Qrip və soyuqdəymədən qorunmaq üçün nə yeməli?
Bəzi balıq növləri, eləcə də süd məhsulları və duza qoyulmuş kələm qışda soyuqdəymə riskini azaldır.
Milli.Az bildirir ki, bu barədə rusiyalı terapevt Fallahi Nurcahan məlumat verib.
Onun sözlərinə görə, qışda orqanizmin xüsusilə müxtəlif və sağlam qidalanmaya ehtiyacı var, buna görə də rasionda "D" vitamini ilə zəngin olan balıqlar - qızılbalıq, tunes, sardina və sair olmalıdır.
"Bundan başqa süd məhsulları probiotiklər və laktobakteriyalarla zəngindir. Həmçinin qış menyusunda duza qoyulmuş kələm də olmalıdır, çünki təbii fermentasiya ilə tərkibində çoxlu miqdarda vitaminlər, xüsusən də askorbin turşusu və probiyotiklər əmələ gəlir. Proteinli qidalara, o cümlədən heyvani zülallara daha çox diqqət yetirin. O, bizi immunitet üçün vacib olan bir çox amin turşusu ilə təmin edir", - deyə Nurcahan məsləhət görür.
Həkim təzə tərəvəz və meyvələrin istehlakını azaltmamağın vacib olduğunu vurğulayıb.
"Rasionunuzu nə qədər zənginləşdirsəniz və müxtəliflik olsa, soyuq mövsümdə soyuqdəymə ehtimalınız bir o qədər az olar", - deyə ekspert sözlərini yekunlaşdırıb. /medicina.az
Milli.Az /news.milli.az









Vəfa Şərifovanı təhqir edən qadınla bağlı QƏRAR
Taylor xeyriyyə cəmiyyətlərinə 2 milyon dollar ianə edib
Sovetin vaxtından qalan "yolka" oyuncaqlarını işlətməyin: Tərkibində radiasiya var
İstedad övladlarıma atalarından keçib' - Əməkdar artist
Hamilə qadınlar dişlərini müalicə etdirə bilər?
Acılı, yağlı, yoxsa turş? - Mədə üçün ən zərərli qida
Paltarları niyə radiatorların üstündə qurutmaq olmaz?
"Mərhəmətdən danışmağa ixtiyarımız yoxdur
Qrip zamanı isti vanna qəbul etmək təhlükəlidir
İspanaqdakı qum və palçığı yox edən təəccüblü üsul: 1 qaşıq bəs edir
Bayramda bunları yeməyin
Çayı belə içəndə mədə xərçəngi yaradır
"Mobil telefonlarda olan bakteriyalar unitazdan 18 dəfə çoxdur"