Saçlarınızın vaxtından əvvəl ağarmasının səbəbi bunlardır...

Saçlarınızın vaxtından əvvəl ağarmasının səbəbi bunlardır...35-40 yaşından sonra insanların əksəriyyətində saçlar ağarmağa başlayır. Bu prosess getdikcə sürətlənir. Saçların ağarması orqanizmin ümumi qocalması ilə bağlı olan təbii prosesdir.
Xanim.az xəbər verir ki, hər bir saç soğanağında xüsusi hüceyrələr var ki, bu hüceyrələr melanin piqmentini ifraz edir. İnsan yaşa dolduqca piqmentin ifrazı tədricən azalır və daha sonra tam dayanır. Nəticədə saçlar ağarır. Bu normal fizioloji prosesdir.
Lakin bəzən insanın saçları çox tez, hətta 20-30 yaşlarında sürətlə ağarmağa başlayır. Bu saçların vaxtından əvvəl ağarması sayılır. Belə ağarmanın səbəbləri müxtəlifdir. Əsas səbəblərindən biri irsiyyətdir. Əgər sizin valideynlər və yaxın qohumlarınızda saçların vaxtından əvvəl ağarması müşahidə olunurdusa, çox güman ki, sizin saçlarınız da tez ağaracaq.
Lakin bəzən saçların vaxtından əvvəl ağarmasının səbəbi orqanizmdə gedən hər hansı pozulma ola bilər. Bu pozulmalar arasında:
- vitamin və mineralların kəskin çatışmamazlığı (pis qidalanma, pəhrizlər, mədə-bağırsaq sistemi ağır xəstəlikləri və s. nəticəsində)
- qalxanvari vəzi fəaliyyətinin pozulmaları
- qara ciyər və böyrək xəstəlikləri
- ürək-damar sistemi xəstəlikləri
- maddələr mübadiləsi proseslərinin pozulmaları
- çox güclü stress
- xroniki yorğunluq, orqanizmin fiziki və emosional tükənməsi.
Beləliklə, saçların vaxtından əvvəl ağarması hər hansı xəstəliyin və ya pozulmanın simptomu ola bilər. Bu səbəbdən saçlarınızın vaxtından əvvəl və çox sürətlə ağarmasını müşahidə edirsinizsə, mütləq həkimə müraciət edin və müayinələrdən keçin.(Saglamolun.Az)

Xəbərlər     Baxılıb: 1752   Tarix: 06 fevral 2017
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Stresdən tez qurtulmağın sadə yolu

Alimlər müəyyən ediblər ki, yoqa nəfəs meditasiyası beyin ritmlərini dəyişir və dərin rahatlıq hissi yaradır.  xəbər verir ki, tədqiqat "Mental Health Research" jurnalında dərc olunub. Elektroensefaloqrafiya (EEQ

.

Gec danışan uşaqlarla bağlı mütəxəsisdən XƏBƏRDARLIQ

"Nitqdə rast gəlinən problemləri təkcə şifahi nitqdə yox, həmçinin yazılı nitqdə, yəni  öyrənmə, oxuma, yazma və yeni informasiyaların analizi zamanı da çətinliklərə səbəb olacaq". xəbər verir ki, bu fikri Səhiyy

.

Parmesan pendiri əslində nədən hazırlanır? - şoka düşəcəksiniz

Parmezan dünyanın ən məşhur pendirlərindən biridir, lakin bütün istehlakçılar bunun vegetarianlar və veganlar üçün uyğun olmadığını bilmirdi. Onun istehsalı buzov mədəsindən alınan fermentlə bağlıdır.  xəbər verir ki, mövzun

.

Bu yeməkləri folqaya bükmək olmaz - Tərkibinə alminium qarışır

"Folqada kələm və kartof bişirmək məsləhət görülmür, çünki bu zaman yemək içəridə buxarlanır və çiy qalır". xəbər verir ki, rusiyalı qida mütəxəssisi Dmitri Bıstrovun sözlərinə görə bəzi qidalar folqa ilə reaksiyay

.

"Bu yaşda siqaret çəkənlər sonradan qızların yanında pərt olurlar"

Siqaretə erkən yaşda başlamaq 30 yaşdan sonra impotensiya riskini artırır. xəbər verir ki, bu barədə rusiyalı psixiatr-narkoloq Ruslan İsaev məlumat verib. Onun sözlərinə görə siqaret və digər tütün məhsulları qan damarların

.

Damarları tıxayır, oksigen çatmır - Xeyli insan bu səbəbdən ölür: Açıqlama

İnfarkt və insult adətən qəfil baş vermir. Bu xəstəliklərin formalaşması illərlə davam edən risk faktorlarının toplanması nəticəsində baş verir. xəbər verir ki, bunu kardioloq, Rusiya Səhiyyə Nazirliyinin Tibb və Profilaktik

.

Dietoloq stressi azaldan 5 təbii içkini açıqladı

Stress və gərginlik həm bədənə, həm də beyinə mənfi təsir göstərir. Lakin bəzi təbii içkilər bu halı yüngülləşdirməyə və orqanizmin sakitləşməsinə kömək edə bilər. Mütəxəssislər qeyd edir ki, bu içkilər sağlamlıq üçün təhlükəsizdi

.

Dikdaban geyinən qadınların nəzərinə! - Həkimdən xəbərdarlıq

Ayaqda yaranan "şiş" adətən zərərsiz görünsə də, zamanla ciddi ağrılar və hərəkət çətinliyi yarada bilər. xəbər verir ki, bunu travmatoloq-ortoped Elişer Zoxirov bildirib. Həkimin sözlərinə görə bu hal adətən ba

.

Turşudan sonra bu əlamətlər yaransa həkimə gedin, yoxsa

Ev şəraitində ət və digər məhsulları konservləşdirmək botulizm təhlükəsini artırır. xəbər verir ki, bu barədə rusiyalı terapevt Nadejda Çernışova danışıb. "Botulizm bakteriyasını məhv etmək üçün 120C temperatur lazımdı

turlar.az

hamilelikde qidalanma qadin dunyasi aksessuarlar ev ve dizayn veten haqqinda bayati cennet almasi murebbesi estetik gözəllik kosmetika oglaq qiz evi haxista burclerin uyumu oyunlar vətən həsrətinə aid bayatılar