Piylənmənin səbəbi bu deyilmiş

Piylənmənin səbəbi bu deyilmişPiylənmənin bir çox səbəblərdən yarandığı məlumdur. Artıq çəkinin daha çox irsi amillərlə bağlı olduğu hər zaman müzakirə mövzusu olub. Genetik amilin artıq çəkinin yaranmasında rolunun olduğunu əsas gətirənlər hesab edir ki, nəsildə artıq çəki problemi varsa, bu mütləq özünü büruzə verəcək.
Amma ABŞ alimləri müəyyən ediblər ki, piylənmənin inkişafı genetik meyldən yox , daha çox  həyat tərzindən asılıdır.
Milli.Az e-tibb.az-a istinadən bildirir ki, Miçiqan Universiteti və Massachusetts Xəstəxanası Tədqiqat Mərkəzinin əməkdaşlasrı 25 il ərzində ürək-damar xəstəliklərinin səbəbləri ilə bağlı araşdırma apararaq 2500 amerikalıdan alınan məlumatları təhlil ediblər.
Alimlər, bədən kütləsi indeksindəki dəyişiklikləri izləyib və riyazi modellərdən istifadə edərək hər bir iştirakçı üçün DNA-ya əsaslanaraq köklük riskini qiymətləndiriblər.
Nəticədə, ətraf mühit amillərinin (sosial amil də daxil olmaqla) artıq çəki riskinə 80%, genetikanın isə cəmi 13,6% təsir etdiyi təsbit olunub.
Bununla yanaşı, alimlər  istisna hal kimi nadir irsi xəstəliklərin də piylənmyə səbəb olduğunu qeyd ediblər.
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1350   Tarix: 19 yanvar 2020
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Soyuq havada çay əvəzinə su içmək daha faydalıdır

Havaların soyuması ilə insanlar bədəni isidən içkilərə xüsusilə çaya daha çox üstünlük verirlər. Lakin mütəxəssislər xəbərdarlıq edirlər ki, soyuq günlərdə çay əvəzinə su içmək orqanizm üçün daha faydalıdır. xəbər verir ki

.

Uşaqdan böyüyə hamı bəh-bəhlə yeyir - Beynin düşməni olan 6 qida

Nevroloqlar beynə ən zərərli olan 6 qidanı açıqlayıb. xəbər verir ki, nevroloqlar beynin uzunmüddətli fəaliyyətini zəiflədən 6 gündəlik qidanı müəyyənləşdirib. Mütəxəssislər bu məhsulların həm geniş istifadə edildiyini, hə

.

Bu qidaları birlikdə yeməyin – dietoloq təhlükəni açıqladı

Diyetoloqlar bəzi qida məhsullarının birlikdə qəbulunun sağlamlığa mənfi təsir göstərə biləcəyini bildirirlər. xəbər verir ki, endokrinoloq-diyetoloq Mariya Brijanın sözlərinə görə, yanlış qida birləşmələri orqanizmin qid

.

Ümumiyyətlə zərərlidir, ancaq bir növü var ki, birbaşa "xəstəliyə dəvətnamədir"

Həkim ən zərərli kolbasa növünü açıqlayıb. xəbər verir ki, rusiyalı qastroenteroloq Yevgeniya Melnikova bildirib ki, hər gün sosiska və kolbasa yemək zərərlidir. "Bu məhsulların tərkibində çoxlu dad artırıcılar, duz

.

Hamiləlik testinin səhv göstərdiyi saatlar açıqlandı

Hamiləlik testinin hansı vaxtda edilməsi nəticənin dəqiqliyinə təsir edir. xəbər verir ki, bunu rusiyalı ginekoloq Yuliya Lobaçeva deyib. O bildirib ki, testin axşam edilməsi yalnış nəticə ehtimalını artıra bilər. "Mayalanmada

.

Yaddaşı gücləndirən iki təbii qoxu - Mütəxəssislər tövsiyə edir

Yeni araşdırmalar göstərir ki, bəzi təbii qoxuların inhalyasiyası zehni fəaliyyəti artırır, enerjini yüksəldir və diqqəti kəskinləşdirir. Xüsusilə çox kofein qəbulunun qan təzyiqini yüksəltməsi, hamilələr üçün risk yaratmas

.

Saqqızla bağlı məşhur mif puç oldu

"Udulmuş saqqızın bədəndə 7 il qalması barədə deyilənlər mifdən başqa bir şey deyil". xəbər verir ki, bunu həkim-qastroenteroloq Anastasya Gostrous deyib. Uşaqlıqdan eşitdiyimiz "Saqqız mədədə yeddi il qalır"

.

Çipsdən niyə imtina etmək lazımdır? - Kardioloqlar açıqladı

Kardioloqların fikrincə, gün ərzində sağlam qəlyanaltılar istifadə etmək artıq çəkinin və ürək xəstəliklərinin qarşısını almağa kömək edir. Lakin nəyin yeyilməsi xüsusilə önəmlidir. . xəbər verir ki, "Parade" nəşr

.

Orqanlara bənzəyən qidalar

Təbiətdə elə qidalar var ki, həm forması ilə müəyyən orqanı xatırladır həm də həmin orqan üçün faydalı təsirə malikdir. xəbər verir ki, bu oxşarlıq təsadüfi sayıla bilər amma bir çox araşdırmalar bu uyğunluğun sağlamlığ

turlar.az

yay kolleksiyasi hamilelikde qidalanma geyim necə seçməli vaginal quruluq ev dekorasiyası qaraqoyunlu dərəsi qazan katleti kosmetika qaynanaya aid qiz adlari gəncə meseller qiz evi