Qızartma üçün ən faydalı yağ AÇIQLANDI
Dietoloq Ginzburq qızartma üçün ən yaxşı yağı hansı olduğunu açıqlayıb.
Milli.Az Lent.az-a istinadən xəbər verir ki, o, bitki yağlarından alınan marqarinlərin istənilən heyvan yağından qat-qat zərərli olduğunu deyib:
"Əvvəllər belə hesab olunurdu ki, bitki yağları birmənalı olaraq sağlamdır, lakin heyvanlar yox. Sonra məlum oldu ki, yalnız bitki yağlarından alınan marqarinlər istənilən heyvan yağından qat-qat zərərlidir. Marqarində bol olan yağ turşularının trans izomerləri bilavasitə aterosklerozun erkən inkişafına və onun bütün ağırlaşmalarına, o cümlədən infarkt və insultlara gətirib çıxarır".
Onun sözlərinə görə, çoxlu doymamış yağ turşuları (PUFA) ilə zəngin olan omeqa-6 yağlarının - günəbaxan və qarğıdalının zərərli olduğu halda, çox miqdarda istehlak edildiyi ortaya çıxıb. İcazə verilən norma gündə bir-iki çay qaşığıdır. Daha çox istehlak etsəniz, depressiya və ya Alzheimer xəstəliyi ilə nəticələnə bilər, bədəndəki iltihabın səviyyəsi artar.
"Əlbəttə, hər kəs zeytun yağına keçə bilər. Amma zeytunu hamı sevmir, çoxları onun dadının çox kəskin olduğunu deyir", - diyetoloq bildirib.
Milli.Az / news.milli.az