Üzdə yaranan sızanaq və səpgilərin müalicəsi

Üzdə yaranan sızanaq və səpgilərin müalicəsiÜzdə sızanaq və səpgilər yaranmasının müxtəlif səbəbləri var. Həmin problem əsasən maddələr mübadiləsinin pozulması, metobolizmin zəifləməsi, əsəb və sinir sisteminin narahatlığından qaynaqlansa da, dərinin ifrat yağlılığı da bu sahədə mühüm rol oynayır. Çünki yağ vəzlərinin ən çox toplandığı nahiyələrdən biri də məhz üzdür.
Sızanaq yetkinlik çağı xəstəliyi olaraq qəbul edilsə də, bütün yaş qruplarına da təsir göstərə bilər. İsti yay günlərində tərləmə nəticəsində artan həmin səpgilərdən xanımlar daha çox əziyyət çəkirlər.
Üz dərisində xoşagəlməz görüntü yaradan qırmızı sızanaqlar getdikcə ləkəyə çevrilə bilər. Problemin profilaktikası üçün yaydan payıza keçərkən dermotoloji və kosmetoloji müalicə vacibdir. Mütəxəssislər bu məqsədlə dəri tipinə görə vitaminlərlə zəngin müalicəvi əhəmiyyətli bir sıra prosedurlar məsləhət görürlər. Kosmetoloqlar bununla yanaşı ev şəraitində mümkün vasitələri də məqsədəuyğun hesab edirlər.
Milli.Az bildirir ki, bu barədə AZƏRTAC-a məlumat verən Bakıdakı 15 nömrəli poliklinikanın həkim-dermatoloqu Solmaz Orucova deyib: "Ləkələri müalicə etmək üçün proqram hazırlanır, yəni fərdi qaydada hər üzə, hər ləkəyə və onun növünə görə ayrı-ayrı prosedurlar təyin edilir. Həmin prosedurlar pilinq, mezoterapiya, mikromilinqdən ibarətdir. Ev şəraitində xanımlar həmin ləkələrdən azad ola bilərlər. Məsələn, yarım stəkan düyü unu və yarım stəkan süd qarışdırılır, maska şəklində üzə yaxılır və 10 dəqiqə saxlanılır. Prosedurdan sonra maskanın ilıq su ilə yuyulması çox gözəl ağardıcı effekt verir".
Qeyd etmək lazımdır ki, səpgilər təkcə yağlı yox, quru və normal dərilərdə də yarana bilər. Ona görə də nəticənin uğurlu alınması üçün müalicədən əvvəl düzgün müayinə vacibdir.
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1650   Tarix: 16 dekabr 2019
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

"Payızda xəstələnməmək istəyirsinizsə naharda kələm turşusu yeyin"

Payızın sonuna yaxın orqanizm hava və işıq dəyişikliklərinə uyğunlaşmağa çalışır və bu dövrdə çoxları özünü yorğun hiss edir. xəbər verir ki, bunu endokrinoloq və qidalanma mütəxəssisi Darya Xaykina deyib. "Sağlamlığı

.

"Təzyiqiniz qalxıbsa, oturun, oturmusunuzsa, uzanın"

"Təzyiqin yüksəlməsi halında ilk növbədə, onu artıran amillər aradan qaldırılmalıdır. Xəstəyə maksimum rahatlıq və dinclik təmin etmək lazımdır. Bunun üçün təzə havanın təmin edilməsi çox önəmlidir, çünki çox vaxt pi

.

Ata nə qədər optimist olsa, erkən doğuş riski o qədər azalırmış

Ata nə qədər optimist olsa, erkən doğuş riskini azaldır. xəbər verir ki, Kaliforniya Universitetinin alimləri 217 cütlük üzərində müşahidə apararaq bu qənaətə gəliblər. Tədqiqat "Biopsychosocial Science and Medicine"

.

Kasıblar varlılardan daha çox insult keçirirlər - ARAŞDIRMA

Aşağı sosial təbəqədən olan insanların insult riski 33% daha yüksəkdir. xəbər verir ki, Tasmaniya Universitetinin 2025-ci ildə apardığı yeni araşdırmaya görə, aşağı sosial-iqtisadi təbəqədən olan şəxslərin insult keçirm

.

Bu xəstəlik dünyada sadəcə 13 nəfərdə var

Dünyada yalnız 13 nəfərdə rastlanan yeni nevroloji xəstəlik tapılıb. xəbər verir ki, İspaniyanın Bellvitge Universitet Xəstəxanası və Idibell Tədqiqat Mərkəzi alimləri dünyada cəmi 13 nəfərdə müəyyən edilən nadir nevroloj

.

Ən güclü təbii antibiotik: Udi hindi bitkisinin faydaları

Pandemiyada insanların immuniteti gücləndirən təbii məhsullara marağı da artdı. Bu qidalardan ən önəmlisi isə udi hindi bitkisidir. Udi hindinin faydaları saymaqla bitmir. Bəs udi hindi bitkisi nədir?. xəbər verir ki, ə

.

Ağzınızdakı belə dəyişikliklər infakrtın xəbərçisi ola bilər

Alimlər diş əti xəstəlikləri ilə ürək və beyin xəstəlikləri arasında təhlükəli əlaqə aşkar edib. xəbər verir ki, araşdırma "Neurology Open Access" jurnalında dərc olunub. Araşdırma diş əti xəstəlikləri və diş çürüməsini

.

İstifadə müddəti bitdikdən sonra yeməməli olduğunuz 6 qida

Mütəxəssislər xəbərdarlıq edir ki, bəzi qidalar istifadə müddəti bitdikdən sonra sağlamlıq üçün ciddi təhlükə yaradır. . xəbər verir ki, bu məhsullar bakteriyaların sürətlə çoxalması səbəbindən qida zəhərlənməsinə, hətt

.

Pendiri düzgün saxlama üsulu - Kifin qarşısını alın

Pendirin dadını və keyfiyyətini uzun müddət qorumaq üçün onu düzgün şəraitdə saxlamaq vacibdir. Əks halda, pendir tez quruyur, dadını itirir və kif tutur. xəbər verir ki, mütəxəssislər pendirin soyuducuda 5-8C temperaturd

turlar.az

makiyaj etmek qaydalari toy makiyaji sekilleri sade makiyaj sekilleri dibcekler üzdəki ləkələr gozlerin bezenmesi yuxuyozma kosmetika novruz bayramina aid hakistalar yemek reseptleri baliq burcu namiq qaraçuxurlu pehriz