Soğan-sarımsaq qarışığı - soyuqdəymə və qripp sizi qorxutmasın

Soğan-sarımsaq qarışığı - soyuqdəymə və qripp sizi qorxutmasınÇoxsaylı elmi araşdırmalar sübut edib ki, soğan və sarımsaq həqiqətən güclü mikrob və virus əleyhinə təsirə malikdir. Soğan və sarımsağı "təbii antibiotiklər" adlandırmaq olar.
Soyuq fəsillərdə soğan və sarımsağın köməyi ilə biz özümüzü bir çox mikrob və viruslardan qoruya bilərik.
Komsomolskaya pravda qəzetinə müsahibəsində tanınmış rus alimi, professor Sergey Nikolayev soyuq fəsillərdə özünü soyuqdəymə və qripp xəstəliklərindən qorumaq üçün soğan-sarımsaq şirəsindən istifadə etməyi tövsiyə edir. Bu reseptin müəllifləri qədim Tibet təbibləridir.
Qarışığı hazırlamaq üçün 1 baş soğan və 1 baş sarımsaq təmizlənir, sürtgəcdən keçirilir, qarışdırılır, üzərinə 1 stəkan isti (qaynar yox!) su tökülür, 3 gün sərin qaranlıq yerdə saxlanılır, vaxtaşırı olaraq qarışdırılır. 3 gündən sonra qarışığı yaxşı süzün və gün ərzində 2 dəfə 1 xörək qaşığı olmaqla qəbul edin. Hazır qarışığı soyuducuda saxlayın.
Qarışığı həmçinin soyuqdəymə və qripp zamanı sağalmanı tezləşdirmək məqsədi ilə qəbul etmək olar.
Milli.Az / news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1010   Tarix: 01 yanvar 2023
f Paylaş


Kurslar.az kurslar

Oxşar xəbərlər

.

Miqren ağrılarını yüngülləşdirə biləcək üsullar AÇIQLANDI

Miqren dünya üzrə milyonlarla insanın həyat keyfiyyətinə təsir edən, kəskin və dözülməz baş ağrıları ilə müşayiət olunan nevroloji problem sayılır. -ın məlumatına görə, mütəxəssislər bildirirlər ki, bəzi sadə üsullar miqre

.

Saqqızla bağlı məşhur mif puç oldu

"Udulmuş saqqızın bədəndə 7 il qalması barədə deyilənlər mifdən başqa bir şey deyil". xəbər verir ki, bunu həkim-qastroenteroloq Anastasya Gostrous deyib. Uşaqlıqdan eşitdiyimiz "Saqqız mədədə yeddi il qalır"

.

Çipsdən niyə imtina etmək lazımdır? - Kardioloqlar açıqladı

Kardioloqların fikrincə, gün ərzində sağlam qəlyanaltılar istifadə etmək artıq çəkinin və ürək xəstəliklərinin qarşısını almağa kömək edir. Lakin nəyin yeyilməsi xüsusilə önəmlidir. . xəbər verir ki, "Parade" nəşr

.

Niyə hamı kökəlir? - AÇIQLAMA

Son illər ölkəmizdə piylənmə hallarında ciddi artım müşahidə olunur. Həkimlər və qidalanma mütəxəssisləri bildirirlər ki, artıq çəkinin bu qədər sürətlə yayılması həm həyat tərzi, həm də qida vərdişləri ilə birbaşa bağlıdır

.

Yeni il "yolka"ları barədə ciddi xəbərdarlıq - Evə gətirdiyimiz təhlükə

Pulmonoloq Yelena Pyatikova süni Yeni il ağaclarının düşündüyümüz qədər zərərsiz olmadığını bildirib. xəbər verir ki, onun sözlərinə görə, bir çox evlərdə istifadə olunan bu ağaclar plastik materiallardan hazırlandığı üçü

.

Ümumiyyətlə zərərlidir, ancaq bir növü var ki, birbaşa "xəstəliyə dəvətnamədir"

Həkim ən zərərli kolbasa növünü açıqlayıb. xəbər verir ki, rusiyalı qastroenteroloq Yevgeniya Melnikova bildirib ki, hər gün sosiska və kolbasa yemək zərərlidir. "Bu məhsulların tərkibində çoxlu dad artırıcılar, duz

.

Yaşlı hüceyrələri yenidən cavanlaşdırmaq mümkün olacaq

Alimlər hüceyrələrin enerji mərkəzləri olan mitoxondriləri yeniləməyin yeni üsulunu tapıblar. "Nanoflower" adlı texnologiya sayəsində sağlam kök hüceyrələrin istehsal etdiyi əlavə enerjinin, zədələnmiş və yaşlanmı

.

Qığırdaq və sümükləri "gəncləşdirən" dərman tapıldı - Elm dünyasında inqilab

Sümüklərin və qığırdaqların "gəncləşməsi" üçün yeni preparat hazırlanıb. Stenford Universitetinin tədqiqatçıları yaşlanma ilə əlaqəli oynaq aşınmasını ləngidə bilən və 15-PGDH adlı fermentin fəaliyyətini zəiflədə

.

Ata olmaq üçün riskli yaş açıqlandı - Tək qadınlarda deyilmiş

Son illərdə doğum nisbətləri əsasən qadınların yaşı ilə əlaqələndirilsə də, mütəxəssislər kişilərdə də ata olmaq üçün "riskli yaş" anlayışının olduğunu bildirirlər. xəbər verir ki, Üroloq Prof. Dr. Murat Zorun sözlərin

turlar.az

makiyaj etmek qaydalari geyim seçimi sac duzumleri cinsi isteksizlik razyana çayı üz maskaları şirniyyatların hazırlanması kosmetika cinsi elaqe heyati veten haqqinda atalar sozleri qiz evi naz mila