Sağlamlıq üçün ən təhlükəsiz ət hansıdır? - Alimlər AÇIQLADILAR
"Bütün ətlər və minimal işlənmiş quş əti vetçina və ya kolbasadan daha sağlamdır.
Milli.Az publika.az-a istinadən xəbər verir ki, bu barədə "The Conversation"a Deakin Universitetinin ( Avstraliya ) Fiziki Fəaliyyət və Qidalanma İnstitutunun alimləri məlumat veriblər.
Alimlər izah ediblər ki, orta ölçülü ət balanslaşdırılmış pəhrizin vacib tərkib hissəsidir. Bununla belə, bütün ət məhsulları eyni dərəcədə sağlam deyil. Vetçina, donuz əti, kolbasa və digər işlənmiş ətlərdə ürək xəstəliyi riskini artıran doymuş yağ və duz yüksəkdir. Bundan əlavə, qırmızı ət qəlyanaltılarının həddindən artıq istehlakı müəyyən xərçəng növlərinin inkişafına kömək edə bilər.
Qidalanma mütəxəssislərinin fikrincə, ən təhlükəsizi bütöv, yağsız ətlər və minimal emaldan keçmiş quş ətidir (əsasən istilik). Çiy əti özünüz hazırlayarkən dərin qızartmaqdan çəkinmək tövsiyə olunur. Qril bişirmək ən sağlam seçimdir. Alimlər əlavə ediblər ki, ət və quş ətini tərəvəz və dənli bitkilərlə yemək daha yaxşıdır. Onlar toxluq hissini uzatmağa və həzmi yaxşılaşdırmağa kömək edir.
Milli.Az









İdeal Dieta: 1 həftəyə 5 kq arıqla!
Qara zirə (Çörək otunun) faydaları
Qarazirə hər dərdin çarəsi olan bitki
Ən güclü təbii antibiotik: Udi hindi bitkisinin faydaları
İsti su ilə çimənlərə pis xəbər
Zərərli olduğu deyilən pendir növləri demensiyanın qarşısını alırmış
Aramızda yaşananlar bizə böyük dərs oldu' - Aygün Röya ilə barışmasından danışdı
Xəzər Süleymanlı Gəncədə konsert verəcək
Böyük sənətkarlar özündən aşağı müğənnilərdən pul dilənir' - Taleh Yahyayev
İlqarə yeni mahnı təqdim etdi - Audio
Son vaxtlar məni tanımırdı' - Ağamirzə
Meyxana dünyası sütunlarından birini itirdi' - Mehman Əhmədli
Kərim böyük bir məktəb idi' - Namiq Məna