Sümükləri bərkidən və arıqlamağa yardım edən bitki

Sümükləri bərkidən və arıqlamağa yardım edən bitkiDərman düzəldilməsində bitkilərdən ən çox razyanadan istifadə edilir.
Razyana qan təzyiqini aşağı salar, qəbizliyi aradan qaldırmaqda sizə yardım edər.
Tibb elmində bu bitkinin toxumundan çox istifadə olunur. Xüsusilə də əgər mədənizdə qaz varsa və ya sancılardan əziyyət çəkirsinizsə, bu bitkinin toxumundan istifadə edə bilərsiniz. Əgər körpənizə süd verirsinizsə və südünüz azdırsa, bu bitkinin sorağına gedə bilərsiniz.
Bu bitkinin 100 qramı bədənə 30 kalori enerji verər. Əslində bu bitki azkalorili bitkidir. Çünki 90%-ni su təşkil edir. Razyana insana uzun müddət toxluq hissi verir. Ona görə də sizi çox yeməkdən saxlayır. Bu bitkinin tərkibində kalium vardır və ona görə də sidikqovucudur. Əgər bədəninizdə su yığımı varsa, bu bitkidən istifadə edin.
Razyananın tərkibində çox sayda minerallar vardır. Bu bitki kalsium və kalium deposudur. 100 qr. razyananın tərkibində 4-45 milliqram kalsium vardır. Bu bitkinin tərkibində olan kalium imkan vermir ki, kalsium bədəndən çıxsın. Siçanların üzərində aparılan tədqiqatlar göstərir ki, razyana sümüklərin ovulmasının qarşısını alır. Əgər sümüklərinizin möhkəm olmasını istəyirsinizsə, razyana qəbul edin.
Bu bitkinin tərkibində B9 vitamini vardır ki, qadınlar üçün lazımlıdır. Adətən qadınların bədənində bu maddə çatışmamazlığı olur. Xüsusilə də hamilə dövründə bu maddə anaya lazımlıdır. Bu qadınların qan azlığı ancaq dəmir azlığına görə olmur. Bəlkə B9 vitamininin azlığı da qan azlığına gətirib çıxardar. Bu vitaminin bizim əhvalımıza təsiri çoxdur. Əgər bu vitamin az olarsa, hövsələsiz və kobud olarıq. Əgər həmişə nikbin olmaq istəyirsinizsə, razyanadan çox istifadə edin.
Razyana yüksək qan təzqiyini kontrol edə bilir. Bunu isə tərkibində olan kalium vasitəsilə edir. Hər 100 qr-da 400-500 milliqram kalium vardır. Bundan başqa razyana natrium ilə kalium arasında balans yaradır. Bu da qan təzyiqini tənzim edir.
Deyerler.org

Xəbərlər     Baxılıb: 1915   Tarix: 20 fevral 2017
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Qan laxtalanması problemi genetik imiş

Qan laxtalanması problemi genetik imiş. xəbər verir ki, F2 (protorombin) və F5 (Leyden faktoru) genlərindəki mutasiyalar qan laxtalanmasını pozur və tromboz ( damarların tıxanması ) riskini artırır. . Bu barədə Rusiyanı

.

Bu halda ölüm riski artır

"Son zamanlar idman zallarında qəfil ürək ölümü və infarkt hallarının artması ictimaiyyətin ciddi narahatlığına səbəb olub. Məsələnin kökündə bir neçə amil dayanır. Əvvəla, gizli ürək-damar xəstəlikləri bu halların əsa

.

Spirtli içki ürək sağlamlığına belə təsir edir

Alimlər alkoqolun ürəyə mümkün təsirlərini təhlil ediblər. . -ın məlumatına görə, onlar müəyyən ediblər ki, hətta orta dərəcədə içmək də ürək ritmində dəyişikliklərə səbəb ola bilər və müxtəlif ürək-damar xəstəliklərini

.

Şampununuza bunları əlavə edin – Saçınız 7 gün yağlanmayacaq

Saçların tez-tez yağlanması həm qadınların, həm də kişilərin ən çox şikayət etdiyi problemlərdən biridir. Mütəxəssislər bildirirlər ki, bəzi təbii maddələri şampuna əlavə etməklə bu problemdən asanlıqla qurtulmaq mümkündür

.

Xəstəxanalara pul "tökməyə" ehtiyac yoxdur - Evdə də "sağalmaq" olurmuş

Xroniki yorğunluğun gizli səbəbi aşkarlanıb. xəbər verir ki, "Mount Sinai" tibb məktəbinin alimləri xroniki yorğunluq sindromunun əsas səbəblərindən birini müəyyən ediblər. "Frontiers in Medicine" jurnalınd

.

"Mayalı məhsullar ürəyin "evini yıxır"

Kardioloq ürəyin sağlam qalmasına kömək edən qidaları açıqlayıb. xəbər verir ki, rusiyalı kardioloq Anton Vaxlyaev gündəlik qidalanmada daha çox təzə tərəvəz, meyvə və göyərtiyə yer verilməsini tövsiyə edib. "Kaliuml

.

Nə çovdar, nə də kəpəkli… Ən sağlam çörək bunlar imiş

Son illərdə xəstəliklərin artması ilə sağlam qidalanmaya maraq da yüksəlib. Ağ çörək yerini kəpəkli, çovdarlı çörəklərə versə də, "ən faydalı çörək hansıdır?" sualı tez-tez soruşulur. Mütəxəssislər ən sağlam çörə

.

Ən sağlam süd növü açıqlandı– İnək südü siyahıda deyil

Son araşdırmalar südlərin qida dəyərini müqayisə edərək ən faydalı növü müəyyən edib. Mütəxəssislərin açıqlamasına görə, ən yüksək qida dəyərinə malik süd keçi südü hesab olunur. xəbər verir ki, qidalanma üzrə mütəxəssislə

.

Kiflənmiş məhsulları yemək xərçəng yaradır

Kiflənmiş meyvələri qətiyyən yeməyin. xəbər verir ki, bu barədə ekspert Mariya Zolotaryova xəbərdarlıq edib. "Kif göbələkləri insan sağlamlığı üçün təhlükəli sayılır. Onlar təkcə məhsulların görünüşünü korlamır. Hə

turlar.az

kosmetik vasiteler həkim məsləhəti yay geyimləri 2025 geyim dəbləri aysel elizade sevgilisi ev dizaynlari yataq otagi saglamliq haqqinda kosmetika gozellik dolça aybawi babasil həsən bəy zərdabi