Professor şəkərlə bağlı miflərə son qoydu - FOTO

Professor şəkərlə bağlı miflərə son qoydu - FOTO"Şəkərdən tamamilə imtina etməyə ehtiyac yoxdur".
Milli.Az oxu.az-a istinadən bildirir ki,  bu barədə Harvard Universitetinin qidalanma və epidemiologiya professoru Frenk Hu bildirib.
O, şəkərin müxtəlif növləri haqqında danışıb və şirniyyatdan tamamilə imtina etməyin faydalarını şübhə altına alıb.
"Bütün şəkərlər eyni deyil. Daha sağlam pəhriz üçün, qidalarda olan şəkərin qəbulunu minimuma endirmək lazımdır", - deyə professor bildirib.
Li əlavə edib ki, bal, aqave nektarı və ya ağcaqayın siropu təbii şəkərlər hesab edildiyi kimi tamamilə təhlükəsiz deyil:
"Onların əsas üstünlüyü tərkiblərində antioksidantların və faydalı maddələrin olmasıdır. Lakin çox istehlak edilərsə, adi şəkərlə eyni nəticələrə gətirir".
Dietoloq nisbətən sağlam şirniyyatın meyvələr olduğunu bildirib, çünki onlar qan qlükozasında güclü sıçrayışlara səbəb olmur.
Professor əmindir ki, şirniyyatın zərərinə baxmayaraq, şəkərdən tamamilə imtina etmək də faydalı deyil. Çünki şəkəri tam aradan qaldırmaq üçün karbohidratlardan da imtina edilməlidir, onlar isə enerji üçün vacibdir.
"Şəkərin zərərli olduğunu düşünməməlisiniz. Problem şəkər deyil, istehlak edilən şəkərin miqdarıdır", - deyə professor sözlərini yekunlaşdırıb.
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 820   Tarix: 20 yanvar 2024
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Kompüter qarşısında işləyənlər üçün təhlükə siqnalı: Görmə və onurğa

Müasir dövrdə iş həyatının əksər hissəsi kompüter qarşısında keçir. Lakin mütəxəssislər xəbərdarlıq edirlər ki, uzunmüddətli oturaq iş rejimi və ekran qarşısında saatlarla qalmaq həm fiziki, həm də psixoloji sağlamlığa cidd

.

İstirahət günlərində nəyə görə xəstələnirik?

İşləyən insanların əksəriyyəti azı bir dəfə istirahət gününün ilk saatlarında və ya bütün günü boyunca baş ağrısı, halsızlıq və güclü yorğunluq kimi hisslərlə qarşılaşıb. xəbər verir ki, alimlər bu halın səbəbini araşdırara

.

İstifadə müddəti bitdikdən sonra yeməməli olduğunuz 6 qida

Mütəxəssislər xəbərdarlıq edir ki, bəzi qidalar istifadə müddəti bitdikdən sonra sağlamlıq üçün ciddi təhlükə yaradır. . xəbər verir ki, bu məhsullar bakteriyaların sürətlə çoxalması səbəbindən qida zəhərlənməsinə, hətt

.

Mədə yanmasına səbəb ola biləcək qidalar

Mədə yanması döş qəfəsində və boğaz nahiyəsində hiss olunan yanğı və ağrılı hisslərlə müşahidə olunur. xəbər verir ki, bu vəziyyət adətən mədə şirəsinin tərkibindəki duz turşusu və fermentlərin mədədən yuxarıda yerləşən qid

.

Pendirin beyinə faydası nədir?

Müntəzəm olaraq pendir yemək demensiyanın (ağıl zəifləməsinin) inkişaf ehtimalını azalda bilər. xəbər verir ki, bu nəticə "Nutrients" jurnalında dərc olunan yeni elmi araşdırmada göstərilib. Tədqiqat 65 yaşdan yuxar

.

Yeməklərinizə 1 qaşıq qatın - Soyuqdəymədən qoruyur: Tərkibində 3 vacib vitamin var

Yeməklərə dad və ətir qatan ədviyyatlar eyni zamanda tərkibindəki vitamin və minerallarla da sağlamlıq baxımından önəmlidir. xəbər verir ki, qədimdən bəri süfrələrdə yer alan kəklikotu güclü təsirləri ilə alimlərin diqqətin

.

Bu 5 qidanı uşaqlara vermək olmaz

Uşaqların immun sistemi və həzm orqanları hələ tam inkişaf etmədiyi üçün bəzi qidalar onlara ciddi zərər verə bilər. xəbər verir ki, mütəxəssislər valideynləri aşağıdakı 5 məhsulu uşaqlardan uzaq tutmağa çağırır:. 1. Qazl

.

100 baldan 99-nu qazandı: Ən sağlam çay məlum oldu

Dünyada sağlam həyat tərzi sürətlə yayılır və bir çoxları hansı çayın daha faydalı olduğu ilə maraqlanır. İngiltərədə qidalanma elmi sahəsində aparılan son araşdırma isə çay dünyasında böyük diqqət çəkib. Sınaqdan keçirilə

.

Alimlər uzun ömrlülüyün sirrini tapdı - 100 qramı 2 manatdır

Alimlər uzunömürlülüyün sadə formulunu açıqlayıblar. xəbər verir ki, Britaniya alimlərinin bu barədə araşdırması "British Journal of Nutrition" (BJN) jurnalında dərc olunub. Tədqiqat göstərib ki, düzgün nisbətd

turlar.az

gelinlikler qadin sayti gozel gorunmek məmməd ismayıl boşanmalar baş gicəllənməsi dibcekler kosmetika novruz hakistalari maraqli hakistalar vidyolar əqrəb bürcler