Qarpızın orqanizmə 8 FAYDASI

Qarpızın orqanizmə 8 FAYDASITərkibinin 92%-i sudan ibarət olan qarpız insan orqanizminin maye ehtiyacını böyük miqdarda qarşılayır.
Milli.Az xəbər verir ki, qarpızın tərkibindəki vitamin və minerallar sayəsində ürək əzələlərindən əzələ ağrılarına və dərinin gəncləşməsinə qədər bir çox orqana müsbət təsir göstərir.
Qarpızın orqanizmə 8 faydası
Az miqdarda kalorisi olmaqla yanaşı, toxluq hissi vermək özəlliyinə sahibdir. Buna görə də artıq çəkidən qurtulmaqda yardımçı olur. Lakin şəkər miqdarı yüksək olduğu üçün porsiyasına diqqət etmək lazımdır.
Lif səviyyəsi aşağı olduğu üçün qlisemik indeksi yüksək giləmeyvədir. Dolayısı ilə diabetik insanlarda bir porsiyadan çox yemək qan şəkərinin yüksəlməsinə səbəb ola bilər. Qarpızın yanında pendir kimi protein qaynağı yemək qan şəkərinin balansını qoruyur. Elektrolit tərkibi sayəsində orqanizmdəki maye itkisinin qarşısını alır. Buna görə də ara öyünlərdə yeyilməsi məsləhət görülür.
Xərçəngə qarşı müdafiə təmin edir. Ürəyin qan təzyiqini və xolesterolu azaldır. Xolesterolun qan damarlarına verdiyi zərəri bərpa edir. Tərkibindəli sitrulin tıxanan qan damarlarının genişlənməsinə səbəb olur.
Əzələ ağrısını yüngülləşdirir. İdmandan dərhal sonra 1 fincan qarpız suyu içmək əzələ ağrısını azaltmağa və enerji bərpasına yardımçı olur.
Dəri sağlamlığına kömək edir. C vitamini kollagen istehsalını artırır və dərinin daha gənc görünməsini təmin edir. Qırışların qarşısını alır. A vitamini isə ləkələri aradan qaldırır.
Tərkibindəki A və C vitaminləri saçlar üzərində də əhəmiyyətli effektə malikdir. Saçları gücləndirir, Günəş şüalarının zərərlərini aradan qaldırır.
Bol miqdarda su, az miqdarda lif tərkibi bağırsaqların fəaliyyətini sürətləndirir.
İltihabın qarşısını alır. C vitamini və antioksidant tərkibi iltihablanmanın azalmasına yardımçı olur. (publika.az)
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1358   Tarix: 13 iyul 2020
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Bu makaron resepti ilə 100 yaşına qədər yaşayırlar

Dünyanın ən uzunömürlü cəmiyyətlərindən ilhamlanaraq hazırlanan xüsusi makaron resepti sosial mediada böyük marağa səbəb olub. Adətən yüksək karbohidrat tərkibli olduğu üçün mütəxəssislər tərəfindən çox tövsiyə olunmaya

.

Kartof dilimini ayağın altına qoymaq soyuqdəyməni müalicə edir? - Mütəxəssisdən açıqlama

Son günlər sosial şəbəkələrdə xüsusilə "TikTok"da çiy kartof dilimlərinin corabın içində saxlanılaraq soyuqdəyməni müalicə etdiyi iddiası yenidən gündəmə gəlib. xəbər verir ki, lakin mütəxəssislər bu üsulun he

.

89 yaşlı dietoloq bir gündə nə yediyini açıqladı: Yeganə əl çəkə bilmədiyi şey

89 yaşlı, hələ də aktiv işləyən və qida sənayesinə qarşı apardığı mübarizə ilə tanınan məşhur qidalanma professoru Marion Nestle uzun ömrünün sirrini paylaşıb.  xəbər verir ki, Nestle günə süd və şəkərsiz bir neçə finca

.

D vitaminini kim hansı formada qəbul etməlidir? - Açıqlama

Yaşlı insanlarda vitamin D çatışmazlığı varsa, yağlı formasından deyil, suda həll olunan formadan istifadə etmək daha məqsədəuyğundur. xəbər verir ki, bunu qidalanma üzrə mütəxəssis və endokrinoloq Diana Erikenova açıqlamasınd

.

Dünyanın ən zərərli 10 qidası - Yeməyən yoxdur

Dünyada ən zərərli qidaların siyahısı açıqlanıb. xəbər verir ki, qida ekspertləri gündəlik həyatda geniş istifadə olunan bəzi məhsulların sağlamlığa ciddi mənfi təsir göstərə biləcəyini bildirir. Araşdırmalar nəticəsind

.

Yatanda mədəniz qıcıqlanırsa, belə edin

Bəzi yatış pozaları həzm sisteminə zərər verir. xəbər verir ki, bunu rusiyalı qastroenteroloq Anastasija Qostrous deyib. "İnsanın yatdığı poza həzm sisteminə düşündüyümüzdən daha ciddi təsir göstərir. Yanlış vəziyyətd

.

COVID-19 keçirmiş şəxsləri qorxudacaq xəbər - qanda elə bir maddə tapıldı ki

Alimlər postkovid sindromu olan insanların qanında qeyri-adi mikrotromblar aşkar ediblər. Bu kiçik laxtaların xroniki yorğunluq, diqqət dağınıqlığı ("beyin dumanı") və nəfəs çatışmazlığı kimi şikayətlərin əsas səbəblərində

.

Orqan qədər vacibdir - Balans pozulanda xəstəliklər ağır yaranır

Son illər adını çox eşitdiyimiz mikrobiota anlayışı bədənimizdə, xüsusilə bağırsaqlarda yaşayan trilyonlarla mikroorqanizmi bildirir. xəbər verir ki, sözügedən mikroorqanizmlər həzm prosesindən immun sisteminə, hormon tarazlığında

.

Qan laxtalanması problemi genetik imiş

Qan laxtalanması problemi genetik imiş. xəbər verir ki, F2 (protorombin) və F5 (Leyden faktoru) genlərindəki mutasiyalar qan laxtalanmasını pozur və tromboz ( damarların tıxanması ) riskini artırır. . Bu barədə Rusiyanı

turlar.az

qadin sayti yemek reseptleri yay geyimləri 2025 piroq reseptləri kəpək zirincin faydaları vannalar kosmetika pehriz sekis cantalar novruz bayramına aid hakışta əfsanələr