Qadınlar arasında ən çox yayılmış xərçəngin riskini artıran 4 məhsul

Qadınlar arasında ən çox yayılmış xərçəngin riskini artıran 4 məhsulSüd vəzi xərçəngi qadınlar arasında ən yayılmış xərçəng növüdür. Amerika alimləri süd vəzi xərçəginin qidalanma ilə əlaqəsini araşdırdıqdan sonra belə qərara gəliblər ki, bəzi qida məhsulları qadınlarda bu xərçəngin riskini artıra bilər.
Saglamolun.az xarici KİV-lərə istinadla sizə bu məhsulların adlarını açıqlayır:
- Spirtli içkilər
Spirtli içkilərin müntəzəm olaraq istehlakı süd vəzi xərçənginin riskini artırır. Spirtli ikilər bədəndə hopmonla fonu dəyişir və DNT hüceyrələrinin zədlənməsinə səbəb olur ki, bu da hüceyrələrin nəzarətsiz bölünməsinə və şişlərin inkişafına gətirib çıxarda bilər.
- Şəkər
Texas Universiteti (ABŞ) alimləri sübut edir ki, qidalanmada şəkərin çox olması süd vəzi xərçənginin ehtimalını artırır.
- Yağlar
Burada söhbət tran-yağlardan gedir. Fast-fud, dükanlarda satılan müxtəlif hazır qidalar, şirniyyatlar  trans-yağlarla zəngindir.
- Qırmızı ət
Qırmızı ət insan qidalanmasında daim olmalıdır. Lakin ətin həddindən çox istehlakı və xüsusilə də kolbasa, sosis və s. kimi emal olunmuş ətdan hazırlanan məhsullardan sui-istifadə süd vəzi xərçənginin inkişafı riskini artırır.
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1055   Tarix: 08 fevral 2022
f Paylaş


Ustalar.az ustalar sayti

Oxşar xəbərlər

.

Bu ətirlər hormon sistemini pozur - Açıqlama

Bəzi kimyəvi ətirlər təhlükə saçır. xəbər verir ki, bunu R.T.U. MIREA-nın qeyri-üzvi kimya kafedrasının dosenti Andrey Doroxov söyləyib. Ekspertin sözlərinə görə ftalatlar, xüsusilə dietilftalat (DEP) aromanın daha uzun müddə

.

Bu simptomlara diqqət - İçməli sudan keçir, beyni yavaş-yavaş məhv edir

Hindistanın Kerala ştatında "beyin yeyən amip" kimi tanınan Naegleria fowleri parazitinin səbəb olduğu PAM (Primer Amibik Meninqoensefalit) infeksiyası yayılmağa davam edir. xarici mətbuata istinadən xəbər veri

.

Uşağınız yeməkdən imtina edirsə, bunları edin - Dietoloqdan 5 tövsiyə

Uşaqların yarısından çoxu müəyyən inkişaf mərhələsində seçici yemək vərdişləri göstərir. xəbər verir ki, uşaq qidalanma mütəxəssisi Charlotte Stirling-Reed valideynlərə bu vəziyyətlə başa çıxmaq üçün beş əsas tövsiyə verib:

.

"Şəkərsiz" şirin qida və içkilər xərçəng yaradır - Açıqlama

"Şəkərsiz" şirin qida və içkilər xərçəng yarada bilər. xəbər verir ki, bunu endokrinoloq Maria Matveeva bildirib. Onun dediyinə görə "şəkərsiz" məhsullar sağlamlıq üçün o qədər də faydalı deyil və uzu

.

Həkim xəbərdarlıq edir: Xiyarın çox istifadəsi şişkinliyə səbəb ola bilər

Xiyar, sağlam qidalanma rasionunda tez-tez yer alan faydalı tərəvəzlərdən biridir. Lakin mütəxəssislər xəbərdarlıq edir ki, bu tərəvəzin həddindən artıq istehlakı mədə-bağırsaq sistemində şişkinlik yarada bilər. Bu barəd

.

Gənclərdə ürək xəstəlikləri artmaqdadır - mütəxəssislər xəbərdarlıq edir

Son illərdə 20-30 yaş arası gənclər arasında ürək-damar xəstəlikləri və qəfil ürək tutmaları hallarında artım müşahidə olunur. "BBC News"un araşdırmasına görə, həm genetik, həm də həyat tərzi ilə bağlı amillər gəncləri

.

Zoğalın möcüzəvi faydaları

Son illərdə təbii qidalara maraq artdıqca unudulmuş bitkilər və meyvələr yenidən gündəmə gəlir. Onlardan biri də zoğaldır. Xalq təbabətində qədimdən istifadə olunan bu meyvə həm müalicəvi xüsusiyyətləri, həm də güclü antioksidan

.

Yuxunun həyatımıza təsiri

Uğurlu insanların enerjili və məhsuldar günə başlamalarının sirri düzgün yuxu rejimində və erkən oyanmaq vərdişində gizlənir. Səhər vaxtında oyanmaq təkcə günə sürətli başlamaq deyil, həm də sağlam həyat və diqqət üçün vacibdir

.

Daimi ağız quruluğu bu xəstəliyin əlaməti ola bilər - Açıqlama

"Daimi ağız quruluğu kserostomiyanın simptomu ola bilər". xəbər verir ki, rusiyalı terapevt Senislava Çeşulina ağızda davamlı quruluğun səbəbinin kserostomiya ( tüpürcək ifrazının azalması və ya dayanması ) olduğun

turlar.az

həkim məsləhəti yaz geyimleri 2025 qaşların formalari zorlama maraqli pecenyeler vegetativ sinir sistemi hamiləlikdə qidalanma kosmetika ariqla big.az sanamalar porno qiz adlari