Qan damarlarını təmizləyən 7 məhsul

Qan damarlarını təmizləyən 7 məhsulQan damarlarını təmizləməyə kömək edən bəzi məhsullar damar divarlarının elastikliyini qorumağa və qan dövranını yaxşılaşdırmağa kömək edir.
Milli.Az xəbər verir ki, belə qidalar damarların iltihablanmasını və tıxanmasını azaldaraq ürək-damar sistemini dəstəkləyir.
Sarımsaq
Sarımsaq qan təzyiqini aşağı salır və qan damarlarını genişləndirərək damarların tıxanma riskini azaldır. Sarımsaqda olan alicin maddəsi damarların elastikliyini qoruyur.
Yaşıl çay
Yaşıl çay antioksidantlarla zəngindir və xolesterol səviyyəsini aşağı salmağa kömək edir. Bu da damarların təmiz və sağlam qalmasına dəstək verir.
Avokado
Sağlam yağlarla zəngin olan avokado "pis" xolesterolu azaldır və damar divarlarının iltihablanmasının qarşısını alır. Həmçinin, kaliumla zəngin olması qan təzyiqinin normada qalmasına kömək edir.
Nar
Nar qan dövranını yaxşılaşdıran antioksidantlarla zəngindir. O, damarların iltihablanmasını və sərtləşməsini azaldır və qan axınını artırır.
Balıq və omeqa-3 yağ turşuları
Somon, skumbriya və sardina kimi yağlı balıqlar omeqa-3 yağ turşuları ilə zəngindir. Bu yağ turşuları qan təzyiqini və xolesterolu aşağı salmağa kömək edir, damarların sağlamlığını dəstəkləyir.
 Zeytun yağı
Damarları qoruyan monodoymamış yağlarla zəngindir. Zeytun yağı "yaxşı" xolesterol səviyyəsini artırır və iltihablanmanı azaldaraq damarların təmizliyini qoruyur.
 Qoz və badam
Bu qidalar omeqa-3 yağ turşuları və E vitamini ilə zəngindir və damarların sağlam qalmasına kömək edir. Həmçinin qan dövranını yaxşılaşdırır və xolesterolu balanslaşdırır.
Bu qidaları gündəlik qidalanma rejiminə daxil edərək qan damarlarının sağlamlığını qorumaq və təmizlənməsinə dəstək vermək mümkündür.
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 912   Tarix: 28 oktyabr 2024
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Gözlə görünmür, iyi də yoxdur - Amma, öldürür - Evində kombi olanlar, diqqət

"Heçnə hiss etmirsən, ruhun da incimir, amma. xəbər verir ki, kombi düzgün quraşdırılmadıqda və qazı normal yanmadıqda karbon monoksid adlı qaz ətrafa yayılır. Hansı ki, bu qazın nə iyi var, nə rəngi. O, qapalı məkand

.

Ən güclü təbii antibiotik: Udi hindi bitkisinin faydaları

Pandemiyada insanların immuniteti gücləndirən təbii məhsullara marağı da artdı. Bu qidalardan ən önəmlisi isə udi hindi bitkisidir. Udi hindinin faydaları saymaqla bitmir. Bəs udi hindi bitkisi nədir?. xəbər verir ki, ə

.

İdeal Yeni il yeməyi necə olmalıdır?

Rusiyalı həkim ideal bayram yeməyini tövsiyə edib.   -a istinadən xəbər verir ki, qırmızı kürü və kərə yağı ilə sendviç ideal yemək hesab edilə bilər. Bunun səbəbi onun yüksək qida dəyərinə malik olmasıdır. Dövlət Təhsi

.

Hərəkətsizlik xərçəng riskini artırırmı?

Son illər aparılan elmi araşdırmalar göstərir ki, fiziki aktivliyin azlığı bir sıra ciddi xəstəliklərin, o cümlədən xərçəngin yaranma riskini artıra bilər. Mütəxəssislərin fikrincə, hərəkətsiz həyat tərzi orqanizmdə maddələ

.

Çayı belə içəndə mədə xərçəngi yaradır

Çinin Paytaxt Tibb Universitetinin alimləri tərəfindən aparılan araşdırma çay və qəhvənin çox isti halda içilməsinin mədə xərçəngi riskini yüksəltdiyini göstərib. xəbər verir ki, 12 il müddətində 328 mindən çox insanın sağlamlı

.

Tünd şokolad bioloji yaşı azaldırmış

Tünd şokoladın əsas tərkib hissəsi olan teobromin hüceyrələrin qocalma sürətini yavaşladaraq bioloji yaşı azalda bilər. xəbər verir ki, London Kral Kolleci tərəfindən aparılan tədqiqatda, qanında teobromin səviyyəsi yüksə

.

Normal çaydan 137 qat daha güclü: İmmunitet üçün ən yaxşı içki

Qışın gəlişi ilə boğaz ağrısı, keçməyən öskürək və sonsuz yorğunluq hissi geri dönür. Lakin mütəxəssislər bununla mübarizə aparmağın ən effektiv yolunu açıqlayıblar. Soyuq havalarda bizi viruslardan qoruyan ən güclü içk

.

Mətbəxdə taxta qaşıqdan istifadə təhlükəlidirmi?

Taxta qaşıqlar uzun illərdir mətbəxlərin ayrılmaz hissəsidir. Ancaq son vaxtlar onların sağlamlıq baxımından təhlükəli olub-olmaması ilə bağlı müzakirələr aparılır. xəbər verir ki, mütəxəssislərin sözlərinə görə, taxta qaşıqla

.

Bu meyvə-tərəvəzləri bir yerdə saxlamayın: Tez xarab olur

Bir çox insan meyvə və tərəvəzləri eyni qabda saxlayır, lakin bu vərdiş məhsulların daha tez xarab olmasına səbəb ola bilər. Mütəxəssislər bildirirlər ki, bunun əsas səbəbi bəzi meyvələrin yetişmə zamanı buraxdığı etile

turlar.az

qaşların formalari sac duzumleri gelinlikler düzgün makiyaj maraqli el islerinin hazirlanmasi qadın müdafiəsi sirniyyatlar kosmetika rus dili 2ci ders bürcler toyuq salati sevda englishdilində qulaq