Şirin və yağlı qida intelekt səviyyəni aşağı salır

Şirin və yağlı qida intelekt səviyyəni aşağı salırBristol universitetinin tədqiqatçıları təsdiq edirlər ki, erkən yaşlı uşaqların qidalanması gələcəkdə onların intellekt səviyyəsinə (İQ) təsir edir.
Alimlər araşdırmalar nəticəsində belə qərara gəliblər ki, yağlı və şirin qida uşağın intellekt səviyyəsini aşağı salır.
Həkimlər bir neçə il ərzində bir qrup uşaqları tədqiq edirdilər. Məlum oldu ki, 3 yaşında şirin və yağlı qidaları tez-tez qəbul edən uşaqların, 8 yaşında İQ səviyyəsi digər yaşıdlarla müqayisədə daha aşağı səviyyədə olub. Düzgün qidalanan uşaqların İQ səviyyəsi daha yüksək olur.
Expertlərin fikrinə görə, bunun səbəbi odur ki, uşağın beyini məhz 3 yaşında daha intensiv şəkildə inkişaf edir. Həkimlər uşaqların rasionunda yağlı və şirin qidaları məhdudlaşdırmağı məsləhət görürlər. Alimlərin fikrinə görə, bu halda uşaqlar həm sağlam, həm də ağıllı böyüyəcəklər.
Milli.Az / news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1204   Tarix: 16 dekabr 2022
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Çay deyil, meyvədir

Berqamot çay kimi tanınsa da, əslində, onun sitrus bitkisi olduğundan çoxları xəbərsizdir. Bir versiyaya görə, onu seleksiya nəticəsində əldə ediblər. Başqa bir versiyaya görə, berqamot hibrid deyil, portağalın mutasiyas

.

Gözlə görünmür, iyi də yoxdur - Amma, öldürür - Evində kombi olanlar, diqqət

"Heçnə hiss etmirsən, ruhun da incimir, amma. xəbər verir ki, kombi düzgün quraşdırılmadıqda və qazı normal yanmadıqda karbon monoksid adlı qaz ətrafa yayılır. Hansı ki, bu qazın nə iyi var, nə rəngi. O, qapalı məkand

.

Belə yeyiləndə saatlarla tox saxlayır - Dənəsi 15 qəpiyə düşür

Xurmanın badam, püstə və ya qozla birlikdə yeyilməsi orqanizmdə qanda şəkərin daha sabit səviyyədə qalmasına və enerji balansının qorunmasına kömək edir. xəbər verir ki, xurma yüksək təbii şəkər tərkibinə malik olduğunda

.

Yaşlandıqca niyə özünəinam zəifləyir?

Orta yaş dövründə özünə inamın azalması gələcəkdə demensiya riskinin artması ilə əlaqəlidir. Bu nəticəyə London Universitet Kollecinin alimləri gəlib. Araşdırmanın aparıcı müəllifi Filip Frank bu barədə Independent nəşrin

.

Yuxuda sevişmək nəyə yozulur?

Yuxular hələ də sirri açılmayan qaranlıqla dolu dünyadır. Yuxu əsrlərdən bəri araşdırılan, həm alimlərin, həm də mistika ilə məşğul olanların cavabını tapmaq istədiyi tapmacadır. Fərqli və rəngarəng yuxular bəzən də cinsəlikl

.

Tünd şokolad bioloji yaşı azaldırmış

Tünd şokoladın əsas tərkib hissəsi olan teobromin hüceyrələrin qocalma sürətini yavaşladaraq bioloji yaşı azalda bilər. xəbər verir ki, London Kral Kolleci tərəfindən aparılan tədqiqatda, qanında teobromin səviyyəsi yüksə

.

Mətbəxdə taxta qaşıqdan istifadə təhlükəlidirmi?

Taxta qaşıqlar uzun illərdir mətbəxlərin ayrılmaz hissəsidir. Ancaq son vaxtlar onların sağlamlıq baxımından təhlükəli olub-olmaması ilə bağlı müzakirələr aparılır. xəbər verir ki, mütəxəssislərin sözlərinə görə, taxta qaşıqla

.

Çoxlarının yediyi ən zərərli makaronun adı

Mütəxəssislər keyfiyyətli və faydalı makaron məmulatlarını necə seçməyin yollarını, həmçinin hansı növlərdən uzaq durmağın vacib olduğunu açıqlayıblar. Makaron məhsulları dünyada milyonlarla insanın gündəlik qida rasionund

.

Ayaq göbələyi necə keçir? Ayaq göbələyinə nə kömək edir?

Ayaq göbələyi geniş yayılmış dəri problemlərindən biridir və ayaq dərisində müəyyən göbələk növlərinin çoxalması nəticəsində yaranır. Ən çox barmaqların arasında müşahidə olunsa da, növündən asılı olaraq ayağın üst hissəsində

turlar.az

makiyaj etmek qaydalari geyim necə seçməli geyim və ayaqqabılar gəncə xəbərləri hakışta xınayaxdı dalğalı saç düzümləri marqarita pizza kosmetika baldıza aid hakışta veten seirleri maraqlı pehriz toy gecesi