Qablaşdırılmış şirələrin tərkibi haqqındakı həqiqətlər açıldı

Qablaşdırılmış şirələrin tərkibi haqqındakı həqiqətlər açıldıQablaşdırılmış şirələrin istehsalında təbii meyvələrdən istifadə edilməsinə baxmayaraq, belə məhsullar vitaminlərdən tamamilə məhrumdur.
Milli.Az publika.az-a istinadən xəbər verir ki, bu sözləri endokrinoloq Anjela Tolmasova "Gazeta.ru"ya müsahibəsində deyib.
O, xəbərdarlıq edib ki, hazır meyvə şirələrindəki qida maddələrinin yerini istifadə müddətini və dadını artırmaq üçün zəruri olan zərərli əlavələr tutur.
Mütəxəssis xatırladıb ki, belə içkilərin tərkibinə xoşagəlməz qoxuları aradan qaldırmaq üçün tez-tez patulin və buna bənzər inqrediyentlər əlavə olunur. Böyrəklərə zərərli təsir göstərən aromatizatorları da qeyd etmək lazımdır. Kompozisiyanı piylənmə, ürək xəstəlikləri və diabetə səbəb olan şəkər tamamlayır.
"Qablaşdırılmış şirələrdə vitamin yoxdur. Onları aylarla saxlamaq olar. Bu istehsalçı üçün böyük üstünlükdür, bizim üçün deyil. Belə uzunmüddətli saxlanılması mümkün olan şirələr həm də yüksək temperaturda hazırlandığı üçün istilik onların tərkibindəki bütün vitaminləri məhv edir", - Tolmasova bildirib.
Həkimin sözlərinə görə, satışda "konservant yoxdur" etiketi ilə qablaşdırılmış şirələrə də rast gəlmək olar. Bu hiyləyə aldanmamalısınız, çünki belə içkilər oksigenin çıxarılması ilə hazırlanır. Bu üsulla hazırlanmış məhsul isə konservantlı şirələrdəb daha az zərərli deyil. Yuxarıdakıları ümumiləşdirərək həkim məsləhət görüb ki, təzə sıxılmış şirələrə üstünlük vermək ən yaxşısıdır.
"Təzə sıxılmış şirələr liflə zəngindir, qablaşdırılmış şirələrdə isə heç bir lif yoxdur. Bəzi meyvələrin qabığında da çox vacib qida maddələri var, amma qablaşdırılmış şirələrdə bunlar yoxdur. İstehsalçılar əksini desələr də, bilməlisiniz ki, paketlərdə təbii lif yox, yalnız süni elementlər var" , - endokrinoloq yekunda söyləyib.
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 804   Tarix: 21 yanvar 2024
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Güclü maqnit qasırğası gəlir: Hansi günlər risklidir?

Avqustun 19-da Yer kürəsini bu ayın ikinci maqnit qasırğası vuracaq. xəbər verir ki, bu barədə Rusiyanın Günəş astronomiyası laboratoriyası məlumat yayıb. Orta gücdə olacağı bildirilən qasırğa 1-2 gün davam edəcək. Səbə

.

Manqo şəkər xəstələri üçün zərərli deyilmiş - Yeni araşdırma ümid verir

İllərdir 2-ci tip şəkər xəstələri üçün təhlükəli hesab edilən manqo ilə bağlı yeni elmi araşdırmalar fərqli nəticələr ortaya qoyub. Hindistanda aparılan klinik tədqiqatlara əsasən, ölçülü və düzgün formada istehlak edildikd

.

Solaxaylar üçün yeni xəbərdarlıq: Böyük risk var

Dünya əhalisinin təxminən 10 faizini təşkil edən solaxay insanlar gündəlik həyatda fərqlilikləri ilə seçilir. Lakin son elmi araşdırmalar onların müəyyən sağlamlıq problemlərinə daha həssas ola biləcəyini göstərir. xəbə

.

Ən çox saxtalaşdırılan məhsullar – bal, zeytun yağı, ət və süd məhsullarında fırıldaqlar

Qida bazarında ən çox saxtalaşdırılan məhsullar arasında bal, zeytun yağı, ət və süd məhsulları xüsusi yer tutur. Mütəxəssislərin sözlərinə görə, bu cür fırıldaqlar həm insanların sağlamlığına təhlükə yaradır, həm də bazard

.

Mütəxəssislər hər gün artıq yeməyin qarşısını almaq üçün sadə üsullar təqdim edirlər

Düzgün qidalanma vərdişləri və bir neçə sadə texnika artıq yeməyin qarşısını almağa, sağlam çəkini qorumağa və xroniki xəstəliklərin yaranma riskini azaltmağa kömək edə bilər. xəbər verir ki, "Live Strong" saytını

.

Ayda 1-2 dəfədən artıq yemək olmaz! - Həkim xəbərdarlıq etdi

Dondurmanın qaraciyərə zərərli təsiri barədə xəbərdarlıq edilib. xəbər verir ki, -ya açıqlama verən "Sağlam qidalanma" Elmi Mərkəzinin icraçı direktoru, həkim-dietoloq, hepatoloq Nuriya Dianova bildirib ki, qaraciyə

.

Yorğun hiss edirsinizsə ilk növbədə bunu yoxladın

Endokrinoloq qalxanabənzər vəzi xəstəliklərinin əlamətlərini açıqlayıb. xəbər verir ki, Amerika və Çin Endokrinoloqlar Assosiasiyasının üzvü, həkim Olqa Rojdestvenskaya -ya açıqlamasında deyib ki, bu xəstəliklərin ilkin simptomların

.

Kranın üzərində saxlanılan yaş bezlər təhlükəlidir - eşidən dərhal zibilə atır

Mətbəxdə diqqət yetirmədiyiniz kiçik bir vərdiş sağlamlığınız üçün ciddi təhlükə yarada bilər. xəbər verir ki, təmizlədikdən sonra kranın üzərində saxlanılan yaş mətbəx bezləri nəmli mühitdə bakteriyaların sürətlə çoxalmasın

.

Bağırsaq və sümük sağlamlığı üçün qatığın yeyilməsi üçün ən yaxşı vaxt

Qatığın düzgün zamanda yeyilməsi həzmi yaxşılaşdırır və bağırsaq mikroflorasını dəstəkləyir. xəbər verir ki, "Verywell Health"in məlumatına görə, aşağıdakı vaxt tövsiyələrinə əməl etməklə qatıqdan maksimum fayd

turlar.az

reseptler aksessuarlar gozel gorunmek stil və moda atalar sozu veten haqqinda heyatda oz yerini tapan insan xosbextdir seksual hereketler kosmetika sağlamlıq salatlar brusell bakteriyası məsəllər suni mayalanma