Soğan yemək üçün 8 SƏBƏB

Soğan yemək üçün 8 SƏBƏBSoğanın insan orqanizminə faydaları elm tərəfindən təsdiqlənib. Bu tərəvəz antioksidant xüsusiyyətlərə malikdir, xərçəngdən qoruyur, immunitet sistemini gücləndirir və ümumi rifahı yaxşılaşdırır.
Milli.Az "Çoxwellhealth.com"a istinadən xəbər verir ki, soğanı qida rasionuna daxil etmək sağlamlığınızın qeydinə qalmaq üçün sadə və sərfəli üsuldur.
Soğanlar fitonutrientlərlə - bitkiləri bakteriya, virus və göbələklərdən qoruyan təbii birləşmələrlə zəngindir. Bu, bir insana necə kömək edir:
Bakteriyalarla mübarizə
Soğan Escherichia coli (E. coli), Staphylococcus aureus (S. aureus) və Bacillus cereus kimi təhlükəli bakteriyalara qarşı təsirlidir. Araşdırmalar göstərir ki, soğanda olan bir flavonoid olan quercetin bir çox zərərli mikroorqanizmlərin inkişafını ləngidir.
Xərçəngdən qorunma
Alimlər müəyyən ediblər ki, soğanın müntəzəm istehlakı xərçəng, xüsusilə də mədə-bağırsaq traktının inkişaf riskini azaldır. Quercetin mədə xərçəngi ilə əlaqəli bir bakteriya olan Helicobacter pylori (H. pylori) böyüməsini maneə törədir.
Azaldılmış iltihab
Soğanın tərkibindəki flavonoidlər, qlutatyon, selenium, E və C vitaminləri antioksidant təsiri sayəsində orqanizmin sərbəst radikalları neytrallaşdırmağa kömək edir.
Qan şəkərinə nəzarət
Soğan ekstraktı, diabet dərmanları ilə birləşdirildikdə, dozadan asılı olaraq qlükoza səviyyəsini 35-50% azalda bilər.
Sümüklərin gücləndirilməsi
Soğanların əsas komponentlərindən biri olan GPCS peptidinin sümük itkisini yavaşlatdığı, sümük kütləsinin itkisini azaltdığı və sınıq riskini azaltdığı tədqiqatlarda göstərilmişdir.
Həzm dəstəyi
Soğan bağırsaqdakı faydalı bakteriyaları qidalandıran və mikrofloranı yaxşılaşdıran inulin kimi prebiyotiklərin mənbəyidir.
Soğan piylənmə ilə əlaqəli iltihabı, yağ kütləsini və qan trigliserid səviyyələrini azaldır.
Soğan həm xam, həm də bişmiş halda faydalı xüsusiyyətlərini saxlayır, baxmayaraq ki, istilik müalicəsi tiosulfinatların, antibakterial və antifungal xüsusiyyətləri olan maddələrin tərkibini azaldır. Maksimum faydaları qorumaq üçün mütəxəssislər yeməkdən əvvəl soğanı doğramağı məsləhət görürlər. Qaynatma və qızartma qida maddələrini azaldır. /BAKU.WS
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 840   Tarix: 16 mart 2025
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Çayı belə içmək xərçəng yaradır

Səhər yuxudan oyanan kimi əlimizin uzandığı ilk şey adətən bir stəkan dəmli çay olur. Xüsusilə Azərbaycan mədəniyyətində çayın yeri ayrıdır; səhər yeməyində, qonaqlıqda, istirahətdə. Ancaq bir çoxumuz fərqinə varmadan sağlamlığımız

.

Hər səhər bir dənəsini udun - 1 həftə sonra dəyişikliyə inanmayacaqsınız

Sarımsaq əsrlərdir həm yeməklərdə, həm də xalq təbabətində istifadə olunur. bildirir ki, çiy halda yeyildikdə bədəni toksinlərdən təmizləyib xroniki xəstəliklərə qarşı qoruyur. Mütəxəssislər bildiriblər ki, hər səhər acqarın

.

"Şüşə dəri" üçün bir qəpik də xərcləməyə gərək yoxdur - Sadə üsul

"TikTok"da 2,8 milyondan çox baxış toplayan "şüşə dəri" tendensiyası Koreya gözəllik mədəniyyətindən yaranıb və indi qlobal bir fenomenə çevrilib. . Şüşə dəri, adından da göründüyü kimi, demək olar ki

.

Əzələ üçün istifadə edirlər, amma orqanları sıradan çıxarır - Ciddi xəbərdarlıq

Son illərdə gənclər arasında əzələ kütləsini artırmaq məqsədilə zülal (protein) tozlarından istifadənin artması sağlamlıq mütəxəssislərini narahat etməyə başlayıb. Qastroenterologiya üzrə tanınmış mütəxəssis zülal tozlarını

.

25-44 yaş aralığında olanlar üçün təhlükə : Gecə yatarkən

25-44 yaş arasında infarkt nisbəti koronavirusla birlikdə 30 faiz artıb. xəbər verir ki, bu barədə Prof.Dr.Mustafa Bilge Ərdoğan deyib. O, xəstələrin böyük əksəriyyətinin infarkt başlamazdan əvvəl kritik siqnallar aldığın

.

Allergiyanı yüngülləşdirmək üçün sarımsaq bal qarışımı

Sarımsaq balı, ənənəvi Çin təbabətində yüksək dəyərləndirilir və artıq 2500 ildən çoxdur ki, tətbiq olunan kompleks müalicə sisteminə daxildir. Ancient Digin səhifəsində allergiya tutmaları zamanı sarımsaq balının faydalar

.

Yayda soyuqdəymə: İsti havada insanlar niyə xəstələnir?

Soyuqdəymə adətən qış fəslilə əlaqələndirilsə də, bir çox insan elə yayın qızmar günlərində bu xəstəliyə tutulur. Bəs isti havada virusla yoluxmaq necə mümkün olur? . xəbər verir ki, ukraynalı pediatr Darya Vlasenko bu sual

.

İmtahandan əvvəl bu meyvəni yeyin - Zehniniz açılacaq

Zehni performansınızı artırmaq istəyirsinizsə, qəlyanaltınıza bu qidanı əlavə etməyiniz tövsiyə olunur. xəbər verir ki, "Food & Function" jurnalında yayımlanan yeni araşdırmaya görə, hər gün 50 qram qoz yemə

.

Bu otaq ətirləri zəhər saçırmış - Satışdan çıxarılır - FOTO

Bu otaq ətirləri zəhər saçırmış. xəbər verir ki, Türkiyənin Ticaret Nazirliyi "Lactone" markasının iki otaq qoxusunu zəhərli olduğunu açıqlayıb. Nazirlik "Lactone" markasının "Sweet Sugar" v

turlar.az

sonxeber.az=https://sonxeber.az=sonxeber.az yemek reseptleri makiyaj instagram yay geyimləri 2025 peçenye reseptləri ataya aid atalar sozleri hakisda erotik fantaziya faydalı məsləhətlər qurd ve quzu hakisdalar faydalı bilgilər pomidor