Ürəyi xəstə olanların nəzərinə - Bu ətdən uzaq durun

Ürəyi xəstə olanların nəzərinə - Bu ətdən uzaq durunBəzi qidalar ürək-damar sağlamlığını artırır, digərləri isə ürək xəstəliyi riskinizi əhəmiyyətli dərəcədə artıra bilər. Ən zərərlilərdən bəziləri isə ət məhsullarıdır.
Milli.Az metbuat.az-a istinadən xəbər verir ki, mütəxəssislərin fikrincə, bu ət məhsulları ürək-damar sistemi üçün təhlükəlidir:
Donuz əti
Donuz əti nə qədər dadlı olsa da, kardioloqlar onu ürək sağlamlığı üçün ən pis ətlərdən biri adlandırır. Donuz ətində doymuş yağ və natrium da yüksək miqdardadır. Bir çox mütəxəssislər ürək xəstəliyi riskinizi azaltmaq istəyirsinizsə, bu cür ətlərdən çəkinməyiniz lazım olduğu fikrini dəstəkləyirlər.
Son araşdırmalar göstərir ki, ət bağırsaqlarda bakteriyalar tərəfindən parçalandıqda, istehsal olunan metabolitlərdən biri ürək-damar və böyrək xəstəliklərinin, diabetin inkişaf riskini artıra bilər.
Kolbasa məhsulları
Bu, ətlərin ən zərərli növlərindən biridir və ümumi sağlamlığınıza, xüsusən də ürəyinizə zərər verə biləcək çoxlu əlavələr ehtiva edir. Bu məhsullar infarkt və insult da daxil olmaqla, ürək-damar xəstəlikləri riskini artıra bilən qidalar siyahısında birinci yerdədir. Hind quşu və toyuq kimi yağsız ətlər əla alternativdir.
Hot-doq
Hot-doqlar çox dadlı və məşhur yeməkdir, lakin acı həqiqət ondan ibarətdir ki, onlar ürək üçün zərərlidir və onların həddindən artıq istehlakı ürək-damar xəstəliklərinin inkişaf riskini artıra bilər. Bu qidaların tərkibində də ürək xəstəliklərinə səbəb ola biləcək doymuş yağ və natrium bol miqdardadır.
Doymuş yağ damarları daraldaraq və qan axınını məhdudlaşdıraraq, damarlarda lövhə əmələ gəlməsi riskini artırır. Natrium bədəndə mayenin tutulmasına səbəb olur ki, bu da ürəyi yormağa və qan təzyiqini artıraraq, ürək-damar ağırlaşmalarının riskini daha da artırır.
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 783   Tarix: 19 avqust 2024
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Hər 30 uşaqdan 1-də gizli təhlükə - Mütəxəssislər həyəcan təbili çalır

Avropanın aparıcı ortoped və fizioterapevtləri skoliozun (onurğa sütununun yana əyilməsi) vaxtında aşkarlanmasının və fərdi müalicə planlarının tətbiqinin vacibliyinə diqqət çəkiblər. Avropa Onurğa Cəmiyyətlərinin keçirdiy

.

Yumurtanı qaynadıb suyunu tökməyin – Bilmədiyiniz faydaları

Əksər insanlar yumurtanı qaynadıqdan sonra suyunu heç düşünmədən kanalizasiya ilə axıdır. Halbuki, bu sadə suyun orqanizm və gündəlik həyat üçün bir çox faydası var. Mütəxəssislər bildirirlər ki, yumurta qaynadılan su tamamil

.

Ən güclü təbii antibiotik: Udi hindi bitkisinin faydaları

Pandemiyada insanların immuniteti gücləndirən təbii məhsullara marağı da artdı. Bu qidalardan ən önəmlisi isə udi hindi bitkisidir. Udi hindinin faydaları saymaqla bitmir. Bəs udi hindi bitkisi nədir?. xəbər verir ki, ə

.

Uşaqlar arasında "beşinci xəstəlik" yayılıb - Nə etməli?

Uşaqlar arasında parvovirus yayılıb. xəbər verir ki, valideynlərin sözlərinə görə, virus qızartı və qızdırma ilə müşahidə olunur. İki yaş yarımlıq övladı olan valideyn üç gündür, övladının bu virusa yoluxduğunu söyləyib

.

Həkim xəbərdarlıq etdi: Bu xəstəlik səssizcə insanı kor edə bilər

Göz xəstəlikləri üzrə mütəxəssis cərrah Mehmet Sait Günerigök bildirib ki, xalq arasında "göz təzyiqi" kimi tanınan qlaukoma çox zaman heç bir əlamət vermədən irəliləyir və nəticədə qalıcı görmə itkisinə səbəb ol

.

Qarpızdan zəhərlənməmək üçün nələrə diqqət etmək lazımdır?

Yay aylarının sevilən meyvələrindən biri olan qarpız təkcə dadlı deyil, həm də bədən üçün faydalı vitamin və minerallarla zəngindir. xəbər verir ki, lakin düzgün seçilmədikdə və ya düzgün saxlanmadıqda, qarpızdan zəhərlənm

.

Qəhvəni bu məhsulla birlikdə için – aclıq yadınızdan çıxacaq

Qəhvə ilə qoz-fındıq yalnız dadlı deyil, həm də faydalı bir birləşmədir. Bu tandem beynin fəaliyyətini dəstəkləyir, stres səviyyəsini azaldır və sizi bütün gün üçün enerji ilə təmin edir. bununla bağlı məlumatları sizə təqdi

.

Yuxudan yorğun oyanırsızsa, ciddi sağlamlıq probleminiz ola bilər

Gecə boyunca yuxu alsanız belə, gün ərzində davamlı güc çatışmazlığı hiss edirsizsə, ən adi işlər belə dözülməz yükə çevrilirsə, bu, tənbəllik deyil, yorğunluğun artması deməkdir. xəbər verir ki, yorğunluğun müxtəlif səbəblər

.

Bu meyvə virusun düşmənidir, mədənin isə

Əncir mədə və bağırsaq üçün tapıntı hesab olunur.  istinadən xəbər verir ki, əncirin qabığı həzm sistemindəki faydalı bakteriyalar üçün əla qida mənbəyidir. O, antiseptik xüsusiyyətlərə malikdir və zərərli mikroorqanizmləri

turlar.az

sonxeber.az=https://sonxeber.az=sonxeber.az hamilelikde qidalanma adlarin menasi toy makiyaji sekilleri onkologiya cinsi münasibət azərbaycan haqda abşeron tortu novruz bayramı maraqli hakistalar faydalı bilgilər lakonizm muellim seiri