Sağlamlıq üçün ən təhlükəsiz ət hansıdır? - Alimlər AÇIQLADILAR
"Bütün ətlər və minimal işlənmiş quş əti vetçina və ya kolbasadan daha sağlamdır.
Milli.Az publika.az-a istinadən xəbər verir ki, bu barədə "The Conversation"a Deakin Universitetinin ( Avstraliya ) Fiziki Fəaliyyət və Qidalanma İnstitutunun alimləri məlumat veriblər.
Alimlər izah ediblər ki, orta ölçülü ət balanslaşdırılmış pəhrizin vacib tərkib hissəsidir. Bununla belə, bütün ət məhsulları eyni dərəcədə sağlam deyil. Vetçina, donuz əti, kolbasa və digər işlənmiş ətlərdə ürək xəstəliyi riskini artıran doymuş yağ və duz yüksəkdir. Bundan əlavə, qırmızı ət qəlyanaltılarının həddindən artıq istehlakı müəyyən xərçəng növlərinin inkişafına kömək edə bilər.
Qidalanma mütəxəssislərinin fikrincə, ən təhlükəsizi bütöv, yağsız ətlər və minimal emaldan keçmiş quş ətidir (əsasən istilik). Çiy əti özünüz hazırlayarkən dərin qızartmaqdan çəkinmək tövsiyə olunur. Qril bişirmək ən sağlam seçimdir. Alimlər əlavə ediblər ki, ət və quş ətini tərəvəz və dənli bitkilərlə yemək daha yaxşıdır. Onlar toxluq hissini uzatmağa və həzmi yaxşılaşdırmağa kömək edir.
Milli.Az









Güllünün Ahmet Minquzzi üçün bəstələdiyi mahnını bu sənətçi oxuyacaq
Əlikram Bayramovun evində toy olacaq
Burak Özçivit Bakıya gəlir
Bahalısı da, 2 manatlığı da eyni işi görür, aldanmayın - Həkim
Orqanlara bənzəyən qidalar
Hamiləlik testinin səhv göstərdiyi saatlar açıqlandı
Üzə dolğu etdirənlərə xəbərdarlıq: Kor ola bilərsiniz
Xalq artisti Simarə İmanova nənə oldu
Meqanın atası ölüm ayağındadır
Şəbnəm özünə təmtəraqlı ad günü edəcək
Yatmazdan əvvəl bu çayı için - möcüzəvi FAYDALARI
Ümumiyyətlə zərərlidir, ancaq bir növü var ki, birbaşa "xəstəliyə dəvətnamədir"
Sinə xərçəngindən tam qurtulmaq mümkün deyil - Onkoloq