QARPIZ QABIĞINI HƏMİŞƏ ATIRDIM, SONRA MƏNƏ ELƏ BİR ŞEY DEDİLƏR Kİ, BU HAQDA ÇOX AZ ADAM BİLİR! İNANILMAZ!
Qarpızın yumuşaq yerinin bizim sağlamlıq üçün çox xeyirli olduğunu bilirik. Xalq təbabətində isə ta qədimlərdən xalq təbabətində qarpızın toxumu, suyu və qabığı da istifadə olunmişdur!
Bu gün SaqlamHeyat.az xarici mətbuata istinadən sizinlə qarpız qabığının sirrlərini paylaşacaq.
Qarpız qabığının inanılmaz faydaları:
Dəri gözəlliyi üçün
Qarpız qabığı maskaları dərini nəmləndirir, hamar və təravətli edir, güclü anti-iltihab təsirə malikdir.. Qabığın yaşıl bərk hissəsin çox nazık soy, qalan hissəsini blendr vasitəsilə sıyıq halına gətir. Təmiz tənzifin üzərinə yerləşdirin və üzünüzə qoyun. 20 dəqiqə maskanı üzdə saxlayın,prosedur sonunda ilıq su ilə yuyun..
Həzm proseslərinin pozulması zamanı kömək edir.
Kolitin(yoğun bağırsağın iltihabı) müalicəsində , mədə pozğunluğu və disbakteriozda qarpız məcunu inanılmaz faydalıdır. Qabığın yaşıl bərk hissəsin çox nazık soy, qalan hissəsini(100 qram) kiçik- kiçik doğrayın, 1 litr su əlavə edib, yarım saat vam odda qaynadın. Daha sonra oddan götürüb 1 saat dəmlənməsini gözləyin. Sonra suyunu süzüb gün ərzində, hər dəfə yarım stəkan olmaqla 3 dəfə yeməkdən 20 dəqiqə əvvəl qəbul edin.
Qarpız qabığı arıqladır.
Xalq təbabəti arıqlamaq istəyənlər üçün qarpız qabıqlarını toz halında qəbul etməyi tövsiyə edir. Başlanğıc üçün yaşıl hissəni qatı çıxart. Quruducu elektrik cihazıya və ya soba vasitəsi ilə qurudun. Bunun üçün onları 55-60 dərəcə temperaturda sobada quruda bilərsiniz. Tam quruduqdan sonra onu blendrda toz halına salın.
Məhsuldan iki xörək qaşığı yarım litr qaynar su ilə qarışdırın, 1 saat dəmlənməsini gözləyin. Gündə 3 dəfə yeməkdən əvvəl 100 ml qəbul edin.
İnsanlara tez-tez mədə ağrılarından əziyyət çəkir, bu məhluldan qəbul etmələri tövsiyə edilir. Bundan əlavə sidik və öd yollarının xəstəlikləri zamanı olduqca faydalıdır.
f Paylaş