Şirin və yağlı qida intelekt səviyyəni aşağı salır

Şirin və yağlı qida intelekt səviyyəni aşağı salırBristol universitetinin tədqiqatçıları təsdiq edirlər ki, erkən yaşlı uşaqların qidalanması gələcəkdə onların intellekt səviyyəsinə (İQ) təsir edir.
Alimlər araşdırmalar nəticəsində belə qərara gəliblər ki, yağlı və şirin qida uşağın intellekt səviyyəsini aşağı salır.
Həkimlər bir neçə il ərzində bir qrup uşaqları tədqiq edirdilər. Məlum oldu ki, 3 yaşında şirin və yağlı qidaları tez-tez qəbul edən uşaqların, 8 yaşında İQ səviyyəsi digər yaşıdlarla müqayisədə daha aşağı səviyyədə olub. Düzgün qidalanan uşaqların İQ səviyyəsi daha yüksək olur.
Expertlərin fikrinə görə, bunun səbəbi odur ki, uşağın beyini məhz 3 yaşında daha intensiv şəkildə inkişaf edir. Həkimlər uşaqların rasionunda yağlı və şirin qidaları məhdudlaşdırmağı məsləhət görürlər. Alimlərin fikrinə görə, bu halda uşaqlar həm sağlam, həm də ağıllı böyüyəcəklər.
Milli.Az / news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1192   Tarix: 16 dekabr 2022
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Yeni il süfrəsinin bəzəyi olan salat zəhərlənmə verə bilər - Belə saxlayın

Mayonezlə hazırlanmış salatlar, xüsusilə də "Olivye" tez xarab olur və düzgün saxlanılmadıqda zəhərlənməyə səbəb ola bilər. xəbər verir ki, qida təhlükəsizliyi üzrə mütəxəssis Natalya Fomenkonun sözlərinə görə

.

Elektron siqaretlər tütün qədər təhlükəlidir - "Zərərsiz alternativ" mifi

Elektron siqaretlərin (vape) sağlamlıq üçün təhlükəsiz olduğu iddiaları elmi araşdırmalarla təsdiqlənmir. Mütəxəssislər bildirirlər ki, bu məhsullar təkcə asılılıq yaratmır, eyni zamanda ağciyərlərdən ürək-damar sistemin

.

İnfarkt keçirənlərin ortaq vərdişi

Səhər oyandıqdan dərhal sonra fiziki aktivliyin olmaması infarkt keçirmiş insanlarda geniş rast gəlinən vərdişlərdən biridir. xəbər verir ki, bunu britaniyalı kardioloq Sana Sadoksay "Daily Mirror" nəşrinə açıqlamasınd

.

Ürək sağlamlığı üçün ideal şam yeməyi açıqlandı

Kardioloq ürək sağlamlığı üçün sobada bişmiş qızılbalıq, noxud və tərəvəzləri tövsiyə edib. xəbər verir ki, Kardioloq Kunal Lal bildirib ki, düzgün qidalanma ürək sağlamlığını möhkəmləndirə bilər. O, "Infobae" nəşrin

.

Əzələ ağrısının səbəbi belə tərkibli dərmanlar imiş

Kolumbiya Universitetinin alimləri aşkar ediblər ki, xolesterini azaltmaq üçün geniş istifadə olunan statin dərmanları bəzi insanlarda əzələ ağrısına yol aça bilər. xəbər verir ki, araşdırma "Journal of Clinical Investigation"

.

Zibil qablarından gələn qoxuya SON

Evimizdə istifadə etdiyimiz zibil qabları zamanla içərisində bakteriyaların yaranması səbəbindən pis qoxu yaymağa başlaya bilər. Zibil qabları yuyulsa belə, bu qoxu çox vaxt tam aradan qalxmır. xəbər verir ki, qoxunun evi

.

Bizi yavaş-yavaş öldürən 3 qida

Ürəyə ziyan verən qidalar açıqlanıb. xəbər verir ki, Amerikalı ürək cərrahı Jeremy London ürək xəstəliklərinin qarşısını almaq üçün hansı qidaları və içkiləri azaltmaq lazım olduğunu açıqlayıb. Cərrah qeyd edib ki, dörd əsa

.

Telefonu tualetə əsla aparmayın - 10 səbəb

Bir çox insan telefonu tualetə apararkən riskləri belə nəzərə almadan bunu edir. Lakin getdikcə daha çox insan bu vərdişdən şüurlu şəkildə imtina edir. Səbəblər yalnız gigiyena ilə bağlı deyil; həmçinin cihaz asılılığın

.

Hər gün bir stəkan içən qocalmır

Kefirdəki bakteriya immun sistemin yaşlanmasını ləngidir. xəbər verir ki, Yaponiyanın Sinsyu Universitetinin alimləri kefirdəki xüsusi  bakteriyanın immun sistemi yaşlanmasını ləngidiyini və bəzən geri çevirdiyini aşkar ediblər

turlar.az

geyim seçimi geyim necə seçməli kosmetoloq seksual fotolar sizanaga qarsi maskalar kontrasepsiya və abort zebra keksi kosmetika sac modelleri xanım az aydin sani azərbaycan zəhmət