Qəhvə içmək onkologiyadan qoruyurmu?
Hər gün 2-3 fincan təzə qəhvə içmək prostat xərçəngi riskini dəfələrlə azaldır. Bu barədə BMJ dərgisində elmi məqalə dərc edilib.
Nəticələr göstərib ki, hər bir fincan qəhvə riski 1 % azaldır.
Milli.Az medicina.az-a istinadən bildirir ki, alimlər qəhvədə olan kimyəvi birləşmələrin prostat şiş hüceyrələrinin qarşısını aldığını bildirib.
Digər tədqiqatda gündə 2 dəfə qəhvə içməyin yoğun bağırsaq xərçəngi riskini də 26% azaldır.
Eləcə də artıq xərçəng olmuş xəstələr də əgər qəhvə içərlərsə, residiv və ölümün faizini azaldır.
Bu effekt həm kofeinli, həm kofeinsiz qəhvələrdə müşahidə edilib.
Odur ki, əgər yüksək təzyiqdən əziyyət çəkmirsizsə, gündə 1-2 fincan yaxşı dəmlənmiş qəhvə içmək sizi xərçəng riskindən qorumuş olar.
Milli.Az /news.milli.az
Xəbərlər Baxılıb: 614 Tarix: 21 fevral 2021 f PaylaşBu çay xərçəng hüceyrələrini məhv edir
Yaşıl çaydakı EGCG antioksidantları xərçəng hüceyrələrini məhv edir. -a istinadən bildirir ki, Amerika alimlərinin tədqiqatını "Nature Communications" jurnalı dərc edib. Qeyd edilir ki, bu maddə dezoksiribinuklei
Alimlər üzün ömürlülük içkisini tapdılar
Alimlər hindlilərin populyar içkisini uzunömürlülür eliksiri kimi qəbul edir. -a istinadən xəbər verir ki, isti südə sarıkök və darçın qatılaraq, "qızıl içki" adını almış bu vasitə ürəyin, beynin işini tənzimləyir
Öd daşı xəstəliyi
Qarının sağ üst hissəsində olan, kiçik bir armud şəklindəki öd kisəsi kanallarla qaraciyər, pankreas və bağırsaqlarla əlaqəlidir. Yemək arasında qaraciyər tərəfindən ifraz olunan öd turşusu öd kisəsində depolanır, yemək zaman
Azərbaycanlı həkimdən xərçəngin dərmanı
Azərbaycanlı həkim-cərrah Rəşad Cəfərov şok iddia ilə çıxış edib. -a istinadən bildirir ki, həkim "xərçəng xəstəliyi böyük dərman şirkətləri pul qazansın deyə sağaldılmır və bu xəstəliyi sağaldan təbii qidalar açıq şəkild
Şabalıdın 12 bilmədiyiniz faydası
Artıq çərəzlərin yetişmə zamanıdır. Sağlamlığımıza faydalı qoz, fındıq və şabalıddan istədiyimiz qədər dada bilərik. Xüsusilə də bunlar arasında şabalıd bolluca lif, mineral, faydalı yağ turşuları, vitamin, qidalandırıc
Bağırsağı zəhərləyən 3 qida
Alman həkim terapevt Tomas Frilinq bağırsaqları zəhərləyən 3 əsas qidanı açıqlayıb. -a istinadən bildirir ki, həkim ilk növbədə şəkər və qəndi azaltmağı tövsiyə edir. Çünki o, bağırsaq mikroflorasında zərərli bakteriyalar
Mədə və onikibarmaq yarası
Mədə və onikibarmaq yarası mədə və onikibarmağın selikli qişasında deffektin olması ilə xarakterizə olunan xəstəlikdir. Xəstəliyin əmələ gəlməsinə görə aşağıdakı növləri var:. 1. Stress səbəbli əmələ gələn yaralar. 2. Dərmanla
Qanda şəkəri salan çay
Şəkərli diabet xəstələri hər gün bir stəkan bu çaydan içsələr, xəstəliyin inkişafı azalar, qanda şəkər stabil qalar. -a istinadən Avropalı həkimlərin şəkəri salan çay tövsiyəsini təqdim edir. Çobanyastığı çayı mədəaltı və
Miqreniniz var? – Alma sirkəsi istifadə edin!
Alma sirkəsi çox effektli və sınanmış təbii müalicəvi vasitədir. Alma sirkəsi A, C, P, B qrupu vitaminlər, müxtəlif turşular alma, limon, süd və s, fermentlər, pektinlər, dəmir, ftor, fosfor, kalium, kalsium və s. kimi mikroelementlərl