Qadınların koronavirusa yoluxma riski niyə azdır?

Qadınların koronavirusa yoluxma riski niyə azdır?Multivitaminlər, D vitamini, probiotiklər və Omeqa-3 yağ turşularının istifadəsi koronavirus infeksiyası riskini 10-15 % azalda bilər. Lakin ABŞ, İsveç və İngiltərə alimlərinin araşdırmasının nəticələrinə görə, bu metod yalnız qadınlar üçün təsirli olur. Tədqiqatın nəticələri "MedRxiv" saytında yayımlanıb.
Milli.Az xəbər verir ki, mütəxəssislər araşdırmada pasiyentlərin xəstəliyi necə keçirdikləri barədə məlumat paylaşdıqları "COVID Symptom Study App" proqramından istifadə ediblər. Əsas olaraq təxminən 400 min xəstənin sorğu anketi götürülüb, onların demək olar ki, yarısı pandemiya başlayandan bəri müxtəlif əlavələr qəbul edib.
Eyni zamanda, C vitamini, sarımsaq və sink istifadəsinin hər iki cinsin nümayəndələri üzərində heç bir təsiri olmadığı ortaya çıxıb. Multivitamin istifadəsinin infeksiya riskini 13%, D vitamininin 9%, probiotiklərin 14%, Omeqa-3 yağ turşularının 12% azaltdığı qeyd olunub. Ancaq bu əlaqə yalnız qadınlarda tapılıb.
K.G.Razumovski adına Moskva Dövlət Texnologiya və İdarəetmə Universitetinin taxıl emalı texnologiyası, çörək, makaron və qənnadı məhsulları istehsalı kafedrasının müdiri İqor Nikitin deyib ki, bəzi qida əlavələri immun sisteminə az, lakin müsbət təsir göstərir.
"Qida əlavələri yalnız vitamin çatışmazlığı olan insanlarda immuniteti artırmağa kömək edir. Yəqin ki, tədqiqat iştirakçıları sink və C vitamini çatışmazlığından əziyyət çəkməyib" - Nikitin "İzvestiya"ya açıqlamasında bildirib.
"Ancaq komponentlərin istifadəsinin təsirinin qadınlarda nəzərə çarpmasının və kişilərdə infeksiya riskinə heç bir şəkildə təsir etməməsinin səbəbi fərqli yanaşmalar ola bilər", M.V. Lomonosov Universitetinin professoru Oleq Medvedev deyib. O, qadınların sağlamlıqlarına qayğı göstərməkdə daha mütəşəkkil olduqlarına inanır. (publika.az)
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1807   Tarix: 21 dekabr 2020
f Paylaş


Turlar.az

Oxşar xəbərlər

.

Hər gün yeyirik, amma ürəyə ziyandır - Süfrədə ən təhlükəli 3 qida

Ləzzətli olduqları üçün gündəlik süfrələrdən əskik olmayan bəzi qidalar, mütəxəssislərin fikrincə, ürək sağlamlığı üçün ciddi risk yarada bilər. xəbər verir ki, araşdırmalar göstərir ki, xüsusilə emal olunmuş və qızardılmı

.

Çay və qəhvənin hansı halda xərçəng yaratdığı elmə məlum oldu

Alimlər çay və qəhvənin çox isti halda içilməsinin mədə xərçəngi riskini artırdığını müəyyən ediblər. xəbər verir ki, araşdırma Çinin Paytaxt Tibb Universitetinin alimləri tərəfindən aparılıb. Nəticələr "Food & Function"

.

Acılı, yağlı, yoxsa turş? - Mədə üçün ən zərərli qida

Yeni il süfrəsində bol çeşidli yeməklər mədə-bağırsaq sistemi üçün ciddi risklər yarada bilər. Mütəxəssislər xəbərdarlıq edir ki, bəzi qidalar bayram sevincini sağlamlıq problemləri ilə əvəz edə bilər. xəbər verir ki, EuroOnc

.

Mövsümi qripdən qorunmağın 5 yolu - Mütəxəssisdən tövsiyə

Qış aylarının gəlişi ilə birlikdə tənəffüs yolları infeksiyalarında, xüsusilə mövsümi qrip hallarında ciddi artım müşahidə olunur. xəbər verir ki, qulaq, burun və boğaz mütəxəssisi, dosent İsmayıl Öndər Uysal bildirib ki

.

Mətbəxdə taxta qaşıqdan istifadə təhlükəlidirmi?

Taxta qaşıqlar uzun illərdir mətbəxlərin ayrılmaz hissəsidir. Ancaq son vaxtlar onların sağlamlıq baxımından təhlükəli olub-olmaması ilə bağlı müzakirələr aparılır. xəbər verir ki, mütəxəssislərin sözlərinə görə, taxta qaşıqla

.

Bayramda bunları yeməyin

Bayram günlərində süfrələrin bol və çeşidli olması çox vaxt həddindən artıq qidalanmaya səbəb olur. Mütəxəssislər xəbərdarlıq edir ki, normadan artıq yemək mədə-bağırsaq sistemində ağırlaşma, köp, həzm pozğunluğu və ümum

.

Onkoloq xəbərdarlıq edir: Şirin içkilər xərçəng riskini artırır

Şirin qazlı içkilərin tez-tez qəbul edilməsi yoğun bağırsaqda poliplərin yaranması və xərçəng riskinin artması ilə əlaqələndirilir. xəbər verir ki, rusiyalı onkoloq Sergey İvanov bildirib ki, bu tip içkilərin müntəzəm istifadəs

.

Orqanizmi təmizləyir, həzmi yaxşılaşdırır, dərini qoruyur - Detoksun faydaları

Müasir həyat tərzi, qeyri-sağlam qidalanma, hava çirkliliyi, stress və kimyəvi maddələr orqanizmdə toksinlərin yığılmasına səbəb olur. Bu toksinlər zamanla həm fiziki, həm də psixoloji sağlamlığa mənfi təsir göstərə bilər

.

Belə toyuqları almayın - Rəngindən bilinir

Toyuq ətindəki rənglər həm ət yağlılığı, həm də təzəlik səviyyəsi barədə ipucu verir. xəbər verir ki, mütəxəssislərin sözlərinə görə ağımtıl və açıq çəhrayı ənglər adətən yağlılıq və birləşdirici toxumaların paylanmasın

turlar.az

toy makiyaji sekilleri hamilelikde qidalanma adlarin menasi tozsoranlar doslu qizlar qirmizi mercinin hazirlanmasi badam kosmetika kokelmek maskalar bahar hakista hakista sozler