Xərçəngdən qoruyur, ürək-damar xəstəlikləri riskini azaldır - Alaq otunun SİRRİ AÇILDI
Tərkibində olan böyük miqdarda K vitaminin olması alaq otunu dəyərli bitkiyə çevirir. Söhbət gicitkəndən gedir.
Milli.Az Publika.az-a istinadən xəbər verir ki, bu barədə qastroenteroloq Serey Vyalov məlumat verib.
O qeyd edib ki, onun müntəzəm istifadəsi bədəni iltihabdan, aterosklerozdan və xərçəngdən qoruya bilər.
K vitamini sağlamlıq üçün vacib elementdir. Qanın laxtalanması prosesində iştirak edir, həmçinin sümükləri gücləndirməyə kömək edir. Bütün yaşıl tərəvəzlər bu vitaminlə zəngindir, lakin K vitamininin zənginliyinə görə gicitkən birinci yerdədir.
"Gicitkən şorbasının sağlamlığa faydaları da çoxdur. Həzmi yaxşılaşdırmağa, immunitet sistemini gücləndirməyə və iltihabı azaltmağa kömək edə bilər. Bundan əlavə, qanda xolesterinin səviyyəsini aşağı salmağa kömək edə bilər ki, bu da ürək-damar xəstəlikləri riskini azaldar. K vitamini də ateroskleroz və diabet kimi bəzi xəstəliklərlə mübarizə aparmağa kömək edir" - Vyalov bildirib.
Mütəxəssis xəbərdarlıq edib ki, K vitaminini normada qəbul etmək vacibdir, əks halda tromboza və qanaxmaya səbəb ola bilər.
Gicitkəndən əlavə, Brüssel kələmi və brokoli, ispanaq, cəfəri və cilantro bu vitaminin yaxşı mənbəyidir.
Milli.Az










Ajda Pekkan villasının təmirinə 30 milyon xərclədi
Qazaxıstanda musiqiçilər arasında dava düşdü - Müğənninin burnu sındı
Çarpıntı'final qərarı aldı
Şəbnəm Tacirin oğlunun nişanına getmədi
Ziyansız kimi görünüb, zəhər saçan içkilər açıqlandı
Ömrü uzadan 10 qida açıqlandı - Daim yeyənlər həkimə getmir
Beyni məhv edən qidalar açıqlandı - Hər gün yeyirik
Boğazınız ağrıyanda bahalı dərmanlara pul verməyin - 2 qəpiklik çarə
Qış xəstəliklərinə qarşı müdafiə - Gündəlik C vitamini dozası
Oksana bu teatrda çalışacaq
Hər 45 dəqiqədən bir oturmağa ara vermək lazımdır: Hərəkətsiz bədəndə nələr baş verir?
Xəzər Süleymanlı bu radioda aparıcılıq edəcək
Şampuna bu qarışımı əlavə edin - saçınız 7 gün yağlanmayacaq
Türk kişiləri yaraşıqlılığa görə dünya ikincisi oldu