Qatığı daha faydalı etməyin yolu

Qatığı daha faydalı etməyin yoluŞəfa mənbəyi olan qatığın içinə 1 qaşıq kətan toxumu əlavə etdikdə, verdiyi güclü təsirlərə inanmayacaqsınız.
Toxumlar sağlamlığımız üçün vacib vitamin və minerallar təmin edən qidalardır.
Omeqa-3 yağ turşuları, lif, zülal, B1, B6, folat, dəmir, maqnezium və fosfor ehtiva edən kətan toxumu bu qidalar arasındadır.
Kətan toxumu qida xüsusiyyətləri və sağlamlıq faydaları ilə tanınan ən qiymətli toxumlardan biridir.
Ancaq kətan toxumunu qatığa əlavə etdikdə bu faydalar daha da çoxalır.
Kətan toxumu ilə zənginləşdirilmiş qatıq balanslaşdırılmış pəhrizin mühüm elementidir və bir çox sağlamlıq faydaları təqdim edir.
Kətan toxumu yüksək lif tərkibi ilə həzmi dəstəkləyir və toxluq hissini artıraraq çəkini idarə etməyə kömək edir.
Omeqa-3 yağ turşuları ilə zəngin olan kətan toxumu ürək sağlamlığını yaxşılaşdırır, xolesterini aşağı salır və qan təzyiqini tarazlayaraq sağlam qan dövranı sisteminə töhfə verir.
Həzm sistemini tənzimləyən kətan toxumu və qatıq qəbizliyə qarşı da dərmandır.
Bu qarışıq həm də immunitet sistemini gücləndirir və xəstəliklərdən qoruyur. Orqanizmi təmizləyərkən, ödəm, şişkinlik və qaz kimi narahatlıqları azaldır. (yeni müsavat)
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 753   Tarix: 24 mart 2024
f Paylaş


Turlar.az

Oxşar xəbərlər

.

Arıqlamağa mane olan 6 məkrli "pəhriz" qidası - SİYAHI

Bəzi qidalar arıqlamaq üçün faydalı kimi reklam edilir, lakin əslində, dietoloqların fikrincə, arıqlama prosesini çətinləşdirə bilər.  həmin qidaların siyahısını sizə təqdim edir:. 1. Pəhriz içkiləri. Sıfır kalori ehtiv

.

Virusların "qorxulu yuxusu" - Antioksidant tərkibli 5 meyvə

C vitamini immun sistemini gücləndirən, dəri sağlamlığını yaxşılaşdıran və ümumi sağlamlığı dəstəkləyən ən təsirli antioksidantlardan biridir. Vücudumuz tərəfindən istehsal edilmədiyi üçün onu yalnız qida vasitəsilə əld

.

Şokoladın tərkibindən performans artırıcı, kərədən bitki yağı çıxdı

Türkiyənin təsərrüfat və meşə nazirliyi insan sağlamlığını təhlükəyə atan qidalarla bağlı yeni məlumatlar açıqlayıb. xəbər verir ki, nazirlik son dövrlərdə apardığı yoxlamalar nəticəsində şokolad və kakao məhsulları, alkoqolsuz içkilər

.

Dondurulmuş qidaların gizli təhlükəsi

Dondurulmuş qidalar düzgün istehsal, saxlanma və istifadə qaydalarına əməl edildikdə təhlükəsizdir. bildirir ki, bununla belə, onların təhlükəsizliyi və qidalanma dəyəri bir neçə faktordan asılıdır:. Dondurulmuş Qidaları

.

Çoxumuz öskürürük - Mövsüm dəyişikliyi, ya virusdur?

Son günlər havaların soyuq keçməsi nəticəsində qripə yoluxanların sayı artıb. Bu isə əhali arasında yeni virusun yayılması ilə bağlı narahatlığa yol açıb. Bəs insanlar arasında artan bu xəstəlik mövsüm dəyişikliyi ilə bağlıdır

.

İnsanların ən böyük peşmanlıqları - Altı ay ömrünüz qalsaydı

Ömrünün sonuna çatan insanlara səkkiz ildən çox vaxt sərf edən tibb bacısı Culi Makfedin xəstələrindən eşitdiyi ən böyük üç peşmanlıqları bölüşüb. -a istinadən xəbər verir ki, onun təcrübəsi həyatda xoşbəxtlik və məna axtaranla

.

Qan qrupuna görə xəstəlik riskləri açıqlandı

Hematologiyanın inkişaf tarixi bir əsrdən çox əvvələ gedib çıxıb və onun əsas məqamı 1900-cü ildə Avstriya həkimi Karl Landsteyner tərəfindən qan qruplarının kəşfi olub. -a istinadən xəbər verir ki, bu elmi nailiyyət tib

.

Xərçəng sağlamlığa zərər vermədən belə sağaldılacaq

Tədqiqat zamanı bir qrup alim praktiki olaraq xərçəngi insan sağlamlığına zərər vermədən sağaldacaq yeni dərman hazırlayıb. Alimlər xərçəng xəstələrinin müalicəsinin yeni üsullarını kəşf etmək ərəfəsindədir - minimal ya

.

Bu qidalar xərçəng yaradır - SİYAHI

Qırmızı ət və bəzi işlənmiş qidalar xərçəng riskini artırmaq potensialına malikdir. xəbər verir ki, xüsusilə, Ümumdünya Səhiyyə Təşkilatının (ÜST) məlumatlarına görə, işlənmiş ətlər (kolbasa, sosiska, pastırma kimi) "kanserogen"

turlar.az

sonxeber.az kosmetik vasiteler donlar 2024 yay kolleksiyasi doğuşa hazırlıq seksual qadinlar süfrə mədəniyyəti tutun faydalari novruz bayramina aid hakisdalar balıq şirin qoğal cinsi xeyanet