Suyu mis qabdan için - 5 MÖCÜZƏ FAYDASI

Suyu mis qabdan için - 5 MÖCÜZƏ FAYDASIHindistan və Misirdə içməli suyu mis kuzələrdə yığıb saxlayır, elə mis fincana süzüb içirlər.
Qədim şərqdə su və südün mis qabda saxlamağın faydalı olduğunu bilirlər.
Mis fincanlarda içilən suyu isə sağlamlıq eliksiri adlandırırlar.
Milli.Az bildirir ki, medicina.az suyu mis qabdn içməyin orqanizmə faydalarını araşdırıb. Bunları oxuduqda bir mis kuzə tapıb, suyu onda saxlamaq arzusu yaranır. Əgər belə qablar tapsanız, şüşə qabları mislə əvəz edin.
1. Mis xərçəng əleyhinə təsirlidir
Mis qabda saxlanılan su həm yaxşı dezinfeksiya olur, həm də diri suya çevrilir.
Mis yaraları tez sağaldır, yeni sağlam hüceyrələr əmələ gəlməsini artırır, beyini oksigenlə təmin edir.
2. Arıqladır
Mis həzm sisteminə yaxşı təsir edib, yağ toplanmasının qarşısını alır. Ona görə mis qabdan su içmək həm də formada qalmağa yardım edir.
3. Qan dövranını aktivləşdirir
Mis qan təzyiqini normallaşdırır, qanı oksigenlə zənginləşdirir, pis xolesterinin damarlar yığılmasının qarşısını alır, qan damar sistemini aktivləşdirir. Ona görə mis qabdan içilən su ürək xəstəlikləri və bu səbəbdən ölüm riskini də xeyli azaldır.
4. Toksin, zəhərli maddələri zərərsizləşdirir
Mis qabdan içilən sum is ionları ilə zəngin olduğu üçün qan, limfa və bağırsaqlarda olan şlak, toksin və zəhərləri neytrallaşdırır.
5. İmmuniteti və sümükləri möhkəmləndirir
Bunu artıq Amerika alimləri də sübut ediblər ki, mis qabdan su içmək sümük və immuniteti möhkəmləndirir, bu su güclü iltihab əleyhinə təsirə malikdir.
Ona görə mis qabdan su içənlər daha güclü olub, az xəstələnir
Amma unutmayın ki, insan üçün misin sutkalıq dozası 1 mq-dır. Bundan artıq mis zərrəcikləri zərərlidir. Düzdür mis qabdan suya mis özü az daxil olur, amma yenə də mis qabdan gündə 3-4 stəkandan artıq su içməyin.
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1479   Tarix: 13 fevral 2020
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Hər gün yeyirik, amma ürəyə ziyandır - Süfrədə ən təhlükəli 3 qida

Ləzzətli olduqları üçün gündəlik süfrələrdən əskik olmayan bəzi qidalar, mütəxəssislərin fikrincə, ürək sağlamlığı üçün ciddi risk yarada bilər. xəbər verir ki, araşdırmalar göstərir ki, xüsusilə emal olunmuş və qızardılmı

.

Çay və qəhvənin hansı halda xərçəng yaratdığı elmə məlum oldu

Alimlər çay və qəhvənin çox isti halda içilməsinin mədə xərçəngi riskini artırdığını müəyyən ediblər. xəbər verir ki, araşdırma Çinin Paytaxt Tibb Universitetinin alimləri tərəfindən aparılıb. Nəticələr "Food & Function"

.

Acılı, yağlı, yoxsa turş? - Mədə üçün ən zərərli qida

Yeni il süfrəsində bol çeşidli yeməklər mədə-bağırsaq sistemi üçün ciddi risklər yarada bilər. Mütəxəssislər xəbərdarlıq edir ki, bəzi qidalar bayram sevincini sağlamlıq problemləri ilə əvəz edə bilər. xəbər verir ki, EuroOnc

.

Mövsümi qripdən qorunmağın 5 yolu - Mütəxəssisdən tövsiyə

Qış aylarının gəlişi ilə birlikdə tənəffüs yolları infeksiyalarında, xüsusilə mövsümi qrip hallarında ciddi artım müşahidə olunur. xəbər verir ki, qulaq, burun və boğaz mütəxəssisi, dosent İsmayıl Öndər Uysal bildirib ki

.

Mətbəxdə taxta qaşıqdan istifadə təhlükəlidirmi?

Taxta qaşıqlar uzun illərdir mətbəxlərin ayrılmaz hissəsidir. Ancaq son vaxtlar onların sağlamlıq baxımından təhlükəli olub-olmaması ilə bağlı müzakirələr aparılır. xəbər verir ki, mütəxəssislərin sözlərinə görə, taxta qaşıqla

.

Bayramda bunları yeməyin

Bayram günlərində süfrələrin bol və çeşidli olması çox vaxt həddindən artıq qidalanmaya səbəb olur. Mütəxəssislər xəbərdarlıq edir ki, normadan artıq yemək mədə-bağırsaq sistemində ağırlaşma, köp, həzm pozğunluğu və ümum

.

Onkoloq xəbərdarlıq edir: Şirin içkilər xərçəng riskini artırır

Şirin qazlı içkilərin tez-tez qəbul edilməsi yoğun bağırsaqda poliplərin yaranması və xərçəng riskinin artması ilə əlaqələndirilir. xəbər verir ki, rusiyalı onkoloq Sergey İvanov bildirib ki, bu tip içkilərin müntəzəm istifadəs

.

Orqanizmi təmizləyir, həzmi yaxşılaşdırır, dərini qoruyur - Detoksun faydaları

Müasir həyat tərzi, qeyri-sağlam qidalanma, hava çirkliliyi, stress və kimyəvi maddələr orqanizmdə toksinlərin yığılmasına səbəb olur. Bu toksinlər zamanla həm fiziki, həm də psixoloji sağlamlığa mənfi təsir göstərə bilər

.

Belə toyuqları almayın - Rəngindən bilinir

Toyuq ətindəki rənglər həm ət yağlılığı, həm də təzəlik səviyyəsi barədə ipucu verir. xəbər verir ki, mütəxəssislərin sözlərinə görə ağımtıl və açıq çəhrayı ənglər adətən yağlılıq və birləşdirici toxumaların paylanmasın

turlar.az

toy makiyaji sekilleri hamilelikde qidalanma adlarin menasi tozsoranlar doslu qizlar qirmizi mercinin hazirlanmasi badam kosmetika kokelmek maskalar bahar hakista hakista sozler