olan insanların ağır yaralanmalardan ölüm riski demək olar ki, üç dəfə çoxdur. -a istinadən bildirir ki, mütəxəssisləri

Koronavirusdan sağalanlar bir müddət avtomobil sürməməlidir

Koronavirusa yoluxan insanlar sağaldıqdan sonra onlarda xəstəliyin təsiri bir müddət qalır. -a istinadən bildirir ki, bu barədə türkiyəli professor Ankara şəhər xəstəxanasının Təcili Tibbi Klinikasının professoru Hakan Oğuztür

Tibbi maskadan düzgün istifadənin yolları açıqlandı

Tibbi maska ​​rəngindən asılı olmayaraq, təlimatlara uyğun taxılmalıdır. -a istinadən bildirir ki, bu barədə Rusiya Səhiyyə Nazirliyi nəzdindəki ictimai şura üzvü, onlayn platformasının qurucusu Erik Brovko danışıb. "Steri

60 artıq orta yaşdır

Texnologiya və tibbdəki yeniliklər səbəbindən insan ömrü uzanıb. Həmçinin, qidalanma və həyat standartlarının inkişaf nəticəsində uzanan insan ömrü orta yaşı da dəyişdirib. Mütəxəssislər bildirirlər ki, 60 yaşlı insanla

Moruğun faydaları

Moruq fəsli gəlib çatmışdır. Moruq çox ləzzətli bir meyvədir ki, onu həm xam və həm də bişmiş halda yemək olar. Adətən moruq isti yerlərdə yetişən meyvədir. Moruğun faydaları. 1. Moruğun tərkibində K və C vitamini vardır

Ürəyin təhlükəli 10 ƏLAMƏTİ

Ürək-damar sistemində problemlərin olduğunu bir çox əlamətlərə əsasən bilmək mümkündür. Mütəxəssislər hesab edir ki, diqqətli olmaqla bu əlamətlərdən vaxtında xəbər tutmaq, ciddi risklərin qarşısını almaq olar. Kardioloq-aritmolo

Diz oynağında tez-tez burxulma, boşalma, gücsüzlük kimi simptomlar nədən xəbər verir?

Bədəndə ən çox travmaya məruz qalan yerlərdən biri də dizlərdir. Məişət, istehsalat, yol qəzaları, eləcə də idman zamanı diz oynaqları daha çox travmaya məruz qalır. Dizlər travmaya məruz qalanda bir çox hallarda orada yerləşə

turlar.az

sonxeber.az makiyaj etmek qaydalari toy makiyaji sekilleri yemek reseptleri 2022 qis modasi tük tökən tarixdə iz qoyanlar qis geyimleri kosmetika bitsilin 5 cinsi xesteliyin qarsisin alir dovwan seiri