Tez ölmək istəmirsinizsə - bu qidalardan uzaq durun

Tez ölmək istəmirsinizsə - bu qidalardan uzaq durunŞirniyyatlar, ləzzətli dadları ilə geniş populyarlıq qazanmış qida məhsullarıdır, lakin onların aşırı istehlakı bir sıra zərərlərə səbəb ola bilər.
Milli.Az musavat.com-a istinadən bildirir ki, şirniyyatların zərərləri aşağıdakılardır:
Yüksək şəkər tərkibi: Şirniyyatların çoxu yüksək miqdarda şəkər ehtiva edir, bu da insulin səviyyələrinin yüksəlməsinə, qanda şəkərin sürətlə artmasına və ardından düşməsinə səbəb ola bilər. Bu, şəkər xəstəliyi riskini artırır.
Kilo alma: Şirniyyatlar kalori baxımından zəngin olduğundan, onların mütəmadi istehlakı kökəlməyə səbəb ola bilər. Şirin qidalar, mədə hissiyatını qısa müddətə artırsa da, uzun müddətdə aclığın artırmasına səbəb ola bilər.
Diabet riski: Aşırı şəkər istehlakı, insulin müqavimətini artırır, bu da tip 2 diabet riskini yüksəldir.
Diş sağlamlığı: Şəkərli qidalar diş çürüməsi riskini artırır. Şirniyyatlar dişlərdə bakteriyaların böyüməsinə şərait yaradır və diş minesini zədələyə bilər.
Qida əlavələri: Bir çox şirniyyat, saxta dadlandırıcılar, boyalar və konservantlar kimi qida əlavələri ehtiva edir. Bu maddələr bəzən allergiya, baş ağrısı və digər sağlamlıq problemlərinə səbəb ola bilər.
Psixoloji təsir: Şirin qidaların istehlakı bəzən "duyğu yemək" adlanan vəziyyətə səbəb ola bilər, yəni insanlar stres, narahatlıq və ya depressiya zamanı şirniyyata yönəlirlər.
Hüceyrə sağlamlığına ziyan: Aşırı şəkər istehlakı, bədəndə iltihab və oksidativ stressə səbəb ola bilər, bu da müxtəlif xroniki xəstəliklərin inkişaf riskini artırır.
Həzm problemləri: Bəzi şirniyyatlar, lif tərkibi az olduğundan, həzm sisteminin düzgün işləməsini pozaraq, bağırsaq problemlərinə yol açır.
Şirniyyatların zərərlərini azaltmaq üçün, onları mütəmadi istehlak etməkdən çəkinmək, sağlam alternativlər seçmək (məsələn, meyvələr və az şəkərli desertlər) və balanslı bir pəhriz tətbiq etmək tövsiyə olunur. 
Milli.Az
Xəbərlərimizi WhatsApp kanalımızdan da oxuyun

Xəbərlər     Baxılıb: 935   Tarix: 28 oktyabr 2024
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Donuz əti yeyən kişi infarkt keçirdi

Moskvada kişi donuz əti yedikdən dərhal sonra özünü pis hiss edərək xəstəxanaya çatdırılıb. xəbər verir ki, həkimlər ona kardiogen şok və 1-ci tip Kounis sindromu diaqnozu qoyublar. Bu sindrom nadir rast gəlinən, allergi

.

Çipsdən niyə imtina etmək lazımdır? - Kardioloqlar açıqladı

Kardioloqların fikrincə, gün ərzində sağlam qəlyanaltılar istifadə etmək artıq çəkinin və ürək xəstəliklərinin qarşısını almağa kömək edir. Lakin nəyin yeyilməsi xüsusilə önəmlidir. . xəbər verir ki, "Parade" nəşr

.

Dar geyinən qadınlara xəbərdarlıq

Qadınların əksəriyyəti həyatlarının müəyyən dövründə vaginal infeksiyalara tutulur. xəbər verir ki, Türkiyəli həkim Ecem Eren dar geyimlərin və bəzi digər amillərin vaginal infeksiyalara səbəb olduğunu bildirib. Dar geyim

.

Xəstəliyi olanlar Masazırdan ev almasınlar - Həkim riskləri AÇIQLADI

Son zamanlar xroniki xəstəliyi və ya yüksək qan təzyiqi olan şəxslərin Masazır kimi ərazilərdən ev almaması ilə bağlı fikirlər səsləndirilir. Bildirilir ki, bu cür yaşayış məntəqələri onların səhhətinə mənfi təsir göstər

.

Niyə hamı kökəlir? - AÇIQLAMA

Son illər ölkəmizdə piylənmə hallarında ciddi artım müşahidə olunur. Həkimlər və qidalanma mütəxəssisləri bildirirlər ki, artıq çəkinin bu qədər sürətlə yayılması həm həyat tərzi, həm də qida vərdişləri ilə birbaşa bağlıdır

.

Uşaqdan böyüyə hamı bəh-bəhlə yeyir - Beynin düşməni olan 6 qida

Nevroloqlar beynə ən zərərli olan 6 qidanı açıqlayıb. xəbər verir ki, nevroloqlar beynin uzunmüddətli fəaliyyətini zəiflədən 6 gündəlik qidanı müəyyənləşdirib. Mütəxəssislər bu məhsulların həm geniş istifadə edildiyini, hə

.

Yeməkdən sonra şirniyyat istəyi normaldır?

Bəzi insanlarda yeməkdən dərhal sonra, hələ süfrədən qalxmadan şirniyyat yemək arzusu yarana bilər. Mütəxəssislər bildirir ki, belə hallarda qəbul edilən qidanın tərkibinə diqqət yetirmək lazımdır. Yetərli miqdarda su içmə

.

"Məcburi maska taxmaq" dövrü geri qayıdır? - Məktəblər bağlandı, xəstəxanalarda yer yoxdur

Avropada sürətlə yayılan və H3N2 virusunun yeni mutasiyası ilə əlaqələndirilən "super qrip" hallarının artması ciddi narahatlıq yaradıb. Bir çox ölkədə xəstəxanalar yüksək hazırlıq vəziyyətinə gətirilib, hətta bəz

.

Zərərli bilinirdi, ömrü uzadırmış - Alimlər təsdiqlədi

Alimlər müəyyən ediblər ki, kakao və tünd şokoladda olan teobromin maddəsi bioloji qocalmanın daha yavaş getməsinə kömək edir. xəbər verir ki, araşdırma "Kings College London" alimləri tərəfindən aparılıb və "Aging"

turlar.az

adlarin menasi donlar 2025 qadin sayti cavanlaşdırıcı maskalar şirniyyat terevezler hamiləlikdə kosmetika kahfe fali burcler haqqinda novruz hakışdaları dostluq bayati