Üzüm yarpağı bu xəstəliklərdən qoruyur

Üzüm yarpağı bu xəstəliklərdən qoruyurHəm meyvəsindən, həm də yarpağından istifadə edilən üzüm yarpağı çox faydalı bitkidir. Üzüm sirkə və spirtli içki istehsalında da geniş istifadə olunur. Həmçinin tibdə də istifadə edilir və vitamin və minerallarla zəngindir.
Bundan əlavə üzüm yarpağının da faydaları çoxdur.
Yeməklərdə tez-tez istifadə edilən yarpağın tərkibində mövcud olan A vitamini ilə göz sağlamlığınızı qoruya bilərsiniz. Həmçinin dəmir ilə zəngin olan yarpaq qansızlığın qarşısını alar.
Hansı xəstəliklərin qarşısını alır?
İmmunitet.az xəbər verir ki, ilk olaraq ağıla qansızlıq xəstəliyi kimi bilinən anemiya gəlməlidir. Çünki tərkibindəki dəmir qırmızı qan hüceyrələrində hemoqlabinin yaranmasında mühüm rola sahibdir.
Göz xəstəliklərinə də müsbət təsir göstərir. Gözləri proteinlə təmin edir. İmmunitet sistemini qoruyur, tez qocalmağın qarşısını alır.
Bağırsaq sistemindəki problemlərə kömək edir. Eyni zamanda baş ağrısının sakitləşməsini təmin edir. Bunun üçün bir neçə üzüm yarpağını suda 15 dəqiqə qədər qaynadıb suyunu içə bilərsiniz.
Bundan əlavə olaraq mədədə yarana biləcək iltihabın qarşısını alır. Ancaq çox istifadə də məsləhət görülmür.
Ağız yaralarını yaxşılaşdırır. Həmçinin diş əti problemlərinin müalicəsində olduqca təsirlidir. Diş çürüməsinə səbəb olan bakteriyaların böyüməyinin qarşısını alır. Bu təsirlərdən faydalanmaq üçün bir neçə parça üzüm yarpağını suda qaynatdıqdan sonra soyumasını gözləyin və bu su ilə ağzınızı çalxalayın.
Həmz prosesini sürətləndirərərk tez arıqlamağınıza yardım edəcək. Bunun üçün 1 litr suya 50 qram üzüm yarpağını atın və qazda qaynadın.
Qaynamağa başlayan zaman qazdan götürün və 15 dəqiqə kimi gözlədin. Daha sonra süzün və yeməklərdən sonra 1 fincan için.
Nəzərinizə çatdıraq ki, həddindən çox istifadə edildiyi zaman isə yüksək təzyiq və böyrək xəstələri üçün zərərli ola bilər.
Milli.Az / news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 794   Tarix: 28 yanvar 2023
f Paylaş

Ustalar.az ustalar sayti

Oxşar xəbərlər

.

Qatığın tərkibindəki bakteriyalar elə nəticə verdi ki

Virciniya Universiteti Tibb Fakültəsindən (ABŞ) bir qrup fermentləşdirilmiş qidalar və qatıqda olan bakteriyaların depressiya və narahatlıq pozğunluğu da daxil olmaqla psixi xəstəliklərin inkişafının qarşısını ala biləcəyin

.

Ən təhlükəli gözəllik proseduru hansıdır? - AÇIQLAMA

Plastik cərrah Maqomed Nalgiyev ən təhlükəli gözəllik prosedurunu açıqlayıb. -a istinadən xəbər verir ki, mütəxəssisin fikrincə, iynə rinoplastikası ciddi fəsadlara səbəb ola bilər. Onun sözlərinə görə, iynə rinoplastikas

.

ÜST qorxulu hesabat yaydı: 249 milyon insan

ÜST "2023-cü il Dünya Malyariya Hesabatı"nı açıqlayıb. Hesabatda deyilir ki, uşaqlarda və hamilə qadınlarda malyariya xəstəliyinin qarşısının alınmasında irəliləyişlərə və dərmanlara çıxış imkanlarının genişləndirilməs

.

Yerkökü hansı ağrını yüngülləşdirir?

Türkiyəli dietoloq Fevzi Özgönül yerkökünün erkən demensiya, Altsheymer, infarkt, xroniki baş ağrısı və dəri xəstəliklərinə qarşı effektiv təsirə malik olduğunu bildirib. xəbər verir ki, dietoloq qidaların təsiri barədə vaci

.

İnsanı qocaldan qidalar

İnsanların qocalması təbii proses olsa da, bəzi qidalar bu prosesi sürətləndirir. xəbər verir ki, bu barədə həkim və aparıcı Aleksandr Myasnikov danışıb. Onun sözlərinə görə, hər bir şəxs tərəvəz, meyvə, qaynadılmış ət, balı

.

Himba: qadınların heç vaxt yuyunmadığı bir xalq - FOTO

Dünya xalqlarından biri də himbalardır. Afrikada yaşayırlar və fərqli adət-ənənələri var. Sivilizasiya bu qəbilədən uzaqdır. Onlar əcdadlarından qalma adətləri bu gün də davam etdirir və bundan xüsusi zövq alırlar. Qızlar

.

Zeytun yağının bu növləri sağlamlıq üçün təhlükəlidir

Zeytun yağı istehlak etmək sağlamlıq üçün faydalıdır. Ancaq nəzərə almaq lazımdır ki, bütün zeytun yağlarının sağlamlıq üçün eyni faydaları yoxdur. -a istinadən bildirir ki, son araşdırmalara görə, qida rasionuna zeytun yağ

.

Paket çaylarla bağlı qorxunc xəbərdarlıq – "Xərçəngə səbəb olur

İndiki insanlar rahatlıq və operativlik üçün paketlənmiş qida məhsullarından daha çox istifadə edirlər. Halbuki, paketlənmiş məhsulların çoxu insan sağlamlığı üçün ciddi təhdidlər yaradır. . Alimlər müəyyən ediblər ki, insa

.

Belə ət ürək xəstəliyi riskini artırır

Ürək sağlamlığını qorumaq üçün qida rasionuna diqqətli yanaşmaq lazımdır. . -a istinadən bildirir ki, kardioloqlar ürək sağlamlığına mənfi təsir göstərdiyinə görə bəzi işlənmiş ətlərin, xüsusilə, hot-doqların istehlakın

turlar.az

sonxeber.az qis geyimləri 2023 həkim məsləhəti geyim dəbləri əlibala hacızadə ət yeməkləri üzdə sızanaqlar hamiləlik dövrü kosmetika sağlıq qiz adlari pomidor tərəzi oglan evi