Qoz xərçəngin bu növündən qoruyur
Düz bağırsaq xərçəngi bütün dünyada ən yayılmış xərçəng növlərindən biridir.
Amerika alimləri son araşdırmada sübut ediblər ki, qozun istehlakı düz bağırsaq xərçənginin riskini 2 dəfə azaldır.
Alimlərin fikirinə görə, qoz bağırsaqların mikroflorasını yaxşılaşdırır, bağırsaqların daha yaxşı təmizlənməsinə kömək edir, qəbizliyi aradan qaldırır ki, bütün bunlar xərçəngin inkişafının qarşısını alır.
Həmçinin qozun tərkibində olan yağlı turşular və E vitamini də qozun şişəleyhinə təsirini gücləndirir.
Saglamolun.az xarici KİV-lərə istinadla bildirir ki, bundan əvvəl Hollandiya alimləri də qozun orqanizmə olan təsirini araşdırıblar. Onlar sübut ediblər ki, qozun gündəlik qəbulu ani ölümünün riskini azaldır. Tədqiqatçılar hər gün 15 qr qoz yeməyi tövsiyə edirlər.
Milli.Az









Uşağın cinsiyyətini Çin təqvimi ilə hesablayın! - 95% DOĞRU
İdeal Dieta: 1 həftəyə 5 kq arıqla!
Azərbaycan toylarında yengə nə üçün lazımdır?
Qara zirə (Çörək otunun) faydaları
Cinsi əlaqə zamanı nə etmək lazımdır?
Qarazirə hər dərdin çarəsi olan bitki
Ən güclü təbii antibiotik: Udi hindi bitkisinin faydaları
Yuxuda sevişmək nəyə yozulur?
Azərbaycanda tanınmış alim vəfat etdi
Dərmansız boğaz ağrısının qarşısını almağın 5 yolu
Həbsdə şiddət görən Tuğyanın yeri dəyişdirildi
Eşref Rüya' serialının prodüseri saxlanıldı
Belə yeyiləndə saatlarla tox saxlayır - Dənəsi 15 qəpiyə düşür
Mətbəxdə taxta qaşıqdan istifadə təhlükəlidirmi?
Övlad yaxşı şeydir, amma kişiyə qalan xanımıdır' - Tacir