Qanda maqneziumun optimal səviyyədə olması demensiya riskini azaldır

Qanda maqneziumun optimal səviyyədə olması demensiya riskini azaldırMassaçusets Louell Universitetinin alimləri optimal maqnezium səviyyələrinin demensiya inkişafının ən aşağı riski ilə əlaqələndirildiyini üzə çıxarıblar.
Milli.Az medicina.az-a istinadən xəbər verir ki, alimlər qanda maqneziumun optimal səviyyəsinin demensiyadan qoruya biləcəyini bildiriblər.
Onlar yetkinlərin idrak sağlamlığında maqneziumun rolunu araşdıran tədqiqatları sistematik olaraq nəzərdən keçiriblər.
Elm adamları, həmçinin qida və ya əlavələrdən alınan müxtəlif maqnezium formalarının koqnitiv bacarıqlara necə təsir etdiyini müəyyən etmək üçün seçilmiş elmi məqalələrin meta-analizini aparıblar.
Nəticədə müəyyən edilib ki, qanda bu mikroelementin səviyyəsinin optimal səviyyədə (0,085 mmol/litr) saxlanılması yaddaş itkisi və digər koqnitiv pozğunluqların ən aşağı ehtimalı ilə əlaqələndirilir.
Tədqiqatın nəticələri "Advances in Nutrition" jurnalında dərc olunub.
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 947   Tarix: 20 iyul 2024
f Paylaş


xidmetler

Oxşar xəbərlər

.

Az siqaret çəkmək də öldürür- Erkən ölüm riski 60% artır

Gündə yalnız iki siqaret çəkmək belə ürək-damar xəstəlikləri riskini 50%-dən çox, erkən ölüm riskini isə 60% artırır.  xəbər verir ki, ABŞ-nin Johns Hopkins Universitetindən alimlərin araşdırması göstərir ki, özünü "sosia

.

Çox addam ciddiyə almır - Ağır xəstəliklərin əlaməti ola bilər

Kəpəyin yaranması təkcə baş dərisinin qıcıqlanması və ya düzgün şampun seçimindəki səhvlərlə bağlı deyil. xəbər verir ki, bu problem bəzən orqanizmdə daha ciddi proseslərdən xəbər verə bilər. Bunu açıqlamasında rusiyalı dermatoveneroloq

.

Budun forması sağlamlıq problemlərini göstərirmiş

Bud əzələsinin forması yaşlanma, fiziki passivlik, xroniki xəstəliklər və hətta ikinci tip diabet barədə məlumat verə bilər. xəbər verir ki, bu qənaətə alimlər gəlib. Budun formasının dərin metabolik dəyişiklikləri əks etdirdiyin

.

Kardioloqların xəbərdarlığı: Ürəyinizə zərər verən ət növləri

Ət bir çox insanın gündəlik qidasının əsas hissəsini təşkil edir, lakin kardioloqlar bəzi ət növlərinin ürək sağlamlığına ciddi təhlükə yarada biləcəyini bildirirlər. Araşdırmalar göstərir ki, ət istehlakı müəyyən şərtlərd

.

Həftədə bir dəfə yeməklə damarları "təmizləyən" möcüzəvi qida

Yüksək xolesterol bu gün geniş yayılmış sağlamlıq problemlərindən biri hesab olunur. Vaxtında müdaxilə edilmədikdə infarkt, insult və ateroskleroz riskini artıran bu vəziyyət daha çox həyat tərzi və gündəlik qidalanma il

.

3 min insanın nə yeyib-içdiyini illərlə izlədilər - Ürəyi yormayan qidalar açıqlandı

Rusiya və Avropa alimləri apardıqları uzunmüddətli tədqiqat nəticəsində sübut ediblər ki, gündəlik qidalanmada çay, qəhvə, giləmeyvə, qoz-fındıq, kakao, tam taxıllar və zeytun yağı kimi məhsulların olması ürək sağlamlığın

.

Qocalmanı sürətləndirən üç gündəlik VƏRDİŞ

Mütəxəssislər bir çox insanın gündəlik həyatında fərqində olmadan etdiyi bəzi davranışların bədən hüceyrələrini sürətlə yaşlandırdığını bildiriblər. xəbər verir ki, araşdırmalara görə, aşağıdakı üç vərdiş qocalma prosesin

.

Gündə 4 fincan içmək qocalmanı yavaşladır

Norveçdə aparılan yeni araşdırma göstərir ki, gündə üç-dörd fincan qəhvə içmək bioloji qocalma prosesini yavaşlada bilər. xəbər verir ki, alimlərin sözlərinə görə, orta miqdarda qəhvə istehlakı hüceyrələrin qoruyucu hissəs

.

Yağlısı infarkta aparır - Yağsızı min bir dərdə dərmandır

Yağlı süd zərərlidir. xəbər verir ki, bunu diyetoloq və qastroenteroloq Nuriyə Dianova bildirib. Onun fikrincə tam yağlı südün (3,8% yağlılıq) istifadəsi ölüm riskinin artıra bilər. Dianova qeyd edib ki, alimlər uzun müddətdi

turlar.az

həkim məsləhəti yemek reseptleri geyim dəbləri uşaqlar və tərbiyə ayaqqabı saca xina qoymaq qaydasi kətə reseptləri kosmetika birlik novruz bayramı haxışta kahfe fali qu quşu haxista