Xiyar yedikdə orqanizmdə nə baş verir?

Xiyar yedikdə orqanizmdə nə baş verir?Xiyar yedikdə bədəndə bir neçə fizioloji dəyişiklik baş verir. Xiyarın tərkibində çoxlu su, vitaminlər (məsələn, A, C, K), minerallar (məsələn, kalsium, maqnezium), həmçinin liflər vardır.
Milli.Az xəbər verir ki, xiyar yedikdə orqanizmdə bunlar baş verir.
Bədənin hidrasiyası: Xiyarın 95%-i sudan ibarətdir, bu da bədənin su ehtiyacını qarşılamağa kömək edir və əzələlərin, dərinin və orqanizmin digər hissələrinin yaxşı işləməsini təmin edir.
Həzm sisteminə təsir: Xiyarın tərkibindəki liflər bağırsaqların hərəkətini stimullaşdırır, qəbizliyin qarşısını alır və ümumiyyətlə həzmi yaxşılaşdırır. Həmçinin, xiyarın su tərkibi həzmə də kömək edir.
Əsəb sisteminə fayda: Xiyar, kalium və maqnezium kimi minerallarla zəngindir ki, bunlar da əsəb sisteminin və ürək-damar sisteminin sağlamlığını dəstəkləyir. Bu minerallar stressi azaltmağa və əhval-ruhiyyəni yaxşılaşdırmağa kömək edir.
Detoks effekti: Xiyarın tərkibindəki su və digər antioksidant maddələr bədəndən zərərli toksinləri atmağa kömək edir. Bu da bədənin təmizlənməsi və immun sisteminin güclənməsi üçün faydalıdır.
Dəriyə təsir: Xiyarın tərkibindəki C vitamini və digər antioksidantlar dərini nəmləndirir və qoruyur. Bu da dəri hüceyrələrinin yenilənməsini təşviq edir və dərinin sağlam görünməsinə kömək edir.
Əzələ və sümüklərin sağlamlığı: Xiyar kalsium və digər mineralların yaxşı bir mənbəyidir, bu da sümüklərin möhkəmliyini dəstəkləyir və əzələ funksiyalarını yaxşılaşdırır.
Ümumiyyətlə, xiyarın yüngül və təzə olması, onun bədənə olan faydalarını artırır. Həmçinin, kalorisi az olduğu üçün ideal bir qəlyanaltıdır.
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 879   Tarix: 09 noyabr 2024
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Uzun ömür eksperti sağlamlıq sirrini açıqladı – Hər gün 3-4 fincan içir

Uzun ömür və sağlam həyat mövzusunda tanınan Prof. Dr. Tim Spector şəxsi sağlamlıq sirrini açıqlayaraq gündəlik vərdişlərini paylaşıb. xəbər verir ki, Spector bildirir ki, hər gün 3-4 fincan qəhvə içir və bunun sağlamlığın

.

Siçanlar üzərində test edildi, indi də insanlarda yoxlayacaqlar - Alimlər görün nə tapdı

Beyində iştahı idarə edən hissə aşkarlanıb. xəbər verir ki, tədqiqat nəticələri Cell Reports jurnalında dərc olunub. BNST adlanan hissənin iştahı idarə etməsi aşkarlanıb. Araşdırmalara görə bu sahə həm dadı, həm də aclı

.

Bu ətirlər hormon sistemini pozur - Açıqlama

Bəzi kimyəvi ətirlər təhlükə saçır. xəbər verir ki, bunu R.T.U. MIREA-nın qeyri-üzvi kimya kafedrasının dosenti Andrey Doroxov söyləyib. Ekspertin sözlərinə görə ftalatlar, xüsusilə dietilftalat (DEP) aromanın daha uzun müddə

.

Belə bananlar xeyirdən çox zərər verir - Açıqlama

Banan nə qədər çox yetişirsə, onun şəkər miqdarı artır, bağırsaqlar üçün faydalı rezistent nişasta isə azalır. xəbər verir ki, bunu qida eksperti Saurabh Sethi söyləyib. O bildirib ki, lif baxımdan zəngin olan yaşıl, sər

.

"Bütün xəstəliklərin çarəsi budur" - Tanınmış həkim

Ömrü uzatmağın yolu fiziki aktivlikdir. xəbər verir ki, bunu həm də aparıcılıqla məşğul olan rusiyalı həkim Aleksandr Myasnikov söyləyib. "Bütün xəstəliklərin çarəsi fiziki aktivlikdir. Müxtəlif sorğularda insanlar

.

Bu qədərdən artıq şokolad yemək olmaz - Endokrinoloqdan xəbərdarlıq

Böyüklərin gündə 25 qramdan artıq şokolad yeməsi zərərlidir. xəbər verir ki, bunu rusiyalı endokrinoloq Marqarita Belousova "gazeta"ya açıqlamasında bildirib. Onun sözlərinə görə şokolad təkcə dadına görə deyil

.

Böyrəkləri gücləndirən təbii qida – Hər gün 1 ovuc yeyin

Böyrək sağlamlığını qorumaq həyat keyfiyyətini əhəmiyyətli dərəcədə artırır. xəbər verir ki, araşdırmalar göstərir ki, bəzi təbii qidalar böyrəkləri gücləndirir və daş əmələ gəlməsinin qarşısını alır. Antioksidant zənginliyi

.

Kolbasa və sosiskalar xərçəng yaradır

Mütəxəssislər xəbərdarlıq edirlər ki, emal olunmuş ət məhsulları, xüsusilə də kolbasa və sosiskalar müntəzəm şəkildə qəbul edildikdə sağlamlıq üçün ciddi təhlükə yarada bilər. xəbər verir ki, araşdırmalara görə, bu məhsulları

.

Ağciyəri qoruyan qidalar

Sərbəst radikalların ağciyər toxumasına verdiyi zərərin qarşısını ağciyərlərə faydalı qidalarla almaq mümkündür. Sitrus meyvələri, kivi, çiyələk və brokoli kimi C vitamini ilə zəngin meyvə və tərəvəzlər xüsusilə ağciyər üçü

turlar.az

geyim dəbləri geyim necə seçməli həkim məsləhəti yeni dogulmus korpeye lazim olan esyalar vetene aid bayatilar dünya mətbəxi tanınmış qadın simalar kosmetika badambura novruza aid hakisdalar vətən qiz adlari eqreb