Soyuqdəymə zamanı bunları YEMƏYİN

Soyuqdəymə zamanı bunları YEMƏYİNSoyuqdəyməsi olan insanlar qidalanmasına daha diqqətli yanaşmalı və bəzi məhsulları rasiondan təcili şəkildə çıxarmalıdır.
Milli.Az xəbər verir ki, mütəxəssislər soyuqdəymə halında bir çox məhsullardan imtina etməyi tövsiyə edirlər.
Turşular
Turşular ləzzətli olsa da, xəstələnəndə onlardan uzaq durmalısınız.
Çiyələk
Çiyələyin soyuqdəymə zamanı faydalı olacağını düşünə bilərsiniz, təəssüf ki, belə deyil. Çiyələk burun və sinuslarınıza narahatlıq yarada biləcək yüksək səviyyədə histamin ifrazına səbəb olur.
Rəfinə edilmiş qidalar
Bütün işlənmiş qidalar zərərli və ya uğursuz seçimdir. Ancaq bunların arasında çox miqdarda duz, şəkər və yağ ehtiva edənlər daha təhlükəlidir. Tərkibindəki maddələr bədəndə iltihaba səbəb ola bildiyi üçün sağalma prosesini ləngidir. Bu səbəblə sağalana qədər duzlu qəlyanaltılar, kolbasa və bütün işlənmiş ət məhsullarından uzaq olmaq faydalıdır.
Şəkər
Şəkər immun sisteminin xəstəliklə mübarizə qabiliyyətini müvəqqəti olaraq poza bilər. Odur ki, pisləşməmək üçün şirniyyat istəklərinizi nəzarət altında saxlamağa çalışın.
Qızartmalar
Öskürək və ya boğaz ağrısı varsa, çubuq, çipsi və smit kimi xırtıldayan məhsullar ağrını şiddətləndirə bilər.
Düzgün qidalar immun sisteminizi gücləndirməyə və simptomları tez bir zamanda aradan qaldırmağa kömək edə bilər.
Toyuq şorbası
Tədqiqatlar göstərir ki, toyuq şorbası soyuqdəyməyə müalicəvi və iltihabönləyici təsir göstərir.
Acı bibər
Çili bibəri soyuqdəymə simptomlarını yüngülləşdirə bilən kapsaisin ehtiva edir. Kapsaisin bəlğəmgətirici təsirə malikdir. Seliyi parçalaya bildiyi üçün öskürəyi rahatlaşdıra bilir.
Zəncəfil
Bir stəkan isti zəncəfil çayı soyuqdəyməyə qarşı effektiv vasitədir. Bu güclü ədviyyat virusla mübarizə aparmağa kömək edən ağrıkəsici və iltihab əleyhinə təsir göstərir. Zəncəfil öskürəyi yatırır və boğazı sakitləşdirir.
Zoğal
Zoğal C vitamini və immunitetinizi dəstəkləyəcək quersetin adlı antioksidantla zəngindir. Florida Universitetində aparılan araşdırmanın nəticələrinə görə, zoğal suyu qəbul edənlər soyuqdəyməni daha yüngül keçirir. Odur ki, tez-tez zoğal çayı için. (publika.az)
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1279   Tarix: 11 noyabr 2020
f Paylaş


xidmetler

Oxşar xəbərlər

.

101 yaşlı qadın uzunömürlülüyünün sirrini AÇIQLADI - FOTO

Böyük Britaniyada 101 yaşını qeyd edən Coys Linas uzunömürlülüyünün gizlinini bölüşüb. xarici mətbuata istinadən xəbər verir ki, Linas gənclik illərində atasına fermada yardım edib, daha sonra ayaqqabı fabrikində çalışıb

.

Yaddaşı gücləndirən iki təbii qoxu - Mütəxəssislər tövsiyə edir

Yeni araşdırmalar göstərir ki, bəzi təbii qoxuların inhalyasiyası zehni fəaliyyəti artırır, enerjini yüksəldir və diqqəti kəskinləşdirir. Xüsusilə çox kofein qəbulunun qan təzyiqini yüksəltməsi, hamilələr üçün risk yaratmas

.

Niyə hamı kökəlir? - AÇIQLAMA

Son illər ölkəmizdə piylənmə hallarında ciddi artım müşahidə olunur. Həkimlər və qidalanma mütəxəssisləri bildirirlər ki, artıq çəkinin bu qədər sürətlə yayılması həm həyat tərzi, həm də qida vərdişləri ilə birbaşa bağlıdır

.

Çox az istifadə olunur amma ən faydalı tərəvəzdir

Qulançar (asparagus) yüksək qidalılıq dəyəri və sağlamlığa müsbət təsirləri ilə tanınan tərəvəzlərdən biridir. Vitamin A, C, K, fol turşusu və antioksidantlarla zəngin olan bu məhsul həm detoks təsiri göstərir, həm də immu

.

Ümumiyyətlə zərərlidir, ancaq bir növü var ki, birbaşa "xəstəliyə dəvətnamədir"

Həkim ən zərərli kolbasa növünü açıqlayıb. xəbər verir ki, rusiyalı qastroenteroloq Yevgeniya Melnikova bildirib ki, hər gün sosiska və kolbasa yemək zərərlidir. "Bu məhsulların tərkibində çoxlu dad artırıcılar, duz

.

Qığırdaq və sümükləri "gəncləşdirən" dərman tapıldı - Elm dünyasında inqilab

Sümüklərin və qığırdaqların "gəncləşməsi" üçün yeni preparat hazırlanıb. Stenford Universitetinin tədqiqatçıları yaşlanma ilə əlaqəli oynaq aşınmasını ləngidə bilən və 15-PGDH adlı fermentin fəaliyyətini zəiflədə

.

Çay dəmləyəndə edilən ən böyük SƏHV

Çox insan çayı düzgün şəkildə dəmləmədiyi üçün içki həm dadını, həm də faydalı xüsusiyyətlərini itirir. Mütəxəssislər bildirirlər ki, ən yayılmış vərdişlərdən biri çayın keyfiyyətini tamamilə korlayır. xəbər verir ki, ça

.

Həm immuniteti gücləndirir, həm də arıqladır

Mütəxəssislər bildirirlər ki, gündəlik qidalanmada soğanın istifadəsi həm immuniteti gücləndirir, həm də arıqlama prosesinə dəstək olur. xəbər verir ki, tərkibindəki kversetin, antibakterial maddələr və lif sayəsində soğa

.

Diş həkimindən qorxursunuzsa, şirniyyatı azaldın

Yeni il ərəfəsində şirniyyatların çoxluğu dişlər üçün risk yaradır. xəbər verir ki, mikrobioloqlar bildirirlər ki, şirniyyat ağıza daxil olduqda dişlərdə yaşayan bakteriyalar onu enerji üçün istifadə edir və bir-iki dəqiq

turlar.az

qadin dunyasi geyim necə seçməli gozel gorunmek kişi üzükləri ürək damar və qan sistemi gəlin qayınana aşıqlar kosmetika qaynana hakista cinsi damla naz mila usaq geyimleri