Portağaldan güclü C vitamini qaynağı olan 5 qida – Eşitdikdə çox təəccüblənəcəksiniz

Portağaldan güclü C vitamini qaynağı olan 5 qida – Eşitdikdə çox təəccüblənəcəksinizPortağal C vitamini dedikdə çoxumuzun ağlımıza ilk gələn meyvə olsa da, bu vitaminin daha zəngin mənbələri də var. Orta ölçülü portağal 60-83 mq arasında C vitamini ehtiva edir və gündəlik ehtiyacı qarşılamağa kömək edir, lakin C vitamini ilə zəngin olan bir çox başqa qidalar da var. Bu alternativlər həm portağalı sevməyənlər, həm də pəhrizlərində müxtəliflik axtaranlar üçün fərqli seçimlər təklif edir.
Milli.Az e-saglam.az-a istinadən portağaldan başqa 5 güclü C vitamini mənbəyi olan qidanı təqdim edir:
Qırmızı və sarı bibər
Qırmızı və sarı bibər C vitamini ilə zəngindir. Yarım stəkan bibərdə təxminən 144 mq C vitamini var ki, bu da bir çox insanın gündəlik ehtiyaclarını ödəmək üçün kifayətdir. Bolqar bibərinin tərkibində beta-karoten kimi antioksidanlar da var. Bu şəkildə immunitet sistemini gücləndirməyə kömək edir.
Papaya
Tropik meyvənin yarısı, papaya 94 mq C vitamini təmin edir. Şirin bir meyvə olan papaya smuzilərdə, meyvə salatlarında və ya təzə halda istehlak edilə bilər. Bundan əlavə, tərkibindəki fermentlərlə həzm sağlamlığını dəstəkləyir.
Kivi
Kivi C vitamini mənbəyinə görə portağaldan da çox ola bilən meyvədir. Bir böyük kivi 84 mq C vitamini ehtiva edir və dəri ilə istehlak edildikdə əlavə lif təmin edir. Bundan əlavə, kivi fol turşusu, K vitamini və E vitamini ilə zəngindir.
Quava
Quava C vitamini ilə ən zəngin tropik meyvələrdən biridir. Tək bir guava meyvəsi 200 mq C vitamini ehtiva edir ki, bu da gündəlik tələbatın iki qatına bərabərdir. Kalorisi az olduğu üçün pəhriz baxımından da uyğundur. Quava çiy və ya ədviyyatlarla ətirli olaraq istehlak edə bilərsiniz.
Çiyələk
Çiyələk yalnız şirin və dadlı deyil, həm də C vitamini ilə zəngindir. Bir fincan çiyələkdə təxminən 85 mq C vitamini var. Bundan əlavə, çiyələk beyin sağlamlığını dəstəkləyən və xərçəng riskini azalda bilən güclü antioksidanları ehtiva edir.
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 806   Tarix: 10 mart 2025
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Hansı kosmetoloqlardan razı qalmısız? - SORĞU

Son dövlər vətəndaşların kosmetoloqlardan şikayət halları artmaqdadır. şikayətləri nəzərə alaraq sorğu keçirir. Razı və narazı qaldığınız kosmetoloqların adlarına "Facebook" səhifəmizdəki sorğuda qeyd edə bilərsiziniz.

.

"Məsum" görünən mayonezin ölümcül riskləri

Mayonez həddindən artıq istifadə edildikdə ürək-damar xəstəlikləri riski artır. xəbər verir ki, bunu rusiyalı endokrinoloq Margarita Belousova deyib. O bildiirb ki, mayonezin həddindən artıq qəbulu sağlamlıq üçün ciddi risklə

.

Arıqladan, tox saxlayan, enerji verən super qida – Çia toxumu

Son illər sağlam qidalanma trendlərinin əsas komponentlərindən biri kimi çia toxumu xüsusi populyarlıq qazanıb.   -a istinadən xəbər verir ki, kiçik ölçülü olmasına baxmayaraq, çia toxumu yüksək miqdarda vitamin, mineral

.

Yaşlı hüceyrələri yenidən cavanlaşdırmaq mümkün olacaq

Alimlər hüceyrələrin enerji mərkəzləri olan mitoxondriləri yeniləməyin yeni üsulunu tapıblar. "Nanoflower" adlı texnologiya sayəsində sağlam kök hüceyrələrin istehsal etdiyi əlavə enerjinin, zədələnmiş və yaşlanmı

.

Qəhvə "Alzeymer" xəstəliyindən xilas edir - ARAŞDIRMA

Bir qrup rusiyalı alim təbii pirokatexin antioksidantı əsasında Altsheymer xəstəliyinin müalicəsinə yaxşı təsir göstərən yeni molekullar aşkarlayıb. xəbər verir ki, bu barədə Rusiya Elmlər Akademiyası bildirib. Qeyd olunu

.

Ata olmaq üçün riskli yaş açıqlandı - Tək qadınlarda deyilmiş

Son illərdə doğum nisbətləri əsasən qadınların yaşı ilə əlaqələndirilsə də, mütəxəssislər kişilərdə də ata olmaq üçün "riskli yaş" anlayışının olduğunu bildirirlər. xəbər verir ki, Üroloq Prof. Dr. Murat Zorun sözlərin

.

Yaşı 5-dən az olan uşaqlara diqqət - Təhlükə var

Son illər dünyada uşaq ölümlərinin sayı artıb. Bu qorxunc tendensiya erkən doğum nəticəsində dünyaya gələn uşaqlar arasında özünü daha qabarıq şəkildə göstərir. xəbər verir ki, 37 həftədən tez baş tutan doğum erkən doğu

.

Çay dəmləyəndə edilən ən böyük SƏHV

Çox insan çayı düzgün şəkildə dəmləmədiyi üçün içki həm dadını, həm də faydalı xüsusiyyətlərini itirir. Mütəxəssislər bildirirlər ki, ən yayılmış vərdişlərdən biri çayın keyfiyyətini tamamilə korlayır. xəbər verir ki, ça

.

Dondurulmuş ət nə qədər müddət saxlanıla bilər?

Mütəxəssislər dondurulmuş ətin təhlükəsiz şəkildə saxlanması ilə bağlı vacib məqamları açıqlayıb. xəbər verir ki, onların sözlərinə görə, ət məhsullarını düzgün dondurmaq qida zəhərlənməsinin qarşısını almaq və qidanın keyfiyyətin

turlar.az

toy makiyaji sekilleri geyim necə seçməli geyim dəbləri əlibala hacızadə aksesuar gül buketləri ariqlama kosmetika vətən həsrətinə aid bayatılar novruz bayramına aid hakışta bürcler rus dilin nece orenek baliq