Qoz xərçəngin bu növündən qoruyur
Düz bağırsaq xərçəngi bütün dünyada ən yayılmış xərçəng növlərindən biridir.
Amerika alimləri son araşdırmada sübut ediblər ki, qozun istehlakı düz bağırsaq xərçənginin riskini 2 dəfə azaldır.
Alimlərin fikirinə görə, qoz bağırsaqların mikroflorasını yaxşılaşdırır, bağırsaqların daha yaxşı təmizlənməsinə kömək edir, qəbizliyi aradan qaldırır ki, bütün bunlar xərçəngin inkişafının qarşısını alır.
Həmçinin qozun tərkibində olan yağlı turşular və E vitamini də qozun şişəleyhinə təsirini gücləndirir.
Saglamolun.az xarici KİV-lərə istinadla bildirir ki, bundan əvvəl Hollandiya alimləri də qozun orqanizmə olan təsirini araşdırıblar. Onlar sübut ediblər ki, qozun gündəlik qəbulu ani ölümünün riskini azaldır. Tədqiqatçılar hər gün 15 qr qoz yeməyi tövsiyə edirlər.
Milli.Az









İdeal Dieta: 1 həftəyə 5 kq arıqla!
Qara zirə (Çörək otunun) faydaları
Qarazirə hər dərdin çarəsi olan bitki
Ən güclü təbii antibiotik: Udi hindi bitkisinin faydaları
8 mart – Beynəlxalq Qadınlar günü münasibətilə təbrik
Kişiləri ehtiraslandıran sözlər
Yuxuda sevdiyin insanı görmək
Öd kisəsi ağrıyanda nə etməli? - 5 MƏSLƏHƏT
Qoncanın yeni layihəsi bəlli oldu
Həyat yoldaşımın ilk evlilikdən olan oğulları ilə dostam
Kamilə Nəbiyeva oğul anası oldu
Ölkədə qriplə bağlı ümumi vəziyyət AÇIQLANDI
Röya qardaşına avtomobil hədiyyə etdi
"Məsum" görünən mayonezin ölümcül riskləri
Yeni il "yolka"ları barədə ciddi xəbərdarlıq - Evə gətirdiyimiz təhlükə