Qatığı daha faydalı etməyin yolu
Şəfa mənbəyi olan qatığın içinə 1 qaşıq kətan toxumu əlavə etdikdə, verdiyi güclü təsirlərə inanmayacaqsınız.
Toxumlar sağlamlığımız üçün vacib vitamin və minerallar təmin edən qidalardır.
Omeqa-3 yağ turşuları, lif, zülal, B1, B6, folat, dəmir, maqnezium və fosfor ehtiva edən kətan toxumu bu qidalar arasındadır.
Kətan toxumu qida xüsusiyyətləri və sağlamlıq faydaları ilə tanınan ən qiymətli toxumlardan biridir.
Ancaq kətan toxumunu qatığa əlavə etdikdə bu faydalar daha da çoxalır.
Kətan toxumu ilə zənginləşdirilmiş qatıq balanslaşdırılmış pəhrizin mühüm elementidir və bir çox sağlamlıq faydaları təqdim edir.
Kətan toxumu yüksək lif tərkibi ilə həzmi dəstəkləyir və toxluq hissini artıraraq çəkini idarə etməyə kömək edir.
Omeqa-3 yağ turşuları ilə zəngin olan kətan toxumu ürək sağlamlığını yaxşılaşdırır, xolesterini aşağı salır və qan təzyiqini tarazlayaraq sağlam qan dövranı sisteminə töhfə verir.
Həzm sistemini tənzimləyən kətan toxumu və qatıq qəbizliyə qarşı da dərmandır.
Bu qarışıq həm də immunitet sistemini gücləndirir və xəstəliklərdən qoruyur. Orqanizmi təmizləyərkən, ödəm, şişkinlik və qaz kimi narahatlıqları azaldır. (yeni müsavat)
Milli.Az