Professor şəkərlə bağlı miflərə son qoydu - FOTO
"Şəkərdən tamamilə imtina etməyə ehtiyac yoxdur".
Milli.Az oxu.az-a istinadən bildirir ki, bu barədə Harvard Universitetinin qidalanma və epidemiologiya professoru Frenk Hu bildirib.
O, şəkərin müxtəlif növləri haqqında danışıb və şirniyyatdan tamamilə imtina etməyin faydalarını şübhə altına alıb.
"Bütün şəkərlər eyni deyil. Daha sağlam pəhriz üçün, qidalarda olan şəkərin qəbulunu minimuma endirmək lazımdır", - deyə professor bildirib.
Li əlavə edib ki, bal, aqave nektarı və ya ağcaqayın siropu təbii şəkərlər hesab edildiyi kimi tamamilə təhlükəsiz deyil:
"Onların əsas üstünlüyü tərkiblərində antioksidantların və faydalı maddələrin olmasıdır. Lakin çox istehlak edilərsə, adi şəkərlə eyni nəticələrə gətirir".
Dietoloq nisbətən sağlam şirniyyatın meyvələr olduğunu bildirib, çünki onlar qan qlükozasında güclü sıçrayışlara səbəb olmur.
Professor əmindir ki, şirniyyatın zərərinə baxmayaraq, şəkərdən tamamilə imtina etmək də faydalı deyil. Çünki şəkəri tam aradan qaldırmaq üçün karbohidratlardan da imtina edilməlidir, onlar isə enerji üçün vacibdir.
"Şəkərin zərərli olduğunu düşünməməlisiniz. Problem şəkər deyil, istehlak edilən şəkərin miqdarıdır", - deyə professor sözlərini yekunlaşdırıb.
Milli.Az









Uşağın cinsiyyətini Çin təqvimi ilə hesablayın! - 95% DOĞRU
İdeal Dieta: 1 həftəyə 5 kq arıqla!
Azərbaycan toylarında yengə nə üçün lazımdır?
Cinsi əlaqə zamanı nə etmək lazımdır?
Qara zirə (Çörək otunun) faydaları
Qarazirə hər dərdin çarəsi olan bitki
Yuxuda sevişmək nəyə yozulur?
Ən güclü təbii antibiotik: Udi hindi bitkisinin faydaları
Bütün uğurlu insanlar bunu paylaşır – psixoloq açıqladı
Azərbaycanlı müğənni avtomobil qəzası keçirdi - AÇIQLAMA
Baş və boyun xərçənginə niyə gec diaqnoz qoyulur?
Mənzurə avtomobil qəzasına düşdü
Alimlər xərçəngin ən ölümcül növlərindən birinə səbəb olan vərdişi açıqlayıb
Meqan Markl aktrisalığa qayıtdı