Qarpızın orqanizmə 8 FAYDASI

Qarpızın orqanizmə 8 FAYDASITərkibinin 92%-i sudan ibarət olan qarpız insan orqanizminin maye ehtiyacını böyük miqdarda qarşılayır.
Milli.Az xəbər verir ki, qarpızın tərkibindəki vitamin və minerallar sayəsində ürək əzələlərindən əzələ ağrılarına və dərinin gəncləşməsinə qədər bir çox orqana müsbət təsir göstərir.
Qarpızın orqanizmə 8 faydası
Az miqdarda kalorisi olmaqla yanaşı, toxluq hissi vermək özəlliyinə sahibdir. Buna görə də artıq çəkidən qurtulmaqda yardımçı olur. Lakin şəkər miqdarı yüksək olduğu üçün porsiyasına diqqət etmək lazımdır.
Lif səviyyəsi aşağı olduğu üçün qlisemik indeksi yüksək giləmeyvədir. Dolayısı ilə diabetik insanlarda bir porsiyadan çox yemək qan şəkərinin yüksəlməsinə səbəb ola bilər. Qarpızın yanında pendir kimi protein qaynağı yemək qan şəkərinin balansını qoruyur. Elektrolit tərkibi sayəsində orqanizmdəki maye itkisinin qarşısını alır. Buna görə də ara öyünlərdə yeyilməsi məsləhət görülür.
Xərçəngə qarşı müdafiə təmin edir. Ürəyin qan təzyiqini və xolesterolu azaldır. Xolesterolun qan damarlarına verdiyi zərəri bərpa edir. Tərkibindəli sitrulin tıxanan qan damarlarının genişlənməsinə səbəb olur.
Əzələ ağrısını yüngülləşdirir. İdmandan dərhal sonra 1 fincan qarpız suyu içmək əzələ ağrısını azaltmağa və enerji bərpasına yardımçı olur.
Dəri sağlamlığına kömək edir. C vitamini kollagen istehsalını artırır və dərinin daha gənc görünməsini təmin edir. Qırışların qarşısını alır. A vitamini isə ləkələri aradan qaldırır.
Tərkibindəki A və C vitaminləri saçlar üzərində də əhəmiyyətli effektə malikdir. Saçları gücləndirir, Günəş şüalarının zərərlərini aradan qaldırır.
Bol miqdarda su, az miqdarda lif tərkibi bağırsaqların fəaliyyətini sürətləndirir.
İltihabın qarşısını alır. C vitamini və antioksidant tərkibi iltihablanmanın azalmasına yardımçı olur. (publika.az)
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1351   Tarix: 13 iyul 2020
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Anemiya yarada biləcək xəstəlik açıqlanıb

Anemiyaya səbəb ola biləcək xəstəlik məlum olub. xəbər verir ki, revmatod artrit zamanı bədəndə gedən iltihabi proseslər qanda hemoqlobin səviyyəsinin aşağı düşməsinə səbəb ola bilər. İltihab artdıqda "interleykin-6"

.

Satış rekordları qıran "qara" diş məcunları - Həqiqətən xeyri var?

Kömür tərkibli diş pastaları indi populyardır, ancaq onların effektivliyi həmişə elmi əsaslarla təsdiqlənmir. xəbər verir ki, bunu tibbi eksperti Natalya Urvantseva deyib. "Qeyri-adi komponentlər, rəngli əlavələr v

.

COVID-19 keçirmiş şəxsləri qorxudacaq xəbər - qanda elə bir maddə tapıldı ki

Alimlər postkovid sindromu olan insanların qanında qeyri-adi mikrotromblar aşkar ediblər. Bu kiçik laxtaların xroniki yorğunluq, diqqət dağınıqlığı ("beyin dumanı") və nəfəs çatışmazlığı kimi şikayətlərin əsas səbəblərində

.

Ən güclü təbii antibiotik: Udi hindi bitkisinin faydaları

Pandemiyada insanların immuniteti gücləndirən təbii məhsullara marağı da artdı. Bu qidalardan ən önəmlisi isə udi hindi bitkisidir. Udi hindinin faydaları saymaqla bitmir. Bəs udi hindi bitkisi nədir?. xəbər verir ki, ə

.

Həkim 3-3 üsulu ilə 1 həftəyə arıqlamağın sirrini açdı

Yapon alimlərinin hazırladığı intervallı gəzinti metodu gündəlik gəzintilər zamanı daha çox kalori yandırmağa kömək edir. xəbər verir ki, bu barədə rusiyalı endokrinoloqYuliya Atamanova danışıb. Həkimin sözlərinə görə b

.

"Mayalı məhsullar ürəyin "evini yıxır"

Kardioloq ürəyin sağlam qalmasına kömək edən qidaları açıqlayıb. xəbər verir ki, rusiyalı kardioloq Anton Vaxlyaev gündəlik qidalanmada daha çox təzə tərəvəz, meyvə və göyərtiyə yer verilməsini tövsiyə edib. "Kaliuml

.

Şizofrenlərin ən çox istifadə etdiyi söz açıqlandı

"Mən" sözündən daha çox istifadə edənlər əsasən şizofrenlərdir. xəbər verir ki, bunu psixiatr Vladimir Skavış açıqlayıb. Onun dediyinə görə şizofreniyası olan insanlar danışanda "mən" sözündən sağlam adamlar

.

Şəkər xəstəliyini məğlub etməyin yeni yolu tapıldı

Alimlər iynəyarpaqlarda, bitkilərdə və efir yağlarında olan təbii komponentlər əsasında yeni bir birləşmə hazırlayıblar. -ın xarici mediaya istinadla məlumatına görə, Rusiya Elmlər Akademiyasının Sibir bölməsinin N.N. Vorojtso

.

Nə çovdar, nə də kəpəkli… Ən sağlam çörək bunlar imiş

Son illərdə xəstəliklərin artması ilə sağlam qidalanmaya maraq da yüksəlib. Ağ çörək yerini kəpəkli, çovdarlı çörəklərə versə də, "ən faydalı çörək hansıdır?" sualı tez-tez soruşulur. Mütəxəssislər ən sağlam çörə

turlar.az

qadin sayti yemek reseptleri qaşların formalari buga burcu ulduzlar geyim kombinləri biznes qurmagin yollari kosmetika vətən haqqında bayatı toy gecesı klitor oxatan xərçəng bürcü