Soğan-sarımsaq qarışığı - soyuqdəymə və qripp sizi qorxutmasın

Soğan-sarımsaq qarışığı - soyuqdəymə və qripp sizi qorxutmasınÇoxsaylı elmi araşdırmalar sübut edib ki, soğan və sarımsaq həqiqətən güclü mikrob və virus əleyhinə təsirə malikdir. Soğan və sarımsağı "təbii antibiotiklər" adlandırmaq olar.
Soyuq fəsillərdə soğan və sarımsağın köməyi ilə biz özümüzü bir çox mikrob və viruslardan qoruya bilərik.
Komsomolskaya pravda qəzetinə müsahibəsində tanınmış rus alimi, professor Sergey Nikolayev soyuq fəsillərdə özünü soyuqdəymə və qripp xəstəliklərindən qorumaq üçün soğan-sarımsaq şirəsindən istifadə etməyi tövsiyə edir. Bu reseptin müəllifləri qədim Tibet təbibləridir.
Qarışığı hazırlamaq üçün 1 baş soğan və 1 baş sarımsaq təmizlənir, sürtgəcdən keçirilir, qarışdırılır, üzərinə 1 stəkan isti (qaynar yox!) su tökülür, 3 gün sərin qaranlıq yerdə saxlanılır, vaxtaşırı olaraq qarışdırılır. 3 gündən sonra qarışığı yaxşı süzün və gün ərzində 2 dəfə 1 xörək qaşığı olmaqla qəbul edin. Hazır qarışığı soyuducuda saxlayın.
Qarışığı həmçinin soyuqdəymə və qripp zamanı sağalmanı tezləşdirmək məqsədi ilə qəbul etmək olar.
Milli.Az / news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1007   Tarix: 01 yanvar 2023
f Paylaş


Kurslar.az kurslar

Oxşar xəbərlər

.

Sinə xərçəngindən tam qurtulmaq mümkün deyil - Onkoloq

Onkoloq süd vəzi xərçənginin təkrarlanma riskinə diqqət çəkib. xəbər verir ki, onkoloq Vladimir İvaşkov xəbərdarlıq edib ki, süd vəzisinin çıxarılmasından sonra belə xərçəngin təkrarlanma riski mövcuddur. "Əməliyyatda

.

Çipsdən niyə imtina etmək lazımdır? - Kardioloqlar açıqladı

Kardioloqların fikrincə, gün ərzində sağlam qəlyanaltılar istifadə etmək artıq çəkinin və ürək xəstəliklərinin qarşısını almağa kömək edir. Lakin nəyin yeyilməsi xüsusilə önəmlidir. . xəbər verir ki, "Parade" nəşr

.

Gərginsinizsə bu vitamininiz çatışmır

Vitamin D, B12, B6, maqnezium, sink və omeqa-3 yağ turşuları çatışmazlığını erkən mərhələdə müəyyən etmək çətindir. xəbər verir ki, bunu rusiyalı endokrinoloq, tibb elmləri namizədi Nataliya Tananakina deyib. "Bu qid

.

Yeməkdən sonra şirniyyat istəyi normaldır?

Bəzi insanlarda yeməkdən dərhal sonra, hələ süfrədən qalxmadan şirniyyat yemək arzusu yarana bilər. Mütəxəssislər bildirir ki, belə hallarda qəbul edilən qidanın tərkibinə diqqət yetirmək lazımdır. Yetərli miqdarda su içmə

.

Soyuq havada çay əvəzinə su içmək daha faydalıdır

Havaların soyuması ilə insanlar bədəni isidən içkilərə xüsusilə çaya daha çox üstünlük verirlər. Lakin mütəxəssislər xəbərdarlıq edirlər ki, soyuq günlərdə çay əvəzinə su içmək orqanizm üçün daha faydalıdır. xəbər verir ki

.

Kimyəvi zəhər yükü ən yüksək olan meyvə və tərəvəzlər açıqlandı

Bir qrup mütəxəssisin daxil olduğu Pesticide Action Network UK (Böyük Britaniya Pestisitlərə Qarşı Fəaliyyət Şəbəkəsi) ölkənin hökumət nəzarətində olan kənd təsərrüfatı məhsullarındakı kimyəvi qalıqlara dair məlumatları təhli

.

Yaddaşı gücləndirən iki təbii qoxu - Mütəxəssislər tövsiyə edir

Yeni araşdırmalar göstərir ki, bəzi təbii qoxuların inhalyasiyası zehni fəaliyyəti artırır, enerjini yüksəldir və diqqəti kəskinləşdirir. Xüsusilə çox kofein qəbulunun qan təzyiqini yüksəltməsi, hamilələr üçün risk yaratmas

.

Çox yeyənlər niyə gec doyur? - Səbəb açıqlandı

Müasir həyat tempi səbəbindən insanlar çox vaxt yeməyi tələsik yeyir. Sürətli yemək vərdişi stress və narahatlığı artıra bilər. xəbər verir ki, rusiyalı nevroloq Marianna Cikiya bildirib ki, bu vərdiş narahatlıq və stres

.

Mütəxəssislər xəbərdarlıq edir: "Tox qarına yatmaq sağlamlıq üçün risklidir

Son günlər sosial şəbəkələrdə və həkimlər arasında "tox qarına yatmağın zərərləri" ilə bağlı müzakirələr artıb. Mütəxəssislər bildirirlər ki, gecə saatlarında ağır yemək qəbul edib yatmaq, bir çox sağlamlıq problemlərini

turlar.az

kosmetik vasiteler gozel gorunmek yemek reseptleri qozlu toyuq salati atalar sozleri veten haqqinda nişan geyim modelləri sızanaqlara qarşı maskalar kosmetika sac modelleri aysel gülməli hakıştalar novruz bayramına aid hakıştalar eqreb