Şəkər bağırsaqları iltihablandırır

Şəkər bağırsaqları iltihablandırırŞəkər, qənd orqanizmdə iltihabi prosesləri sürətləndirir.
Milli.Az medicina.az-a istinadən bildirir ki, Albert Universitetinin alimləri sübut edib ki, əgər insan şəkər qəbulunu artırsa, onda bağırsaqların iltihabi xəstəlikləri də artacaq.
Eksperiment siçanlar üzərində aparılıb. 2 qrupa bölünən siçanların bir qrupuna adi yem veriblər, digər qrupu 3 gün saxaroza ilə qidalandırıblar.
Sonra bütün siçanlarda xüsusi dərmanla kolit - qarın ağrısı yaradıblar.
Məlum olub ki, ikinci qrup siçanlarda bağırsaq toxunaları zədələnib, immun cavab zəifləyib.
Alimlər bildirir ki, hətta qidada cüzi olaraq şəkərin artması artıq mövcud iltihabi prosesləri kəskinləşdirir.
Səbəb bağırsaq mikroflorasının pozulmasıdır. Yüksək şəkər tərkibli qidalar bağırsaqda zərərli bakteriyaları qidalandırır, çoxaldır, bu da iltihabı artırır.
Qeyd edək ki, şəkər şiş hüceyrələrini də aktivləşdirir.
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1411   Tarix: 16 noyabr 2019
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Ən güclü təbii antibiotik: Udi hindi bitkisinin faydaları

Pandemiyada insanların immuniteti gücləndirən təbii məhsullara marağı da artdı. Bu qidalardan ən önəmlisi isə udi hindi bitkisidir. Udi hindinin faydaları saymaqla bitmir. Bəs udi hindi bitkisi nədir?. xəbər verir ki, ə

.

Miqren ağrılarını yüngülləşdirə biləcək üsullar AÇIQLANDI

Miqren dünya üzrə milyonlarla insanın həyat keyfiyyətinə təsir edən, kəskin və dözülməz baş ağrıları ilə müşayiət olunan nevroloji problem sayılır. -ın məlumatına görə, mütəxəssislər bildirirlər ki, bəzi sadə üsullar miqre

.

Soyuducuya ikinci dəfə qoyulanda zəhərə çevrilir - 5 əsas qida

Buzu açıldıqdan sonra bəzi qidaları yenidən soyuducuya qoymaq olmaz. xəbər verir ki, bunu həkim Hüseyin Tapik deyib. Onun sözlərinə görə donu açılmış bəzi qidaları yenidən soyuducuya qoymaq ciddi sağlamlıq riskləri daşıyır

.

Üzərində E‑239 yazılan kürü almayın - Zəhər saçır

Üzərində urotropin əlavəsi barədə qeyd olan balıq kürülərini almaq məsləhət görülmür. xəbər verir ki, Rospotrebnadzor mütəxəssisləri rusiyalılara qırmızı ikranı E‑239 (urotropin) əlavəsi ilə almamağı tövsiyə edib. Bu konservan

.

Hər gün bişmiş sarımsaq yeməyin faydası

Bişmiş sarımsaq təzə sarımsaqdan da faydalıdır. xəbər verir ki, həkim Vladimir İvanov rasiona sobada bişmiş və ya qaynadılmış sarımsaq əlavə etməyin faydalarından danışıb. Həkim qeyd edib ki, məhz bu sarımsaq mədə-bağırsa

.

Nə üçün əsnəyirik və niyə yoluxucudur?

Əsnəmək sadəcə yuxu əlaməti deyil, mürəkkəb bioloji prosesləri işə salır. xəbər verir ki, alimlər bildirir ki, əsnəmək beynin soyumasından, əzələlərin rahatlamasına, stresin azalmasına və diqqətin artmasına qədər bir sır

.

Çox az istifadə olunur amma ən faydalı tərəvəzdir

Qulançar (asparagus) yüksək qidalılıq dəyəri və sağlamlığa müsbət təsirləri ilə tanınan tərəvəzlərdən biridir. Vitamin A, C, K, fol turşusu və antioksidantlarla zəngin olan bu məhsul həm detoks təsiri göstərir, həm də immu

.

"Maska dövrü geri qayıda bilər" - 7 mutasiya keçirən epidemiya sürətlə yayılır

Sinə Xəstəlikləri Mütəxəssisi Prof. Dr. Tevfik Özlü Avstraliyada aşkarlanan və 7 dəfə mutasiyaya uğradığı təsdiqlənən yeni "H3N2" virusu ilə bağlı ciddi xəbərdarlıqlar edib. xəbər verir ki, onun sözlərinə görə hazırk

.

Qığırdaq və sümükləri "gəncləşdirən" dərman tapıldı - Elm dünyasında inqilab

Sümüklərin və qığırdaqların "gəncləşməsi" üçün yeni preparat hazırlanıb. Stenford Universitetinin tədqiqatçıları yaşlanma ilə əlaqəli oynaq aşınmasını ləngidə bilən və 15-PGDH adlı fermentin fəaliyyətini zəiflədə

turlar.az

hamilelikde qidalanma yay kolleksiyasi aksessuarlar bürclər və illər endokrin sistem şəbəkə sənəti qadın müdafiəsi kosmetika pizza novruza aid hakistalar turpun nağlı qiz adlari şəkərbura