Uzunömürlülüyün sirri: hər dərdin çarəsi

Uzunömürlülüyün sirri: hər dərdin çarəsiYaponların suşidən tutmuş salatlara qədər demək olar ki, hər reseptdə istifadə etdiyi küncüt qida dəyəri yüksək olan toxumdur. Tərkibindəki vitaminlər, minerallar, antioksidanlar və yağ turşuları sayəsində bir çox sağlamlıq problemlərinə yaxşı təsir edir.
Milli.Az medicina.az-a istinadən küncütün faydalarını təqdim edir:
Ürəyi qoruyur
Küncüt xolesterolu aşağı salan və qan təzyiqini tənzimləyən lignanlar və fitoestrogenlərlə zəngindir. Tərkibində infarkt riskini azaldan E vitamini də var.
Sümükləri möhkəmləndirir
Küncüt sümük sağlamlığı üçün vacib olan kalsium, maqnezium və fosforla zəngindir. Bu minerallar sümük sıxlığını artırmağa və osteoporozun qarşısını almağa kömək edir.
Xərçəngin qarşısını alır
Susamda olan antioksidantlar sərbəst radikalların yaratdığı hüceyrə zədələnməsinin qarşısını alaraq xərçəng riskini azaldır.
Şəkərli diabet riskini azaldır
Küncüt toxumları qan şəkərinin səviyyəsini tənzimləməyə kömək edən maqnezium və liflə zəngindir.
Həzmi asanlaşdırır
Küncüt toxumları həzm sisteminin düzgün işləməsinə kömək edən liflə zəngindir. Bu sayədə qəbizlik kimi problemlərlə mübarizəni asanlaşdırır.
Dəri sağlamlığını qoruyur
Susamda olan E vitamini və antioksidanlar dəri hüceyrələrini zədələnmədən qoruyur və qocalma əlamətlərini gecikdirir.
Saç tökülməsinin qarşısını alır
Küncüt saç böyüməsini təşviq edən və saç tökülməsinin qarşısını alan B vitaminləri ilə zəngindir.
Küncüt istehlak edərkən nəzərə alınmalı olan bəzi məqamlar da var. Bu toxum bəzi insanlarda allergik reaksiyalara səbəb ola bilər. Həddindən artıq yeyildikdə küncüt ishal və qarın ağrısı kimi problemlərə səbəb olur.
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 961   Tarix: 29 mart 2024
f Paylaş


xidmetler

Oxşar xəbərlər

.

Dondurulmuş ət nə qədər müddət saxlanıla bilər?

Mütəxəssislər dondurulmuş ətin təhlükəsiz şəkildə saxlanması ilə bağlı vacib məqamları açıqlayıb. xəbər verir ki, onların sözlərinə görə, ət məhsullarını düzgün dondurmaq qida zəhərlənməsinin qarşısını almaq və qidanın keyfiyyətin

.

Yaşı 5-dən az olan uşaqlara diqqət - Təhlükə var

Son illər dünyada uşaq ölümlərinin sayı artıb. Bu qorxunc tendensiya erkən doğum nəticəsində dünyaya gələn uşaqlar arasında özünü daha qabarıq şəkildə göstərir. xəbər verir ki, 37 həftədən tez baş tutan doğum erkən doğu

.

Niyə hamı kökəlir? - AÇIQLAMA

Son illər ölkəmizdə piylənmə hallarında ciddi artım müşahidə olunur. Həkimlər və qidalanma mütəxəssisləri bildirirlər ki, artıq çəkinin bu qədər sürətlə yayılması həm həyat tərzi, həm də qida vərdişləri ilə birbaşa bağlıdır

.

Mütəxəssislər xəbərdarlıq edir: "Tox qarına yatmaq sağlamlıq üçün risklidir

Son günlər sosial şəbəkələrdə və həkimlər arasında "tox qarına yatmağın zərərləri" ilə bağlı müzakirələr artıb. Mütəxəssislər bildirirlər ki, gecə saatlarında ağır yemək qəbul edib yatmaq, bir çox sağlamlıq problemlərini

.

Soyuq havada çay əvəzinə su içmək daha faydalıdır

Havaların soyuması ilə insanlar bədəni isidən içkilərə xüsusilə çaya daha çox üstünlük verirlər. Lakin mütəxəssislər xəbərdarlıq edirlər ki, soyuq günlərdə çay əvəzinə su içmək orqanizm üçün daha faydalıdır. xəbər verir ki

.

Çay dəmləyəndə edilən ən böyük SƏHV

Çox insan çayı düzgün şəkildə dəmləmədiyi üçün içki həm dadını, həm də faydalı xüsusiyyətlərini itirir. Mütəxəssislər bildirirlər ki, ən yayılmış vərdişlərdən biri çayın keyfiyyətini tamamilə korlayır. xəbər verir ki, ça

.

Qatıq suyunu atmayın - tamam başqa faydası var imiş

Qatığın qapağını açdıqda üzərində toplanan sarımtıl suyu çox vaxt heç düşünmədən atırıq. Halbuki mütəxəssislərin sözlərinə görə, bu maye qatığın qida dəyəri ən yüksək hissəsidir və immunitetdən tutmuş həzmin yaxşılaşmasın

.

Gündə 8 banka enerji içkisi içdi, bir tərəfi iflic oldu

Populyar enerji içkilərinin həddindən artıq qəbulu insult riskini artırır. xəbər verir ki, Britaniyalı həkimlərin "BMJ Case Reports" jurnalında dərc olunan araşdırmasına görə enerji içkilərinin həddindən artıq qəbul

.

Gərginsinizsə bu vitamininiz çatışmır

Vitamin D, B12, B6, maqnezium, sink və omeqa-3 yağ turşuları çatışmazlığını erkən mərhələdə müəyyən etmək çətindir. xəbər verir ki, bunu rusiyalı endokrinoloq, tibb elmləri namizədi Nataliya Tananakina deyib. "Bu qid

turlar.az

qadin sayti hamilelikde qidalanma gelinlikler sudun terkibi analiq məktəbi seks hekayəsi tort reseptleri kosmetika fitat nagillar qizliq perdesi anabaci qadin.az