Xurma yeyərək xərçəng riskini azaldın

Xurma yeyərək xərçəng riskini azaldınTəbiətin bənzərsiz hədiyyələrindən biri olan xurma şəfa mənbəyi kimi tanınır. Həkimlərin tez-tez tövsiyə etdiyi bu meyvə həzm sistemini dəstəkləyən və orqanizmi qidalandıran zəngin tərkibi ilə tanınır. Ancaq təkcə bununla deyil, tərkibindəki antioksidantlarla xərçəngə qarşı qoruyucu təsiri olduğu da sübut edilmişdir.
Milli.Az axşam.az-a istinadən xəbər verir ki, əsasən qış aylarında bol olan xurmanı hər gün yeməklə sağlamlığınızın qayğısına qalmış olacaqsınız.
Xurma təbiətin bizə təqdim etdiyi şəfalı meyvələr arasında birincilərdəndir. Həzm sağlamlığını dəstəkləyən liflə zəngin tərkibə malik olması ilə yanaşı, xərçəng əleyhinə xüsusiyyətləri ilə də diqqət çəkir.
Xurma yüksək miqdarda kalsium ehtiva edən bir meyvədir. Tərkibindəki yüksək kalsium sayəsində sümük quruluşunu gücləndirir. Skelet sisteminin sağlamlığında mühüm rol oynayır.
Tərkibində maqnezium, dəmir, C vitamini və kalsium olduğu üçün hamiləlik dövründə istehlak edilə bilən meyvələr arasındadır. Ananın sağlamlığını qorumaqla yanaşı, körpənin inkişafına da töhfə verir. Həm də hamiləlik zamanı yarana biləcək həzm problemlərinin qarşısını alır.
Antioksidant xüsusiyyətləri sayəsində immuniteti gücləndirir və xəstəliklərlə mübarizəni asanlaşdırır. Eyni zamanda tərkibindəki yüksək vitamin C immuniteti dəstəkləməyə kömək edir.
Bu lifli qida maddəsidir. Buna görə də bağırsaq sağlamlığı üçün vacib bir qidadır. Həzm sistemini tənzimləyərək qəbizliyin qarşısını alır.
Qan təzyiqini tənzimləyir və təzyiqin qəfil yüksəlməsi və azalmasının qarşısını alır.
Tərkibindəki A vitamini sayəsində göz sağlamlığını dəstəkləyir və görmə qabiliyyətini gücləndirir.
Yüksək antioksidant xüsusiyyətləri sayəsində xərçəngə qarşı qoruyucu rolunu oynayır. Bədəndə meydana gələn və ola biləcək şişlərlə mübarizə apara bilər.
Xurmanın tərkibində streslə mübarizə aparan minerallar və antioksidan maddələr var. Nəticədə stressi azaldır və xoşbəxtlik hormonunun ifrazını təmin edir.
Orqanizmdəki iltihabı aradan qaldırır və iltihabın qarşısını alır.
Xurmanın tərkibində immuniteti dəstəkləyən beta karotin var. Buna görə də bədənin müqavimətini artırır və yorğunluğun qarşısını alır.
İştah açıcı xüsusiyyətlərə malik qidadır.
Tərkibindəki antioksidant maddələr yaşlanma əleyhinə təsirə malikdir. Bu antioksidant maddələr dəri sağlamlığı üçün də çox vacibdir. Dərinin qüsurlarını aradan qaldırmağa, dərini yeniləməyə və qocalmanın təsirini azaltmağa kömək edir.
Xurmanın məlum yan təsirləri yoxdur. Ancaq hər hansı bir qidanın həddindən artıq istehlakı zərər verə bilər. Əgər cənnət meyvələrini çox istehlak etsəniz, tərkibindəki fruktoza səbəbiylə qan şəkərini artıra bilər. Bundan əlavə, həddindən artıq istehlak bağırsaq sağlamlığına mənfi təsir göstərə bilər. Xroniki xəstəlikləri olan insanlar xurma istehlakına da diqqətli olmalı, gözlənilməz təsirlərlə qarşılaşdıqda həkimlərinə müraciət etməlidirlər.
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 721   Tarix: 18 avqust 2024
f Paylaş


Turlar.az

Oxşar xəbərlər

.

Çoxumuz öskürürük - Mövsüm dəyişikliyi, ya virusdur?

Son günlər havaların soyuq keçməsi nəticəsində qripə yoluxanların sayı artıb. Bu isə əhali arasında yeni virusun yayılması ilə bağlı narahatlığa yol açıb. Bəs insanlar arasında artan bu xəstəlik mövsüm dəyişikliyi ilə bağlıdır

.

Xərçəng sağlamlığa zərər vermədən belə sağaldılacaq

Tədqiqat zamanı bir qrup alim praktiki olaraq xərçəngi insan sağlamlığına zərər vermədən sağaldacaq yeni dərman hazırlayıb. Alimlər xərçəng xəstələrinin müalicəsinin yeni üsullarını kəşf etmək ərəfəsindədir - minimal ya

.

Virusların "qorxulu yuxusu" - Antioksidant tərkibli 5 meyvə

C vitamini immun sistemini gücləndirən, dəri sağlamlığını yaxşılaşdıran və ümumi sağlamlığı dəstəkləyən ən təsirli antioksidantlardan biridir. Vücudumuz tərəfindən istehsal edilmədiyi üçün onu yalnız qida vasitəsilə əld

.

Dondurulmuş qidaların gizli təhlükəsi

Dondurulmuş qidalar düzgün istehsal, saxlanma və istifadə qaydalarına əməl edildikdə təhlükəsizdir. bildirir ki, bununla belə, onların təhlükəsizliyi və qidalanma dəyəri bir neçə faktordan asılıdır:. Dondurulmuş Qidaları

.

Öd kisəsinin işləmədiyini necə bilmək olar?

Öd kisəsinin tam və ya qismən işləmədiyini müəyyən etmək üçün bir sıra əlamətlərə diqqət yetirmək lazımdır. Əsas göstəricilərdən biri həzm problemləri və xüsusilə yağlı yeməklərin həzmi ilə bağlı çətinliklərdir. bildiri

.

İnsanların ən böyük peşmanlıqları - Altı ay ömrünüz qalsaydı

Ömrünün sonuna çatan insanlara səkkiz ildən çox vaxt sərf edən tibb bacısı Culi Makfedin xəstələrindən eşitdiyi ən böyük üç peşmanlıqları bölüşüb. -a istinadən xəbər verir ki, onun təcrübəsi həyatda xoşbəxtlik və məna axtaranla

.

Sumağın bilmədiyimiz faydaları

Mətbəxlərin vazkeçilməz ədviyyatlarından biri olan sumaq özünəməxsus dadı ilə tanınır. Bu ədviyyatın insan sağlamlığına bir çox faydası var. . qafqazinfo-ya istinadən xəbər verir ki, sumaq bir çox antioksidant birləşmələrl

.

Antibiotiklər can alır: Hər 45 saniyədə bir insan ölür

Ankara Universiteti Baytarlıq fakültəsi dekanı professor Ender Yarsan dünyada hər 45 saniyədə bir insanın antibiotiklərə davamlı infeksiyalar səbəbiylə öldüyünü bildirərək, tədbir görülməsə, 2050-ci ilə qədər bu rəqəmin hə

.

Möcüzə yaradan vazelin nələrə qadir imiş?

Vazelin (petrolatum) uzun illərdir dəriyə qulluqda geniş istifadə edilən, çoxfunksiyalı bir məhsuldur. Onun nəmləndirici və qoruyucu xüsusiyyətləri bir çox dəri problemlərinin həlli üçün əlverişli vasitədir. xəbər vazelini

turlar.az

sonxeber.az toy gecesi qis geyimləri 2024 toy makiyajlari manqal salati kitayski roza xəstəliklər qarasin qizlar ucun makiyaj saglam qidalanma arxadan olmaq xerçeng hamilelik yutube