Qablaşdırılmış şirələrin tərkibi haqqındakı həqiqətlər açıldı

Qablaşdırılmış şirələrin tərkibi haqqındakı həqiqətlər açıldıQablaşdırılmış şirələrin istehsalında təbii meyvələrdən istifadə edilməsinə baxmayaraq, belə məhsullar vitaminlərdən tamamilə məhrumdur.
Milli.Az publika.az-a istinadən xəbər verir ki, bu sözləri endokrinoloq Anjela Tolmasova "Gazeta.ru"ya müsahibəsində deyib.
O, xəbərdarlıq edib ki, hazır meyvə şirələrindəki qida maddələrinin yerini istifadə müddətini və dadını artırmaq üçün zəruri olan zərərli əlavələr tutur.
Mütəxəssis xatırladıb ki, belə içkilərin tərkibinə xoşagəlməz qoxuları aradan qaldırmaq üçün tez-tez patulin və buna bənzər inqrediyentlər əlavə olunur. Böyrəklərə zərərli təsir göstərən aromatizatorları da qeyd etmək lazımdır. Kompozisiyanı piylənmə, ürək xəstəlikləri və diabetə səbəb olan şəkər tamamlayır.
"Qablaşdırılmış şirələrdə vitamin yoxdur. Onları aylarla saxlamaq olar. Bu istehsalçı üçün böyük üstünlükdür, bizim üçün deyil. Belə uzunmüddətli saxlanılması mümkün olan şirələr həm də yüksək temperaturda hazırlandığı üçün istilik onların tərkibindəki bütün vitaminləri məhv edir", - Tolmasova bildirib.
Həkimin sözlərinə görə, satışda "konservant yoxdur" etiketi ilə qablaşdırılmış şirələrə də rast gəlmək olar. Bu hiyləyə aldanmamalısınız, çünki belə içkilər oksigenin çıxarılması ilə hazırlanır. Bu üsulla hazırlanmış məhsul isə konservantlı şirələrdəb daha az zərərli deyil. Yuxarıdakıları ümumiləşdirərək həkim məsləhət görüb ki, təzə sıxılmış şirələrə üstünlük vermək ən yaxşısıdır.
"Təzə sıxılmış şirələr liflə zəngindir, qablaşdırılmış şirələrdə isə heç bir lif yoxdur. Bəzi meyvələrin qabığında da çox vacib qida maddələri var, amma qablaşdırılmış şirələrdə bunlar yoxdur. İstehsalçılar əksini desələr də, bilməlisiniz ki, paketlərdə təbii lif yox, yalnız süni elementlər var" , - endokrinoloq yekunda söyləyib.
Milli.Az
Xəbərlərimizi WhatsApp kanalımızdan da oxuyun

Xəbərlər     Baxılıb: 659   Tarix: 21 yanvar 2024
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Pəhriz saxlayanda kartof yeməyin: SƏBƏB

Kartof kulinariya ənənəmizdə o qədər məşhur və axtarılan məhsuldur ki, onlarsız pəhriz təsəvvür etmək demək olar ki, mümkün deyil.   -a istinadən bildirir ki, lakin artıq çəki ilə mübarizə prosesində, karttofdan imtina etməlisiniz. 

.

Qulaq cingildəməsinin elmi izahı

Qulaqlardakı davamlı səslər təhlükəli bir siqnal ola bilər. Bu əlamətin səbəbinin B12 vitamini çatışmazlığı olduğu bilinir. -a istinadən xəbər verir ki, mütəxəssislər bu əlaməti "tinnitus" adlandırırlar. Bu əlaqəni

.

Səhər sıyıq yeməyin ZƏRƏRİ AÇIQLANDI

Bir çoxlarının sevimli səhər yeməyinin sağlamlığa zərərli olduğu ortaya çıxıb. .   -a istinadən xəbər verir ki, bununla bağlı qastroenteroloq Dilarə Lebedeva danışıb. . Həkimin sözlərinə görə, səhər yeməyi xroniki yorğunluqdan

.

Bu xəstəliklər xərçəngə çevrilə bilər - Xəbərdarlıq

Bağırsaq polipləri, qastrit, xroniki gedişdə anal çatlar xərçəngin inkişafına səbəb ola bilər. -a istinadən xəbər verir ki, bu barədə "FederalPress"ə onkoloq-ginekoloq Yekaterina Timofeyeva məlumat verib . "Bu

.

Ləkə və çilləri yox edən ən təsirli vasitə

a istinadən aloe bitkisinin faydalarını təqdim edir:. Ürək üçün qüvvətləndirici çaylar hansılardır?. Çiyələyin dibinə YOD TÖKÜN - Bol məhsul üçün qeyri-adi yol . - Su və bal ilə qarışdırılaraq məcun kimi istehlak edildikd

.

Plova 2 qaşıq əlavə edin, bu xəstəlikdən xilas olun

Bədənimizdəki balanssız qan şəkəri səviyyəsi adətən qidalanmamızla əlaqədardır. Pre-diabet xəstələri, insulin müqaviməti və qan şəkəri problemi olan bir çox insan bunun üçün həll yolu axtarır. Qanımızda müəyyən miqdarda şəkəri

.

Çayın xərçəngə səbəb olduğu sübut olundu

Çin alimləri çayla xərçəng xəstəliyi arasında əlaqəni sübut edən çoxillik araşdırmalarına yekun vurublar. " "a istinadən  xəbər verir ki, nəticələr qara çayın siqaret qədər ağciyər xərçənginə səbəb olduğunu sübu

.

Hər səhər bir ovuc badam yeməyin faydaları

Badamın sağlamlıq üçün olduqca faydalıdır. Xüsusilə də hər səhər bir ovuc badam yesəniz. -ə istinadən bildirir ki, səhərləri ac qarına yeyilən badamın orqanixmə verdiyi inanılmaz faydaları təqdim edir:. Pəhriz saxlayand

.

Bu qan qrupuna aid olan insanlarda insult riski YÜKSƏKDİR

A (II) qan qrupunda olan insanların 60 yaşından əvvəl insult keçirmə riskinin digər qan qruplarına nisbətən daha yüksək olduğu açıqlanıb. -a istinadən xəbər verir ki, bu barədə Merilend Universitetinin tədqiqatçıları araşdırm

turlar.az

sonxeber.az həkim məsləhəti geyim şəkilləri gelinlikler haxışta sözləri asiq haxışta toyuq buglamasi kosmetika novruz hakisdalari sanama babasil hakıştalar bakire