Qarpız və yemişi spirtli içkilərlə yeyənlərə XƏBƏRDARLIQ

Qarpız və yemişi spirtli içkilərlə yeyənlərə XƏBƏRDARLIQNə üçün qovun və yemiş alkoqollu içkilər üçün qəlyanaltı kimi uyğun deyil?
Qarpız və ya yemişin araq üçün qəlyanaltı kimi qətiyyən uyğun olmadığını bilirdinizmi?
Milli.Az lent.az-a istinadən xəbər verir ki, ekspertlər xəbərdarlıq edir ki, bu meyvələri spirtlə birləşdirməyin ciddi fəsadları ola bilər. Niyə qarpız və qovun güclü içkilərlə uyğun gəlmir? Və spirtli içki qəbul edərkən hansı başqa qidalardan imtina etmək daha yaxşıdır.
Fakt budur ki, qarpız və yemiş şəkərlə zəngindir. 100 qram pulpa (İnsanın dişi müxtəlif səthli toxumalardan və sinir uclarından ibarətdir. Onun yuxarı hissəsi emal və dentin maddələri ilə örtülüb. Onların altında yumşaq toxumalarla haşiyələnmiş damarlar və sinirlər hörülüb. Bütün bunlar stomatologiyada pulpa adlanır - red.) çeşiddən asılı olaraq 10 qrama qədər şəkər ola bilər.
Qarpız və ya yemişi spirtli içki ilə yediyiniz zaman meyvə ilk olaraq həzm olunmağa başlayır, spirt isə mədədə "durğunlaşır". Bu, alkoqolun yavaş-yavaş qan dövranına daxil olmasına səbəb olur, bədənə uzun müddət təsir edir və qaraciyərin həddindən artıq yüklənməsinə səbəb olur.
Digər hansı qidaları spirtli içkilərlə yemək olmaz?
Həkimlər razılaşırlar ki, ziyafətdən əvvəl və içkilər arasında mütləq özünüzü təravətləndirmək lazımdır. Əks halda, siz tez və şiddətli intoksikasiya yaşayacaqsınız, səhər isə özünüzü pis hiss edəcəksiniz. Ancaq bütün qəlyanaltılar bunun üçün uyğun deyil.
Çox ədviyyatlı və duzlu yemək
Çips, kraker, kartof qızartması, burger, isti qanad, pizza, turşu tərəvəz və göbələk, qızardılmış qabırğa kimi qəlyanaltılar şənlik zamanı ən yaxşı seçim deyil. Həddindən artıq duz sizi çox susuzlaşdıracaq və yalnız əlinizdə spirtli içki varsa, səhəriniz yaxşı əhval-ruhiyyəli olmayacaq.
Şirin desertlər
Konyak ilə kiçik bir parça şokolad şeydir şeydir. Lakin şirin desertlərin böyük porsiyonları, xüsusən də yağlı kremli yeməklər qaraciyər və həzm sistemi üçün ikiqat yükdür. Bundan əlavə, desert təzə deyilsə, qida zəhərlənməsi riski də artır. Alkoqol patogen bakteriyalarla birlikdə ciddi zəhərlənməyə səbəb ola bilər.
Şirin meyvələr
Bütün meyvələr spirtlə yaxşı getmir. Qarpız və yemişlə yanaşı, banan və çiyələkdən də uzaq durmalısınız. Alkoqolun parçalanması məhsullarının aktiv fermentasiyası səbəbindən ertəsi gün həzm problemlərinə səbəb ola bilərlər.
Yaşıl salatlar
Tərkibində minimum kalori və yağ olan yüngül salatlar orqanizm tərəfindən tez həzm olunur. Belə yeməklərlə spirtli içki qəbul etmək ac qarına içməyə bənzəyir. Nəticədə, daha tez sərxoş olacaqsınız və səhərlər şiddətli baş ağrısı yaşayacaqsınız.
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 837   Tarix: 07 sentyabr 2024
f Paylaş


xidmetler

Oxşar xəbərlər

.

Bədənə şəfa qatan 5 Faydalı Şorba

Şorbalar həm qidalandırıcı, həm də müalicəvi xüsusiyyətlərə malik ola bilər. sağlamlıq üçün ən faydalı 5 şorbanı sizin üçün sıralayıb:. Toyuq bulyonu şorbası. Faydaları: İmmuniteti gücləndirir, soyuqdəymə və qrip əlamətlərin

.

Ən dayanıqlı bakteriya: Nə radiasiya, nə də kosmik vakum ona təsir edir

Dünyada ən çətin şəraitdə sağ qala bilən canlılar mövcuddur. Onlardan biri də "Konan bakteriyası" adlandırılan Deinococcus radioduransdır. xəbər verir ki, Rutgers Universitetinin təkamül bioloqu Skott Trevers "Forbes"

.

Həftənin hansı günləri yataq dəsti dəyişilməlidir? - Uğursuz Günlər

Yataq dəstini dəyişmək yatağın təmizliyini qorumaq üçün vacib bir prosesdir. Lakin bunu düzgün etmək lazımdır, çünki bəzi günlərdə yataq dəsti dəyişmək və yumaq məsləhət görülmür. Xalq inanclarına görə, müəyyən günlərdə yata

.

Şirniyyatdan sonra dişlərinizi fırçalamayın - Diqqət

Dişlərinizi təmizləmək üçün ən uyğunsuz vaxtı seçsəniz, bu, ağız sağlamlığınıza ziyan vura bilər. xəbər verir ki, stomatoloq Tarun Naqpal xüsusilə şirniyyat, məsələn şokolad yedikdən dərhal sonra dişləri təmizləməyin təhlükəl

.

Kilosu 55 manata olan "Xalyar" - Əsrarəngiz faydalara malik bitki - FOTO

Qiyməti 2 kq quzu ətinə bərabər bir çoxunun tanımadığı faydalı bitkidən bəhs edəcəyik. Söhbət Şimal-qərb bölgəsində əsasən Qax rayonu ərazisində yetişən "Xalyar" adlı bitkidən gedir. Bu bitkini demək olar ki, ölkəmizd

.

50 yaşdan sonra arıqlamaq istəyənlərin NƏZƏRİNƏ

Stanford Universitetinin alimləri araşdırmalarında bədən kütləsi indeksinin 10% azalmasının 50 yaşdan yuxarı insanlarda böyrək hüceyrəli karsinomanın inkişaf ehtimalını 28% azaldığını aşkar ediblər. xəbər verir ki, bu araşdırmanı

.

Pəhriz saxlayırsınız, amma arıqlamırsınız - mütəxəssis səbəbini AÇIQLADI

"Çəki itirərkən balanslaşdırılmış pəhriz saxlamaq vacibdir. Bu zaman istehlak edilən kalorilərin nisbəti gün ərzində xaric edilən kalorilərdən az olmalıdır. Bu qaydadan kənara çıxmaq arıqlama prosesində əsas maneə yaradır"

.

Yağlı qidalar niyə xoşumuza gəlir? - Həkim səbəbini açıqladı

"İnsan yağlı və yüksəkkalorili bir şey yeyəndə beyin qana dofamin - həzz üçün cavabdeh olan neyromediator buraxır. Məhz dofamin həzz hissi yaradır və bizi bu hərəkəti təkrarlamağa motivasiya edir". -a istinadə

.

Genetika psixi xəstəliyə meylliliyə təsir edir?

Şizofreniya tibbin ən mürəkkəb sirrlərindən biri olaraq qalır, lakin psixi pozğunluqların genetikasına dair müasir tədqiqatlar yeni perspektivlər açır. Hyustondakı Texas Universitetinin Sağlamlıq Elmləri Mərkəzindən professo

turlar.az

sonxeber.az=https://sonxeber.az=sonxeber.az qadın geyimi maskalar hamilelikde qidalanma qan qruplari haqqinda melumat buruq saclara qulluq qis salatlarinin hazirlanmasi şirniyyat ve tortlar sperma şəhid oglan evi xocali bürcler